Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Винетки защо има и за 2009

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля, че е 68 лева.

Коментар

Tornado написа:
      А питахте ли защо ви е вдигнат данъка двойно и на какво се позовават?И моя на Мареата бе вдигнат ама си го смъкнаха като разбраха ,че с мен на глава няма да излязат.
      Ще споделиш ли как си успял ?
      Brava 1.6 ELX

Коментар

///// написа:
        Във водки ли да ти я кажа? Mr. Green Mr. Green
        ..може и в ракийца..ама греяна..незнам как е времето у Варната ама тука яко снежец!!
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Humppa написа:
          Мисля, че е 68 лева.
          67 броя

Коментар

Абе незнам ама няма да се разберем така или двоен данък и без винетки или нормален данък и винетки а за хората които са с повече от 1 кола в семеитвото спокоино може да си карат само с 1 винетка, нужните материали са станиолче от кутия цигари на която да залепят винетката после сухо лепило да я залепят на стаклото на колата недостатъци никога неоставяите винетките на табло не залепени от топлината се смачкват
            Subaru B9 tribeca 3.0
            Peugeot 307 04
            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Колеги какво се изненадвате ние сме държата на ъпсурдите така че другата година може и за 10 месеца да платим винетка.
              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

не си купувайте винетки и без това никога не гледат за тях :D даже като ви махат с палката, вие им отговаряйте с ръка, все едно сте аверчета и подминавайте, няма и да ви гонят, нямат бензин

Коментар

Абе ако им покажа едно по специфично пръсче ще ме загонят затова по бавничко стараеш се да си изряден и това.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Винетките според мен са по-добрия вариант от тол-таксите. Пример Словения - преди бяха на тол-такси, но започнаха да стават задръствания на бариерите и хората се усетиха и сложиха винетка. Някой пищят, че е 35евро, но ако след 5-6-тия път се изплаща.А и в България като стане дума за тол-такси винаги казват, че се очаква София-Бургас да е около 20лв и то само предполагат. 100% ще го направят повече. Аз предпочитам винетка. Купувам, залепвам и не се занимавам повече.Друг е въпроса, с тъмни балканските субекти, които карат 5-6коли с една винетка... Докато с тол-таксите ще им е по-трудно да правят номера.

Коментар

Аз вече си купих за 2009-та годишна.Няма да отпадат.
                      '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                      '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

mnpenchev написа:
                        не си купувайте винетки и без това никога не гледат за тях :D даже като ви махат с палката, вие им отговаряйте с ръка, все едно сте аверчета и подминавайте, няма и да ви гонят, нямат бензин
                        И данъци да не плащаме и ГО... И да оберем някой магазин освен, че няма, кой да ни гони, защото няма бензин... Стига щуротии, осъзнайте се в, кой век живеете, граждани?!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

6ma7ka7a написа:
                          Колеги какво се изненадвате ние сме държата на ъпсурдите така че другата година може и за 10 месеца да платим винетка.
                          Не мисля, че сме плащали за винетка за 11 месеца. Прочетете си какво пише на винетките - 01.01.2008-31.12.2008. Просто тези за 2007-ма важаха до 31.01.2008 г. Имаше застъпване от 1 месец, но това не значи, че сме платили за 11 месеца. Който си е купил за първи път винетка през 2008 г., не е платил за 11, а за 12 месеца .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Данъка на колата ми е 130 лева. Сиреч тези пари, които плащаме отиват в бюджета на СГО. От тези парички се покрива поддръжката на пътищата, които ползваме и ние, в родния си град и останалите 1 000 000 пришълци, голяма част от които си карат каруците с регистрация А, ВН, В, Т, ТХ, РР, Р, У, Б, В, Г, З...След това плащаме едни 130-40-50 кинти за гражданска отговорност. Незнам дали сте наясно, но в България има ясно открояваща се дискриминация - за автомобили с регистрация С и СА цената на ГО е друга бира. Плащаме и тези парички, за да подсигурим безопасността на същите тези регистрации. Логично - ако те си бяха там, където им е мястото, риска от използване на ГО щеше да е по-малък.Накрая идва реда на каското - там също изливаме едни пари, за да се застраховаме, че вече споменатите регистрации няма да ни потрошат колите. В случая - за едната ми кола каското е 580 лева, за другата - 1400.И тук вече идва реда на винетките. 68 лева му струва на бай Ганьо удоволствието да шофира по дупките на недовършената магистрала Тракия, недовършената магистрала Хемус и недовършената магистрала Черно море. Цената е и за удоволствието да караш по пътя Пловдив - Карлово например...В следствие на тези доводи, смятам, че е нормално да заявя, че ми писва сериозно от държавата. Не смятам да протестирам и не смятам да се опитвам да променя нещо. Защото НЕ ЖЕЛАЯ. Просто чакам момента, в който ще я напусна. И ще се отрека от нея. Повярвайте ми - когато след година-две си взема багажа, първата ми работа в новата родина ще бъде свързана с това, да се отрека от България и да залича гражданството си. Да го няма. А ако един ден има война - пръв ще бъда на страната на врага.Защото България е една, отдавна изгубена кауза...Дирите и се губят някъде от 1940-та насам.

Коментар

PASSARELLA написа:
                              Повярвайте ми - когато след година-две си взема багажа, първата ми работа в новата родина ще бъде свързана с това, да се отрека от България и да залича гражданството си. Да го няма. А ако един ден има война - пръв ще бъда на страната на врага.Защото България е една, отдавна изгубена кауза...Дирите и се губят някъде от 1940-та насам.
                              Не се ли изказваш малко крайно да не казвам прекалено ?Относно това за войната гледай само да не ми попаднеш в мерника.На последно място смятам ,че бягството няма да помогне с нищо на България ако всички разсъждават като теб.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

PASSARELLA написа:
                                ... А ако един ден има война - пръв ще бъда на страната на врага...
                                Пак си прекалил с някои неща... Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X