Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От М-Тел искат да ме оберат по празниците ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е най-правилното решение според мен, да се оставиш на тяхната милост. След което да им скъсаш трътките в съда, ако се стигне до там, обикновено се прави споразумение

Коментар

Подай си една молба за преразглеждане на сметка и виж какво ще излезе. Няма смисъл да се пеним тук за глупости.Ако си решил да тръгваш да ги съдиш, няма да е лесно защото си имат отделен правен отдел, който по цял ден с това се занимава.От друга страна проверката наистина ще установи дали си звънил и пращал съобщения, защото доколкото знам (вътрешна информация) при всеки разговор се регистрира и IMEI на телефона, както и сериен номер на SIM-а. Така че при една проверка ще лъсне веднага.От друга страна, ако не си съгласен с крайния резултат , те ще извадят разпечатките в съда от тяхната система и в крайна сметка ще платиш и техните хонорари както спомена колегатаEdit: Ако всеки им риташе трътките в съда, те отдавна да са пуснали кепенците на тази фирма....нали се сещате
      Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
      Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
      FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
      Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

това за IMEI на телефона ми вдъхва някакви надежди

Коментар

MadHead написа:
          Edit: Ако всеки им риташе трътките в съда, те отдавна да са пуснали кепенците на тази фирма....нали се сещате
          Разбира се е така, затова има и мнение, че не сме племе, а мърша. Отделно хората се делят на можещи и такива дето не стават. IMEI е номер физически на телефон, не на СИМ, тук телефона няма нищо общо.

Коментар

Отделно всяка карта си има сериен номер. Казвам че по принцип може да се сравни от коя карта и какъв телефон е направено изходящото обаждане.Все пак не храни големи надежди. Но си подай молбата като човек. Едва ли препирните в магазините ще имат резултат
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
            Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Че нали точно по IMEI номера работи системата им за билинг. Няма как при проверка да се окаче че са сбъркали.Лично аз не смятам че го дават толкова кокошкарски че да се зорят да фалшифицират за някакви си 45 лева. Да не говорим колко пари трябва да дават на хората които са замесени че да си траят ...Само от абонаментната такса Мтел прави милиони - защо му е да рискува ?Ако искат да товарят сметки могат да го направят по много по фин начин и никой да не разбере даже Възможно ли е телефонът да е ползван без знанието ти ? Това е според мен по вероятно.

Коментар

Колега а само да те питам имаш ли си семеиство или съквартирант под семеиство разбираи деца около 1ви 6ти клас обикновено не правят тези номера вероятно нарочноо но не и с лоша цел .Ако нямш нищо от тези съдо ги до дупка и за да им е гадно смени мобилния оператор и си запази номера имаш възможност между глобул и вивател.Но ти си знаеш най добре.
                Subaru B9 tribeca 3.0
                Peugeot 307 04
                Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

За да ви отговоря, ще добавя следното: Не става въпрос за един разговор, а за регистрирани над 30 (тридесет) изходящи повиквания в рамките на 30 (тридесет) минути към някакви кратки номера( все още незнам кои точно) всяко от които се таксува по 1.20 лв, продължителноста на всяко била различна 3;5;20сек и т.н. И накрая : За времето когато са регистрирани тези разговори (30мин) съм бил на работа и то забележете бил съм дежурен цял ден(при мен това означава сам в стая) и телефона наистина е бил само у мен, ей богу ако имах в изходящи 30 номера тип ала-бала щях да ги забележа(това са 8 страници от дисплея на моя телефон)............Остава сега някой да каже че съм шизофреник и в свободното си време си проверявам хороскопа на всяка минута.

Коментар

ilkor написа:
                    ...Възможно ли е телефонът да е ползван без знанието ти ? Това е според мен по вероятно.
                    И аз така мисля. Да не говорим, че наистина тези 45лв. са кокошкарска работа. tisho_tch кой те е ощетил с тях, кой ще спечели? А относно хисторито не телефона... за твоя не знам, но на моя всяко едно позвъняване може да се изтрие.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

tisho_tch написа:
                      ..........Остава сега някой да каже че съм шизофреник и в свободното си време си проверявам хороскопа на всяка минута.
                      Ще си признаеш ти Майтапя се и късмет ти желая.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Vladim написа:
                        ilkor написа:
                        ...Възможно ли е телефонът да е ползван без знанието ти ? Това е според мен по вероятно.
                        И аз така мисля. Да не говорим, че наистина тези 45лв. са кокошкарска работа. tisho_tch кой те е ощетил с тях, кой ще спечели? А относно хисторито не телефона... за твоя не знам, но на моя всяко едно позвъняване може да се изтрие.
                        Да, на теория е възможно някой да ми е ползвал телефона, обаждайки се 30+ пъти, и след това да е изтрил записите, НО тъй като имам прекрасни спомени за този ден и час по горе-изброените от мен причини, мога спокойно да отбележа, че това НЕ Е ВЪЗМОЖНО...Вижте все още не обвинявам М-Тел, не смятам че ако са сбъркали е нарочно, (няма точно на мен който имам по 5лв. за разговори на месец да тръгнат да ме товарят с 50) грешки се допускат - ако е тяхна може и да си признаят. Нека да ми излезе фактурата, да изкарам една разпечатка, да пусна една жалбичка и да видим резултата. Разбира се ще пиша и тук, но това до година ще да е

Коментар

Колегии..колегии...значи понеже работя в Глобул, но мисля, че системата им е същата.. Значи не си мислете, че системата ви отчита разговорите на минутата..примерно ти тези разговори може да са ти за 24 часа назад и тогава да ги е отчело..разбирате ли..!? Не е задължително да са за 30 мин...Поздрави.
                          Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

не искам да споря, не знам за Глобул но в М-Тел това отчитане си е точно това поне всеки може да си го провери

Коментар

ilkor написа:
                              Че нали точно по IMEI номера работи системата им за билинг. Няма как при проверка да се окаче че са сбъркали.
                              Т’ва би требвало да е вкарало всичките ми познати с много мангизи :D IMEI номера си е физически адрес на всеки телефон
                              The International Mobile Equipment Identity or IMEI (pronounced /aɪˈmiː/) is a number unique to every GSM and UMTS and iDEN mobile phone as well as some satellite phones.
                              Лично аз съм убеден, че мога да си сменя IMEI за не повече от десет минути. На определен цикъл слушалката се връзва с некоя си клетка и освен всичкото предава и IMEI, което всъщност помага при кражби.Както и да е тоя номер го пише на самия телефон под батерията и ми е чудно, ако си сменя телефона с некой колега какво ще стане (за паричките говоря, кой ще плаща).Не може да се изключи възможност за ХАК на самата клетка, ползвайки определен GSM номер с хакнат IMEI.Но каква е целта да въртиш на телефон с добавена стойност, при положение че нямаш далавера от това, освен ако не си собственик на тия телефони. Което значи, че или си бил ’хакнат’ с цел печалба или М-тел са били хакнати с цел мизерия.Аз залагам на кофти апарат или самия телефон да е ползван без знанието на автора.

Коментар

Ух как ме настъпи по мазола ей тоя въпрос чаках ... мислех си да спестя посробностите, защото все пак не сме GSM форум ...Всяка MS (Mobile Station - на български телефон) си има IMEI (International Mobile Equipment Identity) зададен от производителя. Дали той е сменен, невалиден или дублиращ се с другa MS номерът си е номер. Във всяка MS се поставя Subscriber Identity Module (SIM). При регистрацията на MS в MCN (Mobile Cellilar Network) тя получава уникален номер IMSI (International Mobile Subscriber Identity) който се състои от няколко компонента MCC (Mobile Country Code) , MNC (Mobile Network Code) и MSIN (Mobile Subscriber Identity Number). Та този номер еднозначно определя всеки клиент на мрежата и същевременно прави връзка с билинг системата. Този номер обаче винаги се логва заедно с IMEI номера - двата номера си вървят заедно. Това е функция на кора на системата тъй като тя поддържа специален регистър CEIR (Central Equipment Identity Register) по известен като IMEI блек лист. С негова помощ е възможно да се блокира и открие кой точно потребител на мрежата използва крадена, кракната или няккаъва друга MS обявена за блеклистната. Поне в България не се прави проверка в този регистър но връзката IMSI <-> IMEI се пази и за други по специални случаи: Примерно от една MS вади своята SIM и слага чужда за да направи нещо нередно ... без да знае че вече се е вкарал във филма...Така че флашифицирането на проведен разговор е много сложна операция в която трябва да са замесени много хора които я обслужват. Винаги може да се докаже физически от кой MS е извършено определено позвъняване - стига да има необходимост от подобна проверка. Защото за нуждите на билинга дори не е от значение IMEI номера - все пак потребителят на мрежата може да ползва своя SIM чрез различни MS ...Ако се стигне до доказване на нещо обаче няма проблем именно чрез IMEI номера да се докаже че изходящото позвъняване е направено именно от същата MS която обичайно ползва абоната.Аз смятам че или става дума за някаква грешка, която ако се направи анализ на логовете ще се установи или че наистина има направено такива обаждания.Има и други варианти но те са по скоро във сферата на научната фантастика Ако някой има телефон с Windows Mobile, има активиран GPRS и иска да му направя демонстрация как с 1 SMS мога да изпълня програма по мое желание на него, да ми изпрати номера си на ЛС

Коментар

Working...
                                X