Предполагам, че голям процент от всички тук имат кредити към банките. Отскоро банките са в акция и предлагат активно превалутиране на старите заеми в лева, а новите са с клауза в договора автоматично превалутиране според решение на банката, което реално си е прецаквация, Вие как мислите? Проверих няколко источника и се оказва, че ако лева падне банките ще загубят, ако не обърнат кредитите в евро, но ако почнат пък да губят ще почнат да вдигат главоломно лихвите. За съжаление банките имат много добри адвокати и е трудно да осъдиш решението им за вдигане на лихвите, скоро имаше протести в Чехия, ако не бъркам и хората протестираха срещу високите лихви, а ние тук само си траем. http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001301
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво смятате за превалутирането....
Collapse
X
-
ако ти се чете:http://forum.investor.bg/viewforum.p...t/list.php?8А най-добре си прочети внимателно договора с банката. Там обикновено пише, че банката може да прави каквото си поиска с лихвите, с таксите, да променя договора едностранно и т.н.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
я погледнете джет кредит и подобни - лихвата им стига до 47% (до колкото аз съм виждала) на година... а банките са цвете за мирисане с лихвите от 17% (някъде там). Иначе не виждам какво ще се промени в по-добро за потребителите, при условие, че левът е вързан за еврото, а банката никога няма да се излъже да загуби и стотинка, по-вероятно да те даде на съдия-изпълнител за неплатена такава, аналогично с вече известен случай. Това превалутиране ми се струва като извинение да минат всички, които имат кредити.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
bubachko
ele написа:...по-вероятно да те даде на съдия-изпълнител за неплатена такава...
Коментар
-
Humppa
Ти не се осланай на това, че хората с милиони не влизат на топло. Те са си опекли питката.Иначе по темата - когато за последен(пореден) път си увеличавах заема - увеличих го в евро Но все пак ду*ето ми е в банката...
Коментар
-
След като спреш плащането, банката придобива права в/у всички бъдещи твой доходи и има право да ти турне една блага наказателне лихва, заедно с това забравяш за пътувания в чужбината, социални придобвки и ще стана така, че ще им спиш пред вратите на кредитните инспектори за да си върнеш борчовете.
Коментар
-
Humppa
За това - или ставам депутат на следващите избори, или започвам да пласирам нАркотици :DЕй богу, чак тогава ще си оправя живота...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар