Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общината погва нерегистрираните в данъчното автомобили

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    А този анахронизъм с регистрацията на колите първо в КАТ и после в данъчните служби може да отпадне много лесно чрез обмен на данни между двете институции. Това вече не е проблем, държавата е опасана от оптични кабели. Данните за всяка регистрирана кола в КАТ трябва автоматично да се изпращат в данъчното и на новия собственик да се открива съответната партида. Така ще се затвори вратичката, която позволява да се кара автомобила, без да се регистрира в данъчното и без да му плаща дължимия данък. А и ще се избегнат случаите на фалшификации на данните на автомобила с цел намаляване на данъка.
    Да, така е. И ще отпадне глупавата необходимост да ходиш да подаваш тъпи декларации в данъчното, за което да се редиш по опашки или да пращаш жена си щото ти не можеш да отидеш в работно време. Само че, предполагам ще има дълго да умуват редно ли е или не КАТ да разкрие великите си тайни на съответните общини, кой ще има достъп до информацията, как ще бъде уредено всичко, дали трябва да се инсталира отделна система някъде, за която трябва да се обяви държавна поръчка и т.н. и т.н. Само че основната функция на държавата не е да ни улеснява и контролира, а да затруднява изрядните и в същото време да оставя нередовните да си правят каквото си искат.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Vladim написа:
      2she написа:
      а защо не поръсъждаваме и по другия въпрос,за разликата в данъците на кола 90к.с. и кола 105к.с,аз съм платил близо 200лв а някой с 15к.с по малко ще плати около 20лв.немислите ли че разликата е огромна,и точно затова хората се опитват да надхитрят системата
      За пореден път казвам, че притежанието и управлението на автомобил не е евтино занимание! Казвал съм го теми свързани със спестяване от пари за гуми и, какво ли още не... Като те притеснява по-високият данък си купуваш по-маломощна кола и готово! Въс всички големи еропейски държави младежите карат малолитражки именно с такава цел.
      Във всички европеиски да но не и в България тук е важно да си с най-мощната кола в компанията дори и да е на 100 години.Затова може би се и изпотрепахме
      Subaru B9 tribeca 3.0
      Peugeot 307 04
      Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
      Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Vladim написа:
        За пореден път казвам, че притежанието и управлението на автомобил не е евтино занимание! Казвал съм го теми свързани със спестяване от пари за гуми и, какво ли още не... Като те притеснява по-високият данък си купуваш по-маломощна кола и готово! Въс всички големи еропейски държави младежите карат малолитражки именно с такава цел.
        ами то в момента и малолитражките минават 100-те.коня бе колега,на кво основание е голямата разлика като и двете коли са на 4-ри гуми,а за еко норми да неговорим,за кой ремонтиран път да ги дам тея 200лв. пък и венетка ми искат,неможе само да се взима трябва и да се направи нещо,незнам колко от вас са минавали отсечката между ПЛОВДИВ и КАРЛОВО та да ви питам харесваливи,и то не е само тук така,кърпим дупки зада можем да откраднем повиче кинте с ремонти.200лв. за това че си троша колата по неравния збръчкан паваж и всяка година сменям носачи по 90лв. за брой.има една приказка ’’за да искаш трябва да дадеш" еми не давам ли достатъчно и кво получавам....
        BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
        E46 320D

Коментар

Дъвчем ама я документа за платен данък да стане задължителен както талона на автомобила и ГО при проверка от КАТ.Какво ще правим тогава ,а ?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

За какво да им давам парите?! Какво виждам аз от тях?! Плащам 200лв.ГО, плащам 70лв. Винетка и т.н. Да дам 200лв. за данък и какво. Качвам се в колата, тръгвам и след 10 метра влизам в дупка. След още 10 метра влизам в втора (по - голяма) и окачването ми заминава. Айде в сервиза отиват 100- 200лв. И къде ще му видя края. На старата кола и плащам данъка и какво? Януари месец 2008 година 21век, в Евросъюза , по магистрала няма грам изчистен асфалт и с скорост от 30 км. отскачам от буца лед и се помилам в мантинелата ... Е няма да ги дам докато не видя, че отиват за мен не за нечий джоб....
            Lancia Lybra 2,4JTD '03
            Фиат Браво 1.9TD75 '97
            Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
            Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

Така си е ,но какво правим по въпроса - нищо?Я един мълчалив протест в цяла Бг.Автомобила на средата на пътя заключен и блокирал движението.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Сега някой ша изцепи,че защото не плащам данък друг си разбива колата в дупката :D Исках Дедра исках да е инжекцийка! Кво да направя,че излезе 101 коня,вече си я бях поръчал.И заради този 1 умрял кътър ша им дам 100 лв отгоре Айде нема нужда.

Коментар

Vladim написа:
                  2she написа:
                  а защо не поръсъждаваме и по другия въпрос,за разликата в данъците на кола 90к.с. и кола 105к.с,аз съм платил близо 200лв а някой с 15к.с по малко ще плати около 20лв.немислите ли че разликата е огромна,и точно затова хората се опитват да надхитрят системата
                  хеееееееехехехе!!! сега аз като плащам 12 лв. данък за малолитражката трябва и за младеж да минавам хееееехехехехехех... баси живота младежки
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Aбе,как ще минете на преглед без квитанция за платен данък?А?Ще бутате пари отгоре на прегледа, нали- не е ли по- просто да си платите данъка?Освен, ако обичате да бутате подкупи на прегледа и на катаджийте и това ви вдига адреналина,а после по форумите сте срещу корупцията...Мани...
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                      Aбе,как ще минете на преглед без квитанция за платен данък?А?Ще бутате пари отгоре на прегледа, нали- не е ли по- просто да си платите данъка?Освен, ако обичате да бутате подкупи на прегледа и на катаджийте и това ви вдига адреналина,а после по форумите сте срещу корупцията...Мани...
                      Никой не ми е искал за прегледа квитанция за платен данък.

Коментар

Humppa написа:
                        Погват и автомобилите без ГО, като ще ги спират от движение, а на шофьорите ще им вземат книжките... Поредната идиотщина!
                        Хъ, че на това кое му е идиотското? В цивилизования свят ако караш без застраховка и винетка (където се иска) глобите са солени. В Канада застраховката на месец за DODGE VAN и VW Beatle е 375CAD... Ако искаш караш...Аз пък съм с 2 ръце ЗА да се взимат книжките но шофьори без гражданска и технически преглед.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

2she написа:
                          ами то в момента и малолитражките минават 100-те.коня бе колега,на кво основание е голямата разлика като и двете коли са на 4-ри гуми,а за еко норми да неговорим,за кой ремонтиран път да ги дам тея 200лв. пък и венетка ми искат,неможе само да се взима трябва и да се направи нещо,незнам колко от вас са минавали отсечката между ПЛОВДИВ и КАРЛОВО та да ви питам харесваливи,и то не е само тук така,кърпим дупки зада можем да откраднем повиче кинте с ремонти.200лв. за това че си троша колата по неравния збръчкан паваж и всяка година сменям носачи по 90лв. за брой.има една приказка ’’за да искаш трябва да дадеш" еми не давам ли достатъчно и кво получавам....
                          Виж сега... не се хващай за една дума. Добре, няма да определям думата "малолитражка" а коли под 100 конски сили, така става ли? И аз плащам годишна винетка всяка година, плащам данък, ГО, Каско (това вече по мое желание) и съм недоволен от състоянието на пътищата, но честно казано помня години с повече кратери по тях. Не казвам, че сме цъфнали и вързали, но законите трябва да се спазват. И това, че досега държавата не си е търсила дълговете и има такива, които не плащат данък е проблем на цялата държава. А държавата това сме ние! Правилата и законите за всички са еднакви. Просто е за разбиране. Моят данък е 30лв. - кола с катализатор и под 100 к.с. И 120 да беше пак щях да си го плащам. Ако някой не се кефи на пътищата да си купи хеикоптер в крайна сметка. Да кажа пак, притежанието и управлението на автомобил не е евтино занимание!@donnna не знам дали си младеж, ама с този напращял аватар...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

donnna написа:
                            хеееееееехехехе!!! сега аз като плащам 12 лв. данък за малолитражката трябва и за младеж да минавам хееееехехехехехех... баси живота младежки
                            Ми младеж си. Я каква ти е гладка и опъната кожата на аватара
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                              donnna написа:
                              Ми младеж си. Я каква ти е гладка и опъната кожата на аватара
                              алоуууу, мераклиите - долу ръцете
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

jenshen73 написа:
                                Humppa написа:
                                Погват и автомобилите без ГО, като ще ги спират от движение, а на шофьорите ще им вземат книжките... Поредната идиотщина!
                                Хъ, че на това кое му е идиотското? В цивилизования свят ако караш без застраховка и винетка (където се иска) глобите са солени. В Канада застраховката на месец за DODGE VAN и VW Beatle е 375CAD... Ако искаш караш...Аз пък съм с 2 ръце ЗА да се взимат книжките но шофьори без гражданска и технически преглед.
                                При каква заплата му е такъв данъкът? Ако взимах 2000 примерно нямаше да гледам да мина между капките.

Коментар

Working...
                                X