Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето как се прави протест.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    затова не ми разправяй как се учи и работи, защото явно нямаш ни най-малка предства как става тази работа....
    Ами какво да ти кажа-за пръв път ми се наложи да работя...хм на 16.Цялото лято.После и следващото,ама ти казвам работа разбирай работа.Не при мама или при тате или при чичо в кафето.На груб строеж бамках хидроизолация.Хубаво ама лятото не стига.За това завърших училище като взимах 12 часови нощни смени в денонощна видеотека(знам че е налудничево,но такава работа имаше) и си учех за кандидатстудентските изпити. После пак така от немотия бачках в склад за строителни материяли-по 8 часа и историята продължава доста .Така че само те моля да не ми разправяш на мене какво е труд,щото мнооого добре знам.

Коментар

ele написа:
      SHB написа:
      Ама 50% присъствие е различно то това да си правиш сам програмат!!!Щото второто е нереално.Но ти първо твърдеше,че можеш да работиш без да отсъстваш.Сега смени плочата и каза,че можело ,ама ако не ходиш на лекции...Да беше записала нещо в ректората -там нищо не беше задължително.Значи излиза,че за да бачкаш трябва да отсъстваш от занятия.А да бачкаш на 4 часа и да си в техническия-поклон! Мой познат ставаше в 5 часа сутринта за да си отиде на сутрешните лекции.Ако успяваш и да бачкаш-нерван система от стомана.За УНСС знам,ама знам и как се взимат изпити там.от първа ръка знам...
      50% присъствие не пречи сам да си направиш програмата, може и 100% да е присъствието и сам да избираш в кои часове да посещаваш упражненията - какво си противоричи? Може да работиш и като ходиш на лекции... на мен никога не ми е пречило, особено в Тракийския.
      Незнам да ли разбра, но ние говорим за истински ВУЗ, а не за тракийски и мизииски университети. За пръв път разбирам, че можеш сам да си правиш програма на обучение.

Коментар

ele, ти явно си пълна зубарка, което може и да не е лошо по принцип, но мен не ме кефи. Много са ограничени и праволинейни зубарите - нещо като твоите разсъждения. И да както каза PASSARELLA в истинските, известни на всички ВУЗ-ове не можеш да си правиш програмата сам. SHB, подкрепям те напълно в случая, но запомни, че се пише специАлност.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
          ele, ти явно си пълна зубарка, което може и да не е лошо по принцип, но мен не ме кефи. Много са ограничени и праволинейни зубарите - нещо като твоите разсъждения. И да както каза PASSARELLA в истинските, известни на всички ВУЗ-ове не можеш да си правиш програмата сам. SHB, подкрепям те напълно в случая, но запомни, че се пише специАлност.
          да пробваме ли? Незнам кой в случая се смята за по-ограничен - този, който мисли като втори клас, първия срок, в който децата вкупом се смееха на някой с очила? Или в 5-ти клас, когато най-обидната дума беше зубЪр.... В края на краищата страста да се подиграваш идва от неспособността ти сам да постигнеш нещо, за което те е яд и възможността да оплюеш някой става златна възможност. Все пак, по-важно е на другия да му е по-зле отколкото на мен - явно тази шопска максима яко приляга на българина като цяло.PASSARELLA: истински вуз е този с акредитация. Може би не трябва да броим половината СУ, щото там може да се появиш чак на сесия, а на държавния изпит може вече и името ти да помнят. Не виждам нищо лошо в това дискотеките да се изритат от студентски град. В края на краищата тази държава, за да стане такава, каквато искаме, трябва да има и кадърни кадри. Не като другаря Станишев, който в едно интервю, сподели че никога до сега не е работил нормална работа. Мой много добър приятел работи за известна немска фирма за обучение на персонал. Всяка година от откриването на Метро идва на семинари за обучение на персонала. Тази година ми сподели, че повече не иска да го пращат в България, защото българските мениджъри са не само прости и с липса на елементарни знания, но и нямат желание да научат нещо. От кратките ми разговори с управителя на Метро по повод един кар, който ме събори на земята, останах с впечатлението, че наистина българските мениджъри са прости и некадърни - в края на разговора се оказа, че вината е моя, за това че карът, който спринтираше и междувременно се блъсна в едни кашони, ме е ударил . Мисля, че безкрайните запои рефлектират не само върху икономистите (но и върху среднистите, щото и те не отстъпват по запои) - я вижте лекарите, ами инженерите и строителите - куцо и сакато стана строител - точно срещу моята къща има една, с 40 см основи от камък, построена преди 2 години, това лято направиха основен ремонт, а покривът се срина преди 2 дни, щото го бяха пропуснали. А некадърните монтьори??? Да продължавам ли?Много от кадърните вече се изнесоха от България. Наскоро ректорът на медицинския в София се хвалеше, че повечето заминават за чужбина. Аз също съм се изнесла, нищо че живея тук, не работя за български фирми. Затова не плюй хората, които искат да научат нещо, и не само да научат, но и да са добри в това, което правят.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            PASSARELLA: истински вуз е този с акредитация. Може би не трябва да броим половината СУ, щото там може да се появиш чак на сесия, а на държавния изпит може вече и името ти да помнят.
            Дефинирай "акредитация". Кажи ми - какво означава "акредитирано ВУЗ".П.П. ВУЗ не е в мъжки род.

Коментар

PASSARELLA написа:
              ele написа:
              PASSARELLA: истински вуз е този с акредитация. Може би не трябва да броим половината СУ, щото там може да се появиш чак на сесия, а на държавния изпит може вече и името ти да помнят.
              Дефинирай "акредитация". Кажи ми - какво означава "акредитирано ВУЗ".П.П. ВУЗ не е в мъжки род.
              http://www.uni-svishtov.bg/acredit/Izvle4enie_akreditaciya.htmhttp://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/top_menu/registers/vishe/registar.htmlкато няма за какво да се заядете, започвате за правописни грешки да се заяждате, без обаче да поглеждате своите.

Коментар

Еле много ВУЗ-ове получиха акредитация използвайки щатни преподаватели на други такива,което не е редно!!!И не принизявай СУ до нивото на други ,които няма да спомена,заради това,че не се искат заверки,което смятам не е редно,но в България е правило,а не изключение. Та не го сравнявай защото съм бил и в СУ и в друг вуз и смело твърдя,че въпреки кусурите си просто няма място за сравнение и на светлинни години от други места,същото може да се каже и за техническия и за медицинския и за УАСГ .Така смятам по наблюдения над свои познати.Да далеч са от съвършенство,но кажи ми кое в страната ни е наред та те да са???А сега понеже помоли да се дефинира " зубър". Зубъра е човек за който ученето е самоцел.И ще ти кажа защо от твоите постове човек може да си направи подобно заключение! Първо твърдиш,че успешно си учила и работила.След което спомена,че е трябвало да учиш сама програмиране,защото учебното заведение не ти е давало достатъчно.Е тогава логичния извод е защо следваш ,след като не научаваш това което ти трябва от там?За да се докажеш може би?За да имаш тапия? А да и за да можеш да парадираш с това колко много знаеш и колко много си постигнала.Много е хубаво това,че се смяташ за успяла,но по никакъв начин не виждам защо трябва да ни даваш себе си за пример:

Коментар

ele написа:
                  да пробваме ли?
                  Кое искаш да пробваме не разбрах??? Обаче за разлика от теб знам, че "не знам" са две думи, а когато членуваш думата "страст" се получава "страстта". Както и да е. Съгласен съм с теб, че навсякъде, във всяка професионална област в България е пълно с некомпетентни "професионалисти", казано направо - некадърници. Но темата е съвсем друга - за студентския протест. Безсмислен и в голямата си част и те самите не вярват в каузата си. Ако не искаш да ходиш на дискотека - не ходиш. Друг е въпроса колко са законни въпросните дискотеки и защо трябваше да умре млад човек, за да се разбере това. И пак казвам ако искаха да впечатлят някой с нещо, на 8-и вместо да се напиват като невидели в Боровец и Банско и т.н. да бяха направили тогава простест. Ама не, нали - дай да се напием и да празнуваме пък после ще го мислим. Еми не става така.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не изчетох докрай темата, но ми стана интересно за студентите, дето не можели да работят.Ще ви дам пример с брат ми, някои от вас го познават.Учи редовно в Пловдив, в АМТИИ, 3 курс. Едновременно с това работи в Държавния ансамбъл в Сливен, както и като нощен пазач в една фирма - пак в Сливен. На всичко отгоре намира време и поне веднъж седмично да си дойде до Ямбол.Разстоянието от Сливен до Пловдив е 170 км, като всяка седмица той пътува минимум 2 пъти. Едната му заплата отива за гориво и подръжка на колата, а другата - за него.Не ми казвайте, че един студент в София, който иска да работи, не може да намери време и работа, с която да изкарва пари.

Коментар

Зависи от университета, специалността и т.н. Обаче ако един студент иска да ходи редовно на лекции, не може да започне нормална работа. Евентуално нощна смяна, но тогава не знам кога ще спи, или пък нещо почасово, което е ниско платено.

Коментар

SHB написа:
                        Еле много ВУЗ-ове получиха акредитация използвайки щатни преподаватели на други такива,което не е редно!!!И не принизявай СУ до нивото на други ,които няма да спомена,заради това,че не се искат заверки,което смятам не е редно,но в България е правило,а не изключение. Та не го сравнявай защото съм бил и в СУ и в друг вуз и смело твърдя,че въпреки кусурите си просто няма място за сравнение и на светлинни години от други места,същото може да се каже и за техническия и за медицинския и за УАСГ .Така смятам по наблюдения над свои познати.Да далеч са от съвършенство,но кажи ми кое в страната ни е наред та те да са???А сега понеже помоли да се дефинира " зубър". Зубъра е човек за който ученето е самоцел.И ще ти кажа защо от твоите постове човек може да си направи подобно заключение! Първо твърдиш,че успешно си учила и работила.След което спомена,че е трябвало да учиш сама програмиране,защото учебното заведение не ти е давало достатъчно.Е тогава логичния извод е защо следваш ,след като не научаваш това което ти трябва от там?За да се докажеш може би?За да имаш тапия? А да и за да можеш да парадираш с това колко много знаеш и колко много си постигнала.Много е хубаво това,че се смяташ за успяла,но по никакъв начин не виждам защо трябва да ни даваш себе си за пример:
                        това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.
                        самоцелта, само ед., ж. Цел, която е сама за себе си, не служи като средство за постигане на други цели. Обучението по математика не може да бъде самоцел. ? прил. самоцелен, самоцелна, самоцелно, мн. самоцелни.
                        няма да коментирам извадката от тълковния речник

Коментар

това, колко качествено е образованието е друга тема. Учила съм информатика в СУ - програмата беше като от 80-те години, а не подходяща за 90-те. А ученето не е самоцел, то води до редица икономически ползи в последствие, по-голяма гъвкавост и повече възможности.
                          Как води,като програмата е от 80-те???Не можах да разбера защо ми цитираш тълковен речник,далеч не съм толкова умен като теб,обясни ми с думи прости.

Коментар

SHB написа:
                            Как води,като програмата е от 80-те???Не можах да разбера защо ми цитираш тълковен речник,далеч не съм толкова умен като теб,обясни ми с думи прости.
                            ми де да знам, пред 94-97 си беше така, сега може да води колкото си иска....може да не си умен, прочети го няколко пъти, може и да вденеш.... все пак да боравиш с думата самоцел се изискват няколко действащи мозъчни клетки

Коментар

ele написа:
                              може да не си умен, прочети го няколко пъти, може и да вденеш.... все пак да боравиш с думата самоцел се изискват няколко действащи мозъчни клетки

Коментар

ele написа:
                                може да не си умен, прочети го няколко пъти, може и да вденеш.... все пак да боравиш с думата самоцел се изискват няколко действащи мозъчни клетки
                                Ти поради тази причина ли не боравиш с нея, а само я цитираш?
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X