Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на... хладилник?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на... хладилник?

След темите за избор на телевизор, пералня и не знам, какво... пускам тема свързана с избор на хладилник! :D Интересуват ме средните по размер хладилници на цени между 800 и 1100лв. Искам да не е бял, а инокс. Ориентирал съм се, към Liebherr макар, че като дизайн отвътре и отвън не бих казал, че не кефят, особено моделите влизащи в тази ценова група. Моля марки, като Daewoo, Samsung и подобни да не споменават!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Ние имаме от около година електролукс-с един компресор и сме доволни.През зимата стои на първа степен от 6 възможни,а през лятото дори в най горещите дни на 3,на макс никога не се е налагало да го включвам.Хладилното отделение е с автоматично размразяване,а фризера е no frost,което смятам е оптималната комбинация.Струваше около 750 лева.Един косур има.установихме ,че има крайно меки ламарини и в момента е с влошен външен вид...Когато търсихме си направих за себе си извода,че моделите с два компресора имат намален полезен обем,именно поради наличието на втори компресор,а по иноксовите ми направи впечатление че има отпечатъци от пръсти и даже ми казаха ,че се мажели със специялен препарат за да не се цапат.

Коментар

Избора на марка е добър.Аз си купих Либхер и го ползвам 3-та година , много е тих защото спя в стаята кадето е той и почити не се чува като включи компресора. Успех в избора сега е момента да намериш нещо на промоция и да зарадваш семейството за коледа :D
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Либхер

Коментар

Нашият - Аристон с 1 компресор, хладилната част отгоре, отдолу 3 чекмеджета фризер. Енергиен клас А+. Като го купувах миналата година и му смятах консумацията за 1 месец по цена на дневната тарифа и тогавашна цена на тока - харчеше по-малко от 5 лева на месец. И е пълен с хитринки отвътре. Например в чекмеджетата на фризера има вградени формички за лед, на вратата - сгъваеми поставки за кенчета бира, на средния рафт - сгъваема поставка за бутилки бира, която даже се мести, две лампи, вентилатор, аларма за забравена отворена врата, шкафче за пресни продукти и по-голям шкаф за риби и мръвки с капак, който се отваря автоматично при издърпване на шкафа навън Ето така:
          Прикачени файлове

Коментар

Re: Избор на... хладилник?

Vladim написа:
            След темите за избор на телевизор, пералня и не знам, какво... пускам тема свързана с избор на хладилник! :D Интересуват ме средните по размер хладилници на цени между 800 и 1100лв. Искам да не е бял, а инокс. Ориентирал съм се, към Liebherr макар, че като дизайн отвътре и отвън не бих казал, че не кефят, особено моделите влизащи в тази ценова група. Моля марки, като Daewoo, Samsung и подобни да не споменават!
            либхера са добри като търсих аз се бях спрял на либхер или електролукс, избрах електролукса защото се предлагаше със два компресора, а либхерите бяха само с един, хладилниците със компресори на ДАМФУС /незнам дали така се пише/ уж са най добри, също така е добре изпарителите да са открити защото недай си боже ако се пробие хвърляш хладилника едва ли не ПС вече май със два компресора не се предлагат модели, защото аз преди година едвам намерих, всички нови модели бяха със един
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Atanas71 написа:
              Избора на марка е добър.Аз си купих Либхер и го ползвам 3-та година , много е тих защото спя в стаята кадето е той и почити не се чува като включи компресора. Успех в избора сега е момента да намериш нещо на промоция и да зарадваш семейството за коледа :D
              Колега, благодаря за пожеланието! Аристон е другата марка, която оглеждах... Разбира се не може да сравнява с Либхер, като традиционалист в производството на машини и хладилници, но пък са доста красиви и, както отбеляза Humppa са пълни с всякакви джаджи, чекмедженца и поставки

Коментар

Mupo написа:
                Либхер
                Имаш ли да казваш нещо по темата....или ей така за участие
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Хайде, колеги! Давайте мнения! Тук имаше специалисти по климатични инсталации, хладилни техници... къде сааа?

Коментар

Само гледай Нофорз система да не е, че ще пакетираш всичко преди да го сложиш вътре, иначе ще вадиш сушеници. Виж за сушене на луканки е идеален
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Либхер е добър избор -евтини са, щото ги правят в Пловдив, но гледай да е с компресор Danfoss - най-добрите и надеждни. Изобщо марката няма значение - гледаш САМО хладилници с компресор Danfoss, от тях си харесваш на външен вид и размери и го отнасяш.
                      Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                      Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                      Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                      Ex: Brava 1.6 1997
                      Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Аз ще допълня нещо не по темата.На първо място слагам лиебхер,но немско производство :D Иначе преди 2 години се спряхме на Самсунг,колкото и да не съм любител на тази марка.За бюджета,който беше отделен това бе най-добрата оферта.Е има невероятни екстри ( много добър ледарник и охладител за вода с помпичка)Хладилника е с вграден изпарител(не е както е изкаран на старите хладилници отзад)Определено не съжалявам ,че взех тази марка.Колко време ще изкара не знам,но за сега работи добре.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Либхер в Пловдив правят термо кутии и им монтират компресори (каквито имат). Немския Либхер прави...същото, но на друга цена .Няма голяма философия в правенето на термоси, така че според мен не си струва разликата в цената.
                          Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                          Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                          Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                          Ex: Brava 1.6 1997
                          Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Моят хладилник е Веко с 2 компресора и е страхотен хладилник - 50 градуса кайсиева ракия на тъста след 5-6 часа я вадя на къс лед от фризера Всъщност, това е единственият кусур на този хладилник - не може да се регулира температурата на фризера и той винаги работи като криокамера - кеф ми да замразявам семенен материал за идните векове, кеф ми е да правя люта водка на лед Когато го взех в началото, преди да регулирам температурата в хладилната част също имах разни дребни приключения. Жена ми я нямаше и викам ще си направя омлет със сирене. Вадя сиренето - не се рони. Почвам да го режа - не става. Дълбоко замразено, като паве. Отказах се от сиренето - омлет натюр. Докато вадя яйцата изтървах едно на плочките - отскочи нагоре и остана непокътнато. Няма какво да ям. Сложих яйцата в микровълновата да ги размразявам. На втората минута първото експлодира. След като изчистих микровълновата си поръчах пица.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

venioid написа:
                              Либхер е добър избор -евтини са, щото ги правят в Пловдив, но гледай да е с компресор Danfoss - най-добрите и надеждни. Изобщо марката няма значение - гледаш САМО хладилници с компресор Danfoss, от тях си харесваш на външен вид и размери и го отнасяш.
                              Съгласен съм напулно с мнението на колегата. Преди Горение ги правеха също с Danfoss, но напоследък забелязвам монтирани компресори LG.И макар Горение да е добра марка то не съм сигурен в компресора.
                              Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                              Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                              VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                              VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Working...
                              X