ivalena написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Carrera 100 na OMV - Внимателно с него!
Collapse
X
-
Не се вманиачавай - първо, караш кола на 12 години и е нормално да сменяш по нещо от време на време. Естествено, може и да си по-късметлия. Реното, което имах преди това, започнах да го правя 4 години след като го купих. Второ, сервизът, в който ходиш, не е единственият сервиз. Попитай и за друго мнение-отиди още в 1-2-3-4 сервиза. Има достатъчно инфо за доверени сервизи във форума. Освен това е новмално в някой сервизи да те извозват от време на време...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не се вманиачавам, това ми е 14-ти сервиз, в който е колата, нормално е да сменям по нещо, особено като е нов внос, но то вече не остана нищо за смяна! В сервиза в който я карам последните 3 пъти е по препоръка на колега от форума... Не е до сервизите, до колата е. Ще излезе вярно, че като се счупи един Фиат и после няма оправяне.Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
ivalena написа:... Не е до сервизите, до колата е. ...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:ivalena написа:... Не е до сервизите, до колата е. ...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
ivalena написа:... или майсторите са я тествали...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Нали знаете онази приказка за Майстора на покриви. Обучавал той калфата си на занят. Казал му: -"Като отидеш - най-отгоре има една счупена керемида - ще я изместиш на друго място и ще сложиш здрава горе. Отишъл калфата и свършил работа. Минало известно време и майстора го привикал да го пита: -"Абе какво си направил ти? Аз какво ти казах да направиш?" -"Ами реших да сложа здрава керемида вместо да я местя тази!" ... -"Глупак, такъв! Този клиент ме викаше всяка есен защото покрива му протекъл на различно място."
Коментар
-
http://dnes.dir.bg/2008/12/30/news3793024.htmlЗа коя ли бензиностанция става дума ? В статията уж нарочно били спестили името, но алпин дизел май не зареждат в много бензиностанции .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да възобновя малко темата!Много колеги пишат, че не е от бензина! Ще ви разкажа какво ми се случи! Карам с 100 октана от ШЕЛ от близо 1 година насам. Разхода на Пандата в града не е превишавал 6,7 и то в натоварен трафик. Обикновенно стои около 6,2-6,3. Същия ми е разхода и с 95, но в планината по черния път и баирите където ми трябва повечко мощност има ефект. Реших да пробвам Карера 100. За два дни каране разхода се качи на 7,5. Във вървежа като че ли разлика нямаше - незнам. Понеже разхода беше завишен, следващото зареждане си отидох пак в Шел. Отвивам капачката на резервоара и забелязвам, че уплътнителя и е адски нацепен, все едно е на 20 години. Не е съвпадение, защото всеки път когато зареждам го гледам. Както и да е дано няма и друго! Заредих на Шел и за 2-3 дни разхода се върна на 6,3. По този повод мой колега с нова Октавия 2 направи същия опит с Карера 100. Двигателя му е FSI. Ми празния му ход се качи с 200 оборота. Т.е. от 800 на 1000. Четохме в неговата книжка и там пише - Автомобила да се кара с октан не по-малко от 98. При нужда може и с 95 но не повече от 50км, като има вероятност оборотите на празен ход да са по - високи. Високите обороти се държали за да можело нещо си там да се почиства от по лошия бензин и т.н. На всичкото от горе автомобила придърпваше. Разхода му се качи с около литър.Извода за мен е: Карера 100 изобщо не е карера 100. Или е 95 с добавки, или е нещо което и те не го знаят а ние го плащаме. За мен този бензин е много под нивото на Шел Рейсинг 100. Не бих заредил повече от него.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Zloben_Kozel написа:вземете една бака, сипете малко бензин, натрошете стериопор на дребно, сипете в баката с бензина, разбъркайте, досипете стериопор, бъркаите, сипете стериопор - бъркайте и т.н. Трябва да получите гъста смес - може като бозата може и по гъста може и по рядка - въпрос на вкус Ще се учудите на 2 неща:1-во колко много стериопор "гълта" бензина.2-ро каква страхотна температура развива тази смес при горене - метална касетка от булгарплод, на трева се стопява (изгаря?) така че трябва да положиш усилия за да намериш метал P.S. ако питате от де занм, та като млад... това онова - та още помня някой стар номер и по скоро бензина не е наред ако не разтжори стериопора.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Аз от ОМВ само цигари си купувам защото маи само с тях не могат да умажат полжението гориво съм зареждал само 2 пъти по-принуда и то миниално количество а нестига че горивото им е гадно а и по-мизерна верига бензиностанции с по-гадно обслужване не съществува!Това си е мое мнение все пак някои пък може да си довелен но аз там не стъпвам!Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
Alfa Romeo 155 2.0 8V
Коментар
-
аааааааааа Синята птица нема оплаквания от Карера-та!!! само че рядко й се случва да хапва такъв бензинец, щото е на пост и молитва - газ, газ и пак газ /демек пропан-бутан, LPG или както там го наричат/Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар