Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Carrera 100 na OMV - Внимателно с него!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм доволен от газта на ОМВ и зареждам по възможност такава,когато няма възможност за ЕКО. За бензина не коментирам.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

За Бензина и Бензиностанцийте

Та в този тон коя бензиностанция е лоша и коя добра да споделя няколко неща и аз. Първо, абстрахирам се от случаите в които дадени недобросъвестни работници правят далавера на конкретна бензиностанция. Считам че в София В квартала няма бензиностанция която да има време да прави далавери. Има коли денонощно. Значи на ОМВ бензина е добър, не съм сипвал никога от по-скъпия. На Лукойл Мога да кажа че е една идея по - добър! т.е. със същото количество в литри минавам 10-20 км повече за заредените точно 40 литра. Пробвано е многократно по един и същи маршрут и еквивалентен товар на борда. На Шел почти като ОМВ няма разлика или е пренебрежимо малка в полза на ОМВ. На Темпо - нямам оплаквания добре е. Ниво ОМВ. На Симона беше много добър 98цата ама го спряха, 95 е сносен по принцип но на моменти е гаден запушва бензинопроеода, губя малки обороти. Цената не я коментирам винаги е 4-5ст под цените на ШЕЛ и ОМВ вкарват го от Гърция. На Еко съм зареждал само 2 пъти нямам достатъчно впечатления но мисля че е добър ~=ШЕЛ и ОМВ. Обаче има един такъв момент колкото и хубав бензин да доставя някоя верига има моменти на проблеми с доставките, и прочие. Тогава лично съм чувал че примерно ОМВ поръчва от Петрол и после в даден момент върнат на петрол от техния 5-6 цистернички примерно което обяснява леки разлики в една и съща бензиностанция. Сигурен съм че и другите големи вериги си сътрудничат в по - малка или голяма степен Поздрави на всички и успех с горивото
      Fiat Tipo 1.6 DOHC

Коментар

За Пропан - Бутана

Там е много хлъзгава работата. не може да се разбере кой каво прави (или поне е много трудно). Значи четох че се върти страхотна далИвера... Понеже ако внесеш гориво Пропан - Бутан трябва да патиш едих готин акциз на държавата, предприемчивия Балкански Бай Ганю прави следното: Вкарва цистерничка със Пропан и още едничка с Бутан през 2 различни КПП. после събира на едно място двечките и ги преточва в трета (или в други 2) като смесват хубавия и не толкоз хубав газ за да се получи горивото Пропан - Бутан. Проблема е че таз работа става напълно безконтролно и не се знае дали горивото отговаря на нормите и дали има в него съответните смазки и прочие. Дори да се опитат да засекат някакъв проблем разбира се се пращат проби с иделано съдържание, което отговаря на всички сертификати и изисквания. Па ние какво караме ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Няма и как да разбереме нали ще се скапе двигателя чак след 3-4 или повече години после тръгват едни легенди Газта скапва двигателя по- бързо и прочие Остава само да се надаме да са по - малко далаверите и конкуренцията между фирмите да е на ниво за да задуши такива некачествени горива, или да имат добри технолози дето да го докарват кат Цар Киро от "Черна котка - бял котарак" :по-добро от оригиналното :D
        Fiat Tipo 1.6 DOHC

Коментар

Е точно за пропан-бутана много грешиш. Поне имам наблюдения от първа ръка. Смесването на пропан бутана става в момента в който се пълни газ цистерната. По време на пълненето се следят както налягането, така и количеството на течностите. След това се отива на една везна (доста по-умна и от мен като се гледам какво пиша ), която на базата на вкарано количество, налягането и температурата на околната среда определя процентното съотношение между пропан-бутан. В 90% от случайте везната казва на не по-глупавия от мен шофьор, върнете се и дозаредете 0,6к.м. пропан. Друг е въпроса откъде идва самия пропан-бутан. A това за "хубав и не толкова хубав газ" няма смисъл. То ако беше така щяха да си продават само "не толкова хубав газ".

Коментар

Сестра ми бачка в ОМВ и ми е разправяла какви недоволни клиенти са се вращали,спорели даже и заведено дело има към бензиностанцията Аз не се учудвам има ли нещо за света в нащта държавица
            "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
            не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

Моите впечатления са следните:1. зависи от бензиностанцията. ОМВ доста често са на различни собственици и сместа на различните бензиностанции е различна. На някои е много ок, на други е ужас! На ОМВ бензина е по-кофти от този на лукойл, и по-добър от този на шел, говоря за обикновения.2. Газта на лукойл е по-лоша от тази на ЕКО, дава ми 1 до 2 литра на 100 разлика....3. Не се подвеждам да зареждам по-добър с нещо си бензин, той е с добавка, която не се отразява винаги според предписанията на двигателя.Моите изводи са: Зареждам с отстъпката на Лукойл бензин, газ с отстъпката на ЕКО, и харча и на бензин и на газ ми е ок, вървежа също. Наруша ли това си правило, по някаква причина, или вървежа, или разхода ми страдат. Работата ми от нас е на 11 км, ходя с кола, събота и неделя колата не седи пред нас, натоварва се и се заминава на някъде. Само с проба ще се уверите че съм прав.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                2. Газта на лукойл е по-лоша от тази на ЕКО, дава ми 1 до 2 литра на 100 разлика....
                В Кюстендил е точно обратното. Откакто зареждам на Еко - разхода ми се вдигна с 1 литър на газта - вървежа - същия.На кюстендилското Еко са .... да кажем некви непрофесионалисти за да не кажа нещо по-солно, докатоима две чисто нови бензиностанции на Лукойл и откакто ги отвориха - горивата им са супар.Кюстендилския Шел - навремето зареждах там само газ - винаги съм бил доволен, но с лукойлската вървежа е по-добър при същия разход.Бензин - от лукойл.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

аз съм бачкал на бензиностанция OMV и не съм чул клиент да се оплаче от качеството на горивата.. даже точно обратното.. от газта пък бяха адски доволни клиентите.. гориво носещо име Carriera е внос от Румъния или Австрия и би трябвало да е по качествено от нашите.. когато сложа Carrera 100 чуствам огромна разлика.. съвсем по друг начин се наема колата, просто голяма разлика към по добра работа на двигателя.. много съм доволен от горивата на OMV и от другаде не зареждам.. особено откакто при 20 лева сипани от OMV и 20 лева сипани от лукойл ми даде разлика с 30 км. пробег...
                  Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                  Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
                    аз съм бачкал на бензиностанция OMV и не съм чул клиент да се оплаче от качеството на горивата.. даже точно обратното.. от газта пък бяха адски доволни клиентите.. гориво носещо име Carriera е внос от Румъния или Австрия и би трябвало да е по качествено от нашите.. когато сложа Carrera 100 чуствам огромна разлика.. съвсем по друг начин се наема колата, просто голяма разлика към по добра работа на двигателя.. много съм доволен от горивата на OMV и от другаде не зареждам.. особено откакто при 20 лева сипани от OMV и 20 лева сипани от лукойл ми даде разлика с 30 км. пробег...
                    Преди 3-4 години газта на омв беше много добра - сега нямам наблюдения.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                    X