Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага се да си продам колата - каква е процедурата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Е, това с парите е въпрос на разбиране меду продавач и купувач.Ако се притесняваш да не стане измама - да , може и пред нотариуса. Винаги е добре да не си сама, а да имаш още някой твой доверен човек с теб, най-добре мъж.Обикновено нотариуса пита дали си получила парите.Няма да забравя при мен като купувах първата си лично моя кола - оправихме всичко, прехвърлихме я, и вече щях да си тръгвам, даже бях запалил колата, когато се сетих, че не съм дал на човека парите. Върнах се да му ги дам, а той вика, "не се притеснявай, няма къде да избягаш" (Имахме общ познат, който ни свърза).

    Коментар


      #17
      За парите ще допълня само, че ако нямаш доверие на купувача, което е напълно нормално, можете да се отбиете до някоя финансова институция, в която имаш познат, да хвърлят набързо един поглед на мангизите да не изгориш после с безполезна хартия.Когато продавах първата си кола, предварително се бях уговорил със служителка на касата в данъчното и без да давам обяснения на купувача, му казах, че предаването на парите искам да стане там и да се изброят на банкното-броячна машина. Не му стана много приятно, но ...
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #18
        Не разбрах какво толкова сте зачекнали данъка, след като още миналата седмица ви написах как става - отиваш в банката и превеждаш няколко лева по сметка на общината, и с копие от нареждането - при нотариуса. Какво сложно има Аз като купувах колата, продавачът все още не беше платил данъка и отиде до банката, и преведе някой и друг лев, колкото да не е без хич. Вече като дойде края на годината, данъкът ще си се преизчисли, и ако сте надвнесли, ще имат да ви връщат, ако не - ще имате да си доплащате. При всички случаи, винаги плащате данък за периода през които колата е била ваша, и не за този период, през който колата вече не е ваша. Дали ще е 1-ви януари, 2-ри февруари, или 3-ти март, няма значение. Ще си платите данъка за периода, през който колата е била ваша. Защото данъкът се начислява с/у вас, а не срещу колата. ГТП например е срещу колата. ГО - също. Затова ако продаваш кола с ГТП и платена ГО за година напред, това е плюс. Но данъка - ако ще и за 10 години да го платиш - новият собственик ще си го плаща от датата на придобиване. По просто не мога да обйияаснийяавам.

        Коментар


          #19
          ogi28b, сложното е да минеш през някаква процедура за първи път. Както на мен за първи път ще ми се наложи да продавам кола, и то сама. Затова, благодаря на всички, които се включвате със съвети, мнения и коментари!
          Have a Big dream, take small steps!

          Коментар

          Working...
          X