Мисля, че е 68 лева.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Винетки защо има и за 2009
Collapse
X
-
Humppa
-
Абе незнам ама няма да се разберем така или двоен данък и без винетки или нормален данък и винетки а за хората които са с повече от 1 кола в семеитвото спокоино може да си карат само с 1 винетка, нужните материали са станиолче от кутия цигари на която да залепят винетката после сухо лепило да я залепят на стаклото на колата недостатъци никога неоставяите винетките на табло не залепени от топлината се смачкватSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
mnpenchev
не си купувайте винетки и без това никога не гледат за тях :D даже като ви махат с палката, вие им отговаряйте с ръка, все едно сте аверчета и подминавайте, няма и да ви гонят, нямат бензин
Коментар
-
Винетките според мен са по-добрия вариант от тол-таксите. Пример Словения - преди бяха на тол-такси, но започнаха да стават задръствания на бариерите и хората се усетиха и сложиха винетка. Някой пищят, че е 35евро, но ако след 5-6-тия път се изплаща.А и в България като стане дума за тол-такси винаги казват, че се очаква София-Бургас да е около 20лв и то само предполагат. 100% ще го направят повече. Аз предпочитам винетка. Купувам, залепвам и не се занимавам повече.Друг е въпроса, с тъмни балканските субекти, които карат 5-6коли с една винетка... Докато с тол-таксите ще им е по-трудно да правят номера.
Коментар
-
mnpenchev написа:не си купувайте винетки и без това никога не гледат за тях :D даже като ви махат с палката, вие им отговаряйте с ръка, все едно сте аверчета и подминавайте, няма и да ви гонят, нямат бензинFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Колеги какво се изненадвате ние сме държата на ъпсурдите така че другата година може и за 10 месеца да платим винетка.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Данъка на колата ми е 130 лева. Сиреч тези пари, които плащаме отиват в бюджета на СГО. От тези парички се покрива поддръжката на пътищата, които ползваме и ние, в родния си град и останалите 1 000 000 пришълци, голяма част от които си карат каруците с регистрация А, ВН, В, Т, ТХ, РР, Р, У, Б, В, Г, З...След това плащаме едни 130-40-50 кинти за гражданска отговорност. Незнам дали сте наясно, но в България има ясно открояваща се дискриминация - за автомобили с регистрация С и СА цената на ГО е друга бира. Плащаме и тези парички, за да подсигурим безопасността на същите тези регистрации. Логично - ако те си бяха там, където им е мястото, риска от използване на ГО щеше да е по-малък.Накрая идва реда на каското - там също изливаме едни пари, за да се застраховаме, че вече споменатите регистрации няма да ни потрошат колите. В случая - за едната ми кола каското е 580 лева, за другата - 1400.И тук вече идва реда на винетките. 68 лева му струва на бай Ганьо удоволствието да шофира по дупките на недовършената магистрала Тракия, недовършената магистрала Хемус и недовършената магистрала Черно море. Цената е и за удоволствието да караш по пътя Пловдив - Карлово например...В следствие на тези доводи, смятам, че е нормално да заявя, че ми писва сериозно от държавата. Не смятам да протестирам и не смятам да се опитвам да променя нещо. Защото НЕ ЖЕЛАЯ. Просто чакам момента, в който ще я напусна. И ще се отрека от нея. Повярвайте ми - когато след година-две си взема багажа, първата ми работа в новата родина ще бъде свързана с това, да се отрека от България и да залича гражданството си. Да го няма. А ако един ден има война - пръв ще бъда на страната на врага.Защото България е една, отдавна изгубена кауза...Дирите и се губят някъде от 1940-та насам.
Коментар
-
PASSARELLA написа:Повярвайте ми - когато след година-две си взема багажа, първата ми работа в новата родина ще бъде свързана с това, да се отрека от България и да залича гражданството си. Да го няма. А ако един ден има война - пръв ще бъда на страната на врага.Защото България е една, отдавна изгубена кауза...Дирите и се губят някъде от 1940-та насам.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар