Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето как се прави протест.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Ти поради тази причина ли не боравиш с нея, а само я цитираш?
    цитатът не е за мен. Дали боравя или не не е тема на тази дискусия.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ele Висшето образование не е задължително образование. Висшето образование и неговото качество не се измерва с програми и акредитация. Висшето образование е пътят, който избираш за да попаднеш в една друга общност - академична общност. В този ред на мисли човек, който учи, учил е или пък смята да учи висше образование трябва да е наясно категорично с обстоятелството, че той получава привилегията да общува с членовете на тази академична общност и да бъде част от нея. В процеса на следване, имайки предимството да общуваш с начетени хора в областите на науката си ти получаваш една много важна насока за сформиране на гледна точка и друг мироглед за проблемите на науката, която следваш - и не само.Ето защо висшето образование не е предпоставка за бъдещи икономически ползи. Висшето образование може да ти даде необходимата насока и начин на разсъждение, с чиято помощ ти да откриеш начини за извличане на икономически ползи. И е необходимо винаги при удобен случай, да натякваш на тези, които нямат висше образование, че те наистина са значително по-неуки хора от висшиста - от добре подготвеният и изграден висшист - и да се отнасяш максимално зле с тази част от тези хора, за които образованието не значи нищо. Защото имено в това се очертава тяхното тесногръдие.Също така, в същият този ред на мисли трябва най-отговорно да ти кажа, че ти дори не си и зубър. Очевидно ти си част от онези 95% от студентите, за които словосъчетанието "Висше образование" = "Учи мама, та да не работиш". Защото консултантът ти винаги е умен точно колкото теб.

Коментар

ele,наистина ли си програмистка?Питам,защото само в тази тема поправих поне три твои мнения,в които погрешно беше изтрила тагове и се беше получила лека каша с това кой какво е казал.

Коментар

Колежке, искам да ме разбереш правилно - опитвам се да разбера какъв ти е проблемът, прочетох ти постовете и ...
          ele написа:
          това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.
          Малко преди това казваш, че 2000 е имало кой да те издържа, а още по-рано, в една трогателна ода говориш за това какво си научила поради невъзможността на родителите ти да те издържат. Хвалиш се, че не работиш за български фирми...Създаваш интересен образ за човекът зад ника Ele. Поня, че имаше намесени и едни Финландии ли бяха, какво беше вече не помня. Не търпиш чуждо мнение, ти винаги си права.Защо ли в главата ми се върти абревиатурата БАР?http://micurl.com/oidvjjДосега се дразнех на позата ти на непогрешима, свръхнадарена, морално извисена личност. Дори съм отпавял хапливи коментари, но обещавам ти, от днес нататък няма да коментирам нито един твой пост.П.С. Надявам се постът ми да не бъде приет като обида. По никакъв начин не целя да засегна когото и да е, просто обичам да си изяснявам нещата. Ако греша, не смятам, че дължа извинение, понеже не намирам написаното за оскърбително.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

PASSARELLA написа:
            Ele Висшето образование не е задължително образование. Висшето образование и неговото качество не се измерва с програми и акредитация. Висшето образование е пътят, който избираш за да попаднеш в една друга общност - академична общност. В този ред на мисли човек, който учи, учил е или пък смята да учи висше образование трябва да е наясно категорично с обстоятелството, че той получава привилегията да общува с членовете на тази академична общност и да бъде част от нея. В процеса на следване, имайки предимството да общуваш с начетени хора в областите на науката си ти получаваш една много важна насока за сформиране на гледна точка и друг мироглед за проблемите на науката, която следваш - и не само.Ето защо висшето образование не е предпоставка за бъдещи икономически ползи. Висшето образование може да ти даде необходимата насока и начин на разсъждение, с чиято помощ ти да откриеш начини за извличане на икономически ползи. И е необходимо винаги при удобен случай, да натякваш на тези, които нямат висше образование, че те наистина са значително по-неуки хора от висшиста - от добре подготвеният и изграден висшист - и да се отнасяш максимално зле с тази част от тези хора, за които образованието не значи нищо. Защото имено в това се очертава тяхното тесногръдие.Също така, в същият този ред на мисли трябва най-отговорно да ти кажа, че ти дори не си и зубър. Очевидно ти си част от онези 95% от студентите, за които словосъчетанието "Висше образование" = "Учи мама, та да не работиш". Защото консултантът ти винаги е умен точно колкото теб.
            да, висшето образование не е задължително, но и средното образование не е задължително нали? Дай да не учим изобщо. мисля, че имаш елемнтарни пропуски за това какво е и какво не е висшето образование. Може да имаш изграден мироглед и да контактуваш с академичната общност и без да си бил студент - а то е вярно, че студентството променя човека - ясно е, че поне 50% се опиват до забрава. Все пак, висшето образование дава професия, не можеш да станеш лекар, адвокат или архитект без такова. От друга страна, опираш до въпроса за качеството на образованието в България. Като се има предвид колко Българи ежегодно напускат страната, защото знаят, могат и са търсени в другите държави, а в България остават предимно тези с купени изпити и с вуйчо-владика, съотношението знаещи/незнаещи е в полза на незнаещите, което трайно настройва много българи против образованието и висшистите. Последното мнение се насажда и от случките в студентски град, от разврата (не казвам секс или друго, защото там си цари разврат) и безкрайните запои. За дрогата няма да споменавам. От трета страна се изказваш като неуспял студент или кандидат за такъв, или просто се включваш в маратона: Само мен ли да оплюват, дай и аз да се включа да оплюем някой друг.

Коментар

peho написа:
              ele,наистина ли си програмистка?Питам,защото само в тази тема поправих поне три твои мнения,в които погрешно беше изтрила тагове и се беше получила лека каша с това кой какво е казал.
              това е форум.... пиша и с грешки, нищо че съм преводач.... когато трябва да пиша без грешки или да напиша програма - ще го направя както трябва, тук - както дойде, стига това да е обиди някой. Не съм работила като програмист от 3 години. Ако се налага - правя малки неща за себе си или познати, но нямам желание да се връщам към тази професия.

Коментар

Lane Staley написа:
                Колежке, искам да ме разбереш правилно - опитвам се да разбера какъв ти е проблемът, прочетох ти постовете и ...
                ele написа:
                това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.
                Малко преди това казваш, че 2000 е имало кой да те издържа, а още по-рано, в една трогателна ода говориш за това какво си научила поради невъзможността на родителите ти да те издържат. Хвалиш се, че не работиш за български фирми...Създаваш интересен образ за човекът зад ника Ele. Поня, че имаше намесени и едни Финландии ли бяха, какво беше вече не помня. Не търпиш чуждо мнение, ти винаги си права.Защо ли в главата ми се върти абревиатурата БАР?http://micurl.com/oidvjjДосега се дразнех на позата ти на непогрешима, свръхнадарена, морално извисена личност. Дори съм отпавял хапливи коментари, но обещавам ти, от днес нататък няма да коментирам нито един твой пост.П.С. Надявам се постът ми да не бъде приет като обида. По никакъв начин не целя да засегна когото и да е, просто обичам да си изяснявам нещата. Ако греша, не смятам, че дължа извинение, понеже не намирам написаното за оскърбително.
                Автобиография да напиша ли? Всеки си има своя история, изкарването на факти и събития от нея не ги прави недостоверни, макар че, изолирани, те сами по себе си звучат абсурдно. Аз търпя чуждо мнение, винаги когато някой ме обори и докаже, че не съм права, винаги съм си го признавала (като днес например) - никога не съм обиждала някой, когато не мога да изкарам достатъчно аргументи, за да се защитя, което между другото е честа практика в този форум.

Коментар

Lane Staley написа:
                  ele написа:
                  Аз малко трудно разбрах тия истини, защото мислех колежката за нова...

Коментар

Леле боже мили... истински съжалявам горкото момче, което ще се излъже да вземе Еле, това дете на природата, за жена...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Вчера получих това от един колега...надявам се да ме разберете защо го пускам ( Махнал съм имената на колегите си ):Това съобщение е пратено от брата на убитото момче Стоян, Борислав с когото съм стоял на един чин в училище 10 години и сме много близки приятели.Ако желаете включете се и вие в петицията или го препратете на някого. Благодаря ви, Васил П.С. Ако попълните петицията, моля ползвайте лични емайли. Не искам после да излезе, че сме осквернили името на Не**** или че сме провокирали безредици, както пишат в пресата. --------------------------------------------------------------------------------From: borislav baltov [mailto:borko_baltov@yahoo.com] Sent: Monday, January 12, 2009 11:24 AMTo: georgislav@gmail.com; nel_stoyanova@abv.bg; georgi.slavov@bg.ibm.com; margox_joy@jahoo.com; mmundrova@yahoo.com; C******,Vasil,SOFIA,GLOBESubject: Moje ako iskate da gi razprostranite kum poznati. Blagodaria vi mnogo. http://www.bgpetition.com/stoyanbaltov/index.html http://www.youtube.com/watch?v=bWOxCVlsMTo or http://www.vbox7.com/play:c51eb7ae
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                      X