Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е убиецът?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това си е действителноста тези неща не стават само тука има ги по целия свят и нищо и никой неможе да го промени.

Коментар

nai7 написа:
      Това си е действителноста тези неща не стават само тука има ги по целия свят и нищо и никой неможе да го промени.
      Да, вярно е, само че е едно да си в челната петица на убитите по пътя на милион население, друго е да си на дъното в тази класация нали?Нещата могат да се променят, разбира се не до фаза 0 убити и 0 ранени, а до тогава, докато има хора, мислещи като теб, нищо няма да се промени. Все пак какво е човешкият живот... по-важно е да ударим контра и покажем, че НЕ искаме и НЕ можем, отколкото другите да ни се подиграват, че караме с 50 в града и 90 извън него... познавам много хора, които са на този принцип и които мислят като теб. Много от тях вече мигат на парцали, а на други завоят и дървото не сам им простили.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Посочи ми моля те, къде съм казал, че НЯМА проблем?Посочи ми и къде съм казал да НЕ ПРАВИМ НИЩО?Приказваш точно толкова глупости, колкото има и в тази статия - ля-ля-ля....Айде да те помоля да четеш малко по-подробно, преди да пишеш следващия път
        Kuku написа:
        ЗНАМ също така, че проблемите НЕ СЕ РЕШАВАТ СЪС СТАТИИ
        Kuku написа:
        ....всичко това се прави с ясната и точна цел да постигне.... ДА - сегашната ситуация и НИЩО ДРУГО - не го ли разбирате?!
        Да обяснявам ли.... ОТНОВО?!

Коментар

Kuku написа:
          :....
          Пресата е силно оръжие - точно пресата в момента насажда идеята, че ако нарушаваш закона, че ти се размине, защото няма нито един справедливо осъден, който да бъде показан за повече от 30 секунди. Чрез пресата може да се манипулира мнението и действията на голяма част от населението на една държава - затова не виждам защо тези хора да не бъдат манипулирани чрез подобни статии, снимки, кратки филми и т.н. Има още много начини да се промени мнението на някой за нещо и не е задължително да бъдат намесени полиция, закон и съд, но българинът предпочита да махне с ръка и да каже: майната ти, ти ли ще ми казваш какво да правя. Затова набиването на подобни неща в тъпата глава на някои сънародници е добър опит, особено когато правосъдната система само си клати краката.

Коментар

ele написа:
            Ми по таз логика, колега, някой следващия път, като (ако) мине с пирон по колата ти, ако ти откраднат СДто, че и дори колата - би трябвало да не подаваш жалби [...]Що трябва да ги съдим престъпниците.... ще вземем, че ще им се намесим в живота и ще им даваме тон как да си живеят живота а????
            Кражбата е престъпление-не жизнена философия.Аз протестирам с/у нравоученията ,а не срещу спазването на закона.Как ги свърза логически двете остава загадка за мен.Прекален светец и богу не е драг...

Коментар

Сговнихте темата ...

Коментар

Ежедневното, ежечастното и ежеминутното натякване на подобни неща на сънародниците ни не прави нищо друго освен да вменява вина - тЕ там е проблема Виновниците казват "Вие сте виновни!" "Крадеца вика - дръжте крадеца!" Първо, полицията подава статистика и казва "Жертвите тази година са...." и айде готово - кампания "Войната по пътищата!" - ами ако полицаите си вършат работата, жертвите няма да са толкова много! Добре, ама полицая се оправдава, че за тая малка заплата, каква работа да върши - на лице е корупцията - айде кампания "Борба с корупцията!". Добре, ама като не вършат никаква работа полицаите, как да им се плаща повече - и хоп - затворен кръг После община и полиция си прехвърлят по няколко пъти вината за пътната обстановка и не свършената работа, и се създават още две три кампании, медиите гърмят, печатат се листовки, лепенки, флаери, плакати, клипове и т.н. - раздават се обществени поръчки на двойна и тройна цена за печатане и заснемане на рекламните материали, за медийно отразяване, за някой концерт.... преперат се малко пари и всички млъкват до следващия път!Второ, израза "война" и сравнението на жертвите от катастрофи в България с жертвите на войната в Ирак - тотален смЯх Само американските войници загинали в ирак през последните 5 години са повече от загиналите при катастрофи в България, а за иракчаните изобщо не отварям дума, понеже тях никой не ги пише в статистиките, защото не е удобно, пък и надали някой може да ги изброи Трето, появява се Бойко и асфалтира два-три булеварда в столицата, сложи малко преградни колчета тук-таме по тротоарите и каже някоя друга смешка пред камерата.... свършил си е работата, замазал е очите на хората и никой не се интересува, че през останалото време раздава концесии, обществени поръчки и зелени площи под масата Четвърто, някой се помислил се за много велик, ама от ЕС размахат пръст и човека ще-неще изгори, порицаят го и после поменят закони, заради него, вкарват в действие правни инструменти забравени от бога или просто напуска страната Пето, същия тоя, дето се мисли за велик, се мисли за велик, защото си плаща на който трябва и например полицаите не го спират, не го глобяват, дори ползва привилиегии, като паркирания в нарушение, окриване на кадри от охранителните камери на КАТ, карта за спонсорство на полицията, регистрационен номер за по-лесно "разпознаване" и т.н., и т.н., т.е. него полицаите не го закачат, защото си плаща, а той си плаща, защото е изкарал повече пари от другите, а е изкарал повече пари от другите, защото е взел концесия или поръчка от кмета и така е станал велик И сЯ.... к’во се оказа - върнахме се в началото при кампаниите и натякването, щото иначе трябва виновниците да си понесат последствията, а така всеки си повтаря "Нека започнем от нас самите, нека започнем от нас самите.... Ние сме си виновни, ние сме си виновни...."

Коментар

Лятото пак ще говориме. Пак ще има: "Леле какво става по тая магистрала; Защо ми се натресе тоя педал с 130 челно и сега не мога да ходя;" Ми защото тоя педал е като всички останали - газта до дупка и съм ги ебал другите! Ето там е въпроса. Тези смешни знаци имат цел - показват как да се кара в съответния участък от пътя. Който не ги спазва... чао бамбино
                  Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

Kuku написа:
                    ..................................
                    Ами да, ние сме виновни. Корупцията никога не е едностранна - много колеги в този форум се хвалят как са дали на тоя полицай пари или са купили на оня полицай кафе. Кой е виновен - ами ние... Ти замислял ли си се защо полицаите не си вършат работата качествено? А някога интересувал ли си се как в другите държави са накарали полицаите да работят добре - ами явно не.... Корупция има във всички държави, важно е не да бъде изкоренена, а да бъде ограничена до приемливи нива.Бат Бойко асфалтират няколко булеварда... ами като не го искате - пратете го и при нас във Варна да асфалтира, защото ние се сдобихме с хилави палми, и.... с още дупки по пътя. Да направя ли снимки с какви дупки е асфалтирана преди няколко месеца улица? Искаш ли сметна колко квадрата асфалтираха в центъра, щото точно до пощата, по средата на основно кръстовище поне 5 месеца стоя една дупка 40/30/50? А доказателства, че раздава зелени площи имаш ли? Вероятно не.... а ако имаш защо си мълчиш и се натискаш като другите софиянци???А ти знаеш ли защо размахват от ЕС пръст.... ами готино ми е като размахват пръсти, щото, ако политиците си бяха свършили работа, нямаше да внасяме свинско с боклуци из него, ами сами щяхме да си го произведем. А замислял ли си се защо Ирландия произвежда толкова свинско месо??? Американците не ме интересуват, нито иракчаните - те са с различен манталитет, с различни идеи и с различни идеали. Американската войска е изцяло наемна и изобщо не ме интересува какво става с войниците - те влизат доброволно и се бият доброволно.... Някога живял ли си в САЩ, че да изказваш мнение за американците? Пък и що американците - що не вземеш да се изказваш за глада в Африка и безкрайните войни там? Вярно е, че нищо не правим. Ежедневно, в много сайтове хора пишат: Купих си това или онова, ама не работи, вече 10 пъти ги поправят.... и като им кажеш какво да направят, казват: абе не ми се занимава.... е? Българите искат, ама без да направят и най-малко усилие да го постигнат. Българите са много добри в приказката, особено в обидите към другите. Българите са много добри да зяпат чинията на другия и да не поглеждат в своята. За съжаление тази истина може да се види само като поживееш в друга държава и видиш как там работи системата. Защото не сме неандерталци, а живеем в общество, а то се състои от отговорни хора. Лесно е да се оправдаваш с другите, да обвиняваш бат бойко или някой или нещо друго за собственото си мизерно съществуване.... Препоръчвам то да отидеш в Дубай - това е безкрайно чисто място. Знаеш ли как се постига чистотата там? Поне веднъж седмично на вратата ти идват едни хорица, които половин час ти обясняват защо трябва да пазим чисто и как трябва да пакетираме и изхвърляме боклука. Т.е. поне един път седмично трябва да отделиш около 30 минути да ги изслушаш, и всеки там прави така. Никой не се ядосва или не тръшка вратата или не казва: абе аз тва го слушах миналата седмица. Защото тези хора искат да живеят чисто. За сравнение, какво правим ние: Ние си изхвърляме боклука през прозореца. Майка ми работетеше към една програма за почистване на Ямбол. Един следобед и се обадили чистачките, че в един блок на Андижан хората, като ги видели, масово започнали да хвърлят торби с боклук през прозорците. , Ние си хвърляме хартийките, опаковките от вафли и други, на улицата, плюем на улицата, хвърляме каквото ни падне през прозореца на колата .... Като сложим и това, че системата не работи както трябва, мисля че става ясно в какви кочини живеем, а се мислим за чистоплътни. Явно на теб ти липсват някои елементарни звена и много приличаш на хората, които само приказват и нищо не правят -пръцкат и бягат.Но както каза колегата baracuda: ще поживеем до лятото и ще видим

Коментар

Леле ти искаш да живееш във един по добър свят ама го няма,защо не живееш във Дубай тогава? там хората са от друга мая.Тука е друго и нито ти нито аз нито колегата Баракуда може да променим нещо,когато си отварям цигарите си слагам опаковката във джоба ама 10 други не го правят така,и какво да взема да им чета морал ли едва ли ще помогне.

Коментар

Еле, на теб какъв точно ти е проблема?Нападаш ме лично, без изобщо да си ме виждала.... даже името ми не знаеш Как разбра, че на мен ми липсва нещо?Как разбра, че си изхвърлям боклука през прозореца, че нищо не правя срещу корупцията и бягам, като пръдна? А?КАК?Нали аз ТОЧНО ТОВА КАЗАХ - нямам написана НИТО ЕДНА СТАТИЯ, защото статийте не решават проблемите!!!За сметка на това, вместо да пиша врели-некипели в интернет, ПРАВЯ много други неща Ти си чети статията и чакай следващата....

Коментар

Working...
                        X