Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето как се прави протест.
Collapse
X
-
Ele Висшето образование не е задължително образование. Висшето образование и неговото качество не се измерва с програми и акредитация. Висшето образование е пътят, който избираш за да попаднеш в една друга общност - академична общност. В този ред на мисли човек, който учи, учил е или пък смята да учи висше образование трябва да е наясно категорично с обстоятелството, че той получава привилегията да общува с членовете на тази академична общност и да бъде част от нея. В процеса на следване, имайки предимството да общуваш с начетени хора в областите на науката си ти получаваш една много важна насока за сформиране на гледна точка и друг мироглед за проблемите на науката, която следваш - и не само.Ето защо висшето образование не е предпоставка за бъдещи икономически ползи. Висшето образование може да ти даде необходимата насока и начин на разсъждение, с чиято помощ ти да откриеш начини за извличане на икономически ползи. И е необходимо винаги при удобен случай, да натякваш на тези, които нямат висше образование, че те наистина са значително по-неуки хора от висшиста - от добре подготвеният и изграден висшист - и да се отнасяш максимално зле с тази част от тези хора, за които образованието не значи нищо. Защото имено в това се очертава тяхното тесногръдие.Също така, в същият този ред на мисли трябва най-отговорно да ти кажа, че ти дори не си и зубър. Очевидно ти си част от онези 95% от студентите, за които словосъчетанието "Висше образование" = "Учи мама, та да не работиш". Защото консултантът ти винаги е умен точно колкото теб.
Коментар
-
Колежке, искам да ме разбереш правилно - опитвам се да разбера какъв ти е проблемът, прочетох ти постовете и ...ele написа:това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
PASSARELLA написа:Ele Висшето образование не е задължително образование. Висшето образование и неговото качество не се измерва с програми и акредитация. Висшето образование е пътят, който избираш за да попаднеш в една друга общност - академична общност. В този ред на мисли човек, който учи, учил е или пък смята да учи висше образование трябва да е наясно категорично с обстоятелството, че той получава привилегията да общува с членовете на тази академична общност и да бъде част от нея. В процеса на следване, имайки предимството да общуваш с начетени хора в областите на науката си ти получаваш една много важна насока за сформиране на гледна точка и друг мироглед за проблемите на науката, която следваш - и не само.Ето защо висшето образование не е предпоставка за бъдещи икономически ползи. Висшето образование може да ти даде необходимата насока и начин на разсъждение, с чиято помощ ти да откриеш начини за извличане на икономически ползи. И е необходимо винаги при удобен случай, да натякваш на тези, които нямат висше образование, че те наистина са значително по-неуки хора от висшиста - от добре подготвеният и изграден висшист - и да се отнасяш максимално зле с тази част от тези хора, за които образованието не значи нищо. Защото имено в това се очертава тяхното тесногръдие.Също така, в същият този ред на мисли трябва най-отговорно да ти кажа, че ти дори не си и зубър. Очевидно ти си част от онези 95% от студентите, за които словосъчетанието "Висше образование" = "Учи мама, та да не работиш". Защото консултантът ти винаги е умен точно колкото теб.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
peho написа:ele,наистина ли си програмистка?Питам,защото само в тази тема поправих поне три твои мнения,в които погрешно беше изтрила тагове и се беше получила лека каша с това кой какво е казал.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Lane Staley написа:Колежке, искам да ме разбереш правилно - опитвам се да разбера какъв ти е проблемът, прочетох ти постовете и ...ele написа:това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Lane Staley написа:Колежке, искам да ме разбереш правилно - опитвам се да разбера какъв ти е проблемът, прочетох ти постовете и ...ele написа:това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.
Коментар
-
Вчера получих това от един колега...надявам се да ме разберете защо го пускам ( Махнал съм имената на колегите си ):Това съобщение е пратено от брата на убитото момче Стоян, Борислав с когото съм стоял на един чин в училище 10 години и сме много близки приятели.Ако желаете включете се и вие в петицията или го препратете на някого. Благодаря ви, Васил П.С. Ако попълните петицията, моля ползвайте лични емайли. Не искам после да излезе, че сме осквернили името на Не**** или че сме провокирали безредици, както пишат в пресата. --------------------------------------------------------------------------------From: borislav baltov [mailto:borko_baltov@yahoo.com] Sent: Monday, January 12, 2009 11:24 AMTo: georgislav@gmail.com; nel_stoyanova@abv.bg; georgi.slavov@bg.ibm.com; margox_joy@jahoo.com; mmundrova@yahoo.com; C******,Vasil,SOFIA,GLOBESubject: Moje ako iskate da gi razprostranite kum poznati. Blagodaria vi mnogo. http://www.bgpetition.com/stoyanbaltov/index.html http://www.youtube.com/watch?v=bWOxCVlsMTo or http://www.vbox7.com/play:c51eb7aeСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар