Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Carrera 100 na OMV - Внимателно с него!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Carrera 100 na OMV - Внимателно с него!

Преди 2 седмици имах проблем с Бравото, майсторите се съмняваха в бензиновата помпа, и я провериха- всичко беше наред. От тогава започнах да наливам Carrera 100, изразходила съм около 1 резервоар, когато бензиновата помпа се скапа. Една сутрин просто не се чуваше, като дам на контакт. Издърпаха колата до сервиза и когато майсторът извади помпата, кабелите бяха се разложили Остави я върху един стиропор, който се използва за изолация/2 см./ Вечерта, когато отидох да си взема колата, на стиропора имаше дупка, по-голяма от педя- беше се стопил от бензина... до колкото това може да се нарече бензин, по-вероятно е разредител с добавки Силно се съмнявам, че е такъв само на бензиностанцията, от която аз го налях... Отново се връщам към 95 на Петрол.
    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

На ОМВ и газта им е скапана. Приятели ме посъветваха да не зареждам от там, а само от Лукоил.Заредих газ от там и ми падна чувствително разхода.Преди няколко години когато бях с Москвича ми наливаха нещо което бе всичко друго но не и бензин. Миришеше на коресилин, АМБ, МРТ и какво ли не, но ветерана вървеше.Чичо Нено
    Fiat Punto 1,1- 1996г.
    газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Колежке, защо не пробваш с 95+ от еко ?

Коментар

mnpenchev написа:
        Колежке, защо не пробваш с 95+ от еко ?
        И от него съм доволна, но ми е далеч бензиностанцията, иначе и с него колата върви добре... Между другото с Carrerata изобщо не набираше колата
        Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Един път заредих почти цял резервоар OMV Carrera, бях решил да поглезя мареата. Не само, че не усетих никаъв прилив на енергия , а дори колата беше като спъната, чувствително намаля пъргавината в сравнение с обикновения Шел 95. Оттогава не съм зареждал на OMV.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Много полезна информация в тази тема. Очертава се да наредим и OMV до Лукойл /от една друга тема за връщане на карти за намаление/. А може да си направим и "Черен списък" на веригите бензиностанции
            FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
            FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

А дали друг бензин, от друга бензиностанция, няма също да разложи стиропора?
              _______
              146 JTD

Коментар

Така както сме тръгнали няма да остане една свястна бензиностанция. Само да вметна, че и една капка бензин, дори и 92 ще направи дупка в стиропор, това не може да бъде фактор за качеството на бензина.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

вземете една бака, сипете малко бензин, натрошете стериопор на дребно, сипете в баката с бензина, разбъркайте, досипете стериопор, бъркаите, сипете стериопор - бъркайте и т.н. Трябва да получите гъста смес - може като бозата може и по гъста може и по рядка - въпрос на вкус Ще се учудите на 2 неща:1-во колко много стериопор "гълта" бензина.2-ро каква страхотна температура развива тази смес при горене - метална касетка от булгарплод, на трева се стопява (изгаря?) така че трябва да положиш усилия за да намериш метал P.S. ако питате от де занм, та като млад... това онова - та още помня някой стар номер и по скоро бензина не е наред ако не разтжори стериопора.

Коментар

Така е... веднъж сипах малко бензин в кофичка от кисело мляко уж да си измия баданарката с която си боядисвах прозорците на вилата... познайте след 2 минути като се опитах да вдигна кофичката какво стана... Дъното до където имаше бензин остана на място! едит:Ако питаш мен, преди 2 седмици дето си имала проблем с Бравото си е бил точно от бензиновата помпа, а майсторите на слух са "диагостицирали", че работи и са те одрали за нещо друго... а сега като е сдала 100% багажа са ти окачили макарони на ушите - ей на го бензина виновен!
                    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                    --- в сърцето завинаги... ---
                    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

В сервиза само тази седмица са сменили 3 помпи, на стиропора си личеше къде са стояли другите 2, беше деформиран, но нямаше дупка! Тук говорим за сравнително изцедена от бензин помпа, почти суха. Не твърдя, че не би трябвало бензин да разтопява пластмаса, затова и тубите за бензин са от специални материали, просто казвам, че това е прекалено. И другия въпрос- дали всеки бензин разлага кабелите на помпата?!Помпата пред мен я извадиха преди 2 седмици, просто стоях там и чаках да ми кажат дали ще я оставям в сервиза, или ще си я вземам... Кабелите си бяха съвсем наред, не се виждаха никакви жици от тях... Проблемът съвсем друг се оказа тогава.
                      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Zloben_Kozel написа:
                        Ще се учудите на 2 неща:1-во колко много стериопор "гълта" бензина.... та като млад...
                        да като млади така си правехме лепило ... и аз точно на това се очудвах ...... но кабели не би трябвало да разяжда...инъче Карера 100 е един от малкото вида бензини на нашия пазар, с който колата ми се държи перфектно - не заглъхва двигателя, не прекъсва, не забива нос, не реагира забавено на педала на газта, не се замисля ... и работи по-тихо - сякъш мърка.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                          инъче Карера 100 е един от малкото вида бензини на нашия пазар, с който колата ми се държи перфектно - не заглъхва двигателя, не прекъсва, не забива нос, не реагира забавено на педала на газта, не се замисля ... и работи по-тихо - сякъш мърка.
                          При мен този ефект го нямаше, а уж затова започнах такъв да наливам... Може би все пак е до бензиностанция
                          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Всеки ден сигурно стотици коли зареждат от бензиностанцията.Дали на всички им се е скапала бензиновата помпа?Била си е пътник според мен...

Коментар

Ами да, те помпите на Фиат като започнат да се скапват, първо кабелите им се разяждат.. На предната ми кола беше изгоряла помпата, после беше нагорял кабелът, щяла съм да се запаля,защото с малко бензин съм останала... Такова нещо не бях виждала, съжалявам че не я снимах. Даже да си е била пътник тази помпа, кабелите нямаше да са в този вид, и чиста случайност е, че скоро я бяха извадили да я гледат... иначе нямаше да повдигам въпроса.
                              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Working...
                              X