Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фотоапарат Canon A590 + отзиви и съвети - КУПЕН.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И според мен това Никон-че не е добър избор. Първо - моделът е морално остарял, на почти 2 години е. И фактически няма реален оптичен стабилизатор, а някаква електронна редукция на вибрациите. Без ръчни настройки е. Не си заслужава парите, колкото и скромна да е сумата...
    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Оги, това с фотоапарата е като с пастите в сладкарницата - другата винаги изглежда по-добра. Преди време имаше подобна тема, четох, четох, минах през незна си колко сайта, на два-три пъти ревизирах финансите отпуснати за фотоапарат и накрая си взех Панасоник FZ18Съветът ми - купиш ли си фотоапарат няма да го сменяш поне 2-3 години, така че помисли, сбарай белобрадия старец натясно, ако трябва повози го със 150+ по Цариградско , измъкни му още малко парички и идвай при Панасониците
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Имам същия, подариха ми го. Пускам няколко снимки, първите са снимани рано сутрин в лека мъгла, към края има един в движения(около 60км/ч). Всички са снимани на Easy, не са обработвани с нищо.http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1.../690839625.JPG

Коментар

stivst написа:
          И според мен това Никон-че не е добър избор. Първо - моделът е морално остарял, на почти 2 години е. И фактически няма реален оптичен стабилизатор, а някаква електронна редукция на вибрациите. Без ръчни настройки е. Не си заслужава парите, колкото и скромна да е сумата...
          Не знам колеги аз като напълно аматьор фотограф... имам Nikon L18. Да няма много настройки, но при напълно автоматичен режим съм го сравнявал с Canon A580 и Sony T300 (сонито е 10Мpx и към 700лв).... пак подчертавам при абсолютно еднакви настройки - автоматични, снимките от никона изглеждаха с класа над тези направени от посочените 2 апарата. Преди това имах Nikon L15 също бях много доволен от апаратчето. Това си е лично мое мнение.
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Може би утре ще отида да го взема канончето, а сега ще ви помоля за съвет за зарядно устройство и никелови акумулатори. Да напомня - фотоапаратът работи с батерии от калибър AA ("обикновени" дето им викат). Видях някакви в Техномаркета, по 25-30 лева. Има ли значение марката каква е, или да грабвам едно произволно? Имаше Варта, Санио, не знам си какво.... И другият въпрос - продават ли се отделно само батерии и колко струва комплект от 4 да речем?

Коментар

ogi28b написа:
              Може би утре ще отида да го взема канончето, а сега ще ви помоля за съвет за зарядно устройство и никелови акумулатори. Да напомня - фотоапаратът работи с батерии от калибър AA ("обикновени" дето им викат). Видях някакви в Техномаркета, по 25-30 лева. Има ли значение марката каква е, или да грабвам едно произволно? Имаше Варта, Санио, не знам си какво.... И другият въпрос - продават ли се отделно само батерии и колко струва комплект от 4 да речем?
              Оги, не купувай....абе я чакай, ще ти звънна.

Коментар

Бите:http://www.hardwarebg.com/forum/show...%ED%EEЧети отзад напред.Аз последни си взех бързо зарядно(3-4 часа) на Panasonic с 4 батерии по 2700mAh, но тези t’n’b са по-добрия избор.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако не си взел батерии, вземи възможно най-мощните - най-малко 2900mAh. Иначе много бързо се разреждат

Коментар

Батерии все още не съм взел, но един колега от форума ми е обещал 1 комплект зарядно с батерии, че му били в повече. Май че бяха 2.8 Ач. Снощи го взех апаратчето.... Мноооооо яко ! Има всякакви настройки - ръчни, крачни... Жотино си е. Обаче... в кутията има топка, която за мен е напълно безполезна. Каква и е цената в магазина, да взема да я продам? Топката е Адидас, Евро 2008, има всички печати, етикети, щампи.... чисто нова си е. Ама не ми трябва. Колко да и търся? Ако някой даде 200 лева, веднага я давам!

Коментар

Оги, ако опреш да купуваш батерии от нагъзина - това е батерията. Има ги по течно-ултра-хипер-мега-маркетите.
                      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

И от мен глас за Eneloop-a !!!
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Де бе, верно. В линка от harwarebg-то са ги предложили, а и споменават, че в момента са на примоция в Метро. Цена от 24лв за тия батерии + зарядно е убиец, само време (или и друг повод) за пазаруване да имаш
                          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Оги, и аз мисля да си купя дигитално апаратче и твоя избор за тази цена много ми хареса.Тъкмо се бях наканил да отскоча до някъде и да си го закупя, като пред погледа ми се мерна модела PowerShot A1000 ISМисля, че този модел повече ми харесва на външен вид, защото е малко по-тънък и малко по-лек.То ясно, че като качество на снимката сигурно са абсолютно еднакви.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ми не знам, това има толкова много настройки.... съвсем се побърках вчера... явно изобщо не им разбирам - пускам на ауто, и там каквото стане. Тези с ръчна настройка на ИСО, на затвора, на скоростта, на фокуса..... изобщо не се справих! Забелязах че като снимам, и едно квадратче обикаля наляво-надясно, и "гони" лицата, ако има такива, и фокусира в/у тях. Изключил съм цифровото приближение, и карам само на оптично. Абе за тия пари - толко’ !BO - този А1000 май че е същия, само дето има към 2 милиона пиксела повече... И отиваше над моя бюджет. Взимай го, няма да сбъркаш.

Коментар

Оги апаратчето е супер :D Аз имам такова от месец и половина. Имам и Канон с лента и съм си фен на марката.Добър режим за снимане е "P" Program. При него апарата сам избира скорост и бленда, а ти можеш да променяш ИСО, вкл./изкл. светкавица, ей такива неща. Аз си купих зарядно с батерий на Сони, 4 х 2500мАч и съм доволен. Апарата прави много хубави снимки и при слаба осветеност без светкавица. Сега за това съм решил да си купя и статив защото не винаги има къде да оставя апарата така че да не мърда. Използвай колкото се може по малко ИСО като снимаш, така ще има по-малко шум в снимките. За на светло ИСО 80 или 100, за на тъмно аз използвам 200.Ето и един линк за това как да снимаме с цифров апарат, поне аз научих доста неща от там.http://photo-forum.net/ebook/start.htmНякъде 2 седмици непрекъснато щтракане насам натам и прочитане няколко пъти на книжката с апарата ми трябваха да го разуча напълно.Като размер на снимката не ти трябва повече от 3МР, това е режим М2 от менюто на апарата. За снимки 10 х 15 е идеален.
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X