Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Едно Браво изгоря пред очите ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Междо другото много ми е интересно и на мен какво се случва с резервоара на запалена кола. На бравата е пласмасов. Явно за да се получи експлозия, трябва да е почти до горе пълен, защото до сега за "избухнала" кола почти не съм чувал
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

ако е бил с газова уредба нямаше да има прошка
      Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Все пак са спасили фаровете и предната броня.Малко е оставало да изгори абсолютно цялото.
        '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
        '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

PASSARELLA написа:
          Доколкото знам, обикновено се палят от късо съединение. Късмет, че не е думнал резервоара... П.П. Чудя се, какво се е случило със стъклата и огледалата!?
          И на мен ми е чудно, ама ми се стори че предното стъкло гори. На еднаот снимките ми се струва, че се вижда разтопено стъкло. А огледалата... стойката не знам алуминиева ли е, ама се е разтопила.Номера е С 5383 ХН (или нещо такова беше)А колкото до резервоара - по едно време се чу яко изсвистяване, най-вероятно товабеше резервоара. Но гръм не е имало.Скоро по Mythbusters точно се опитваха да взривят резервоар с горящ парцал пъхнат в резервоара и пооще няколко начина, ама все не гърмеше пустия резервоар. Ама не знам, не разбирам.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Утре мисля да ида да го видя ако все още е там.И все пак да попитам това на Лучано при ВМА ли е.Защото ако е там точно това съм го виждал.Имаше един период в който често минавах оттам и го виждах почти всеки ден.Но може и друго да е било.

Коментар

PASSARELLA написа:
              БулИнс - ала-бала?Хитро...не чакаш да я продадеш....
              че и ако си я застраховал на по-голяма застрахователна сума повече парички ше земеш :D
              N.Y. State of Mind

Коментар

На бул."Гоце Делчев" е.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Горкото... Мир на праха му...
                  Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Много гадно. Аз го видях днес като минавах по Гоце Делчев и малко взех да се притеснявам, че имам проблеми със запалителната система, а и цвета ми е същия.
                    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

SokOtPraskova написа:
                      Горкото... Мир на праха му...
                      Амин
                      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Като го видях си помислих.. 1.Баси неможе така да изгори само отвътре някой го е залял.. 2.Е да ама кабелите са в купето нормално е да се запали там от късо 3.Е па това как става като като изключиш от контакт ток няма почти никъде (освен плафона, жабката, багажника, ключа и алармата(ако има такава)).От посочените най-възможно ми се вижда алармата защото е допълнение. Незнам дали е имал такава но първо натам трябва да се насочи Каквото и да е обааче си е гадно защото колицата и изгоряла. Не го пожелавам на никой...
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Пълен резервоар гърми по трудно от празен. Защото за горене освен гориво трябва и окислител. А в пълния такъв няма.Обикновено при нагряване бензинът се изпарява и се запалва там където има вече достъп с въздуха а не в самия резервоар.

Коментар

според мен пожарникарите са строшили стъклата за да могат да гасят; може и от незагасена цигара да се е запалило?рязкото запалване може да се обясни с така нареченото самовъзпламеняване, материята тлее докато не достигне критична температура при която просто всичко избухва в пламъци.преди време видях нарочно запалена тойота корола (за сплашване), тъкмо преместих мареята час преди това, а колежка паркира точно до нея. някой беше счупил задното стъкло, камъка седеше на задната седалка, и я беше запалил. и тогава се усетихме чак като видяхме, че пожарната дойде на нашия паркинг ... начупиха страничните стъкла и я напълниха с вода и пяна, още не се беше разгоряла съвсем. а вътре ........ всичко беше стопено по салона, стърчаха само арматурите и ламарините.
                            Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                            Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

И аз го видях отнлизо това злощастно браво. По принцип и аз паркирам наоколо, но не съм го виждал друг път. Мисля, че е запалено отвън. Виждал съм как се запали едно БМВ, капакът му се залепи за стъклото-това браво си беше със здрав капак....
                              Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.

Коментар

Абе все пак си мисля, че от късо се е запалило - зимно време много коли се палят от влагата, а и наистина много от кабелите са в купето.Няма контакт, но акомулатора си седи.Иначе коло ВМА паркира едно същото, та затова реших, че е там.Пък и ако беше умишлено все някой щеше да види.Може и собственика да е имал нужда от пари :D

Коментар

Working...
                                X