Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли паяк да вдига коли с включени аварийки и защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PASSARELLA написа:
    ...То бива, бива ама селяндурите...
    А в една друга тема ми заваш въпроси? Ето че пак започваш!П.П. Би ли дефинирал понятията "селянин"; "неселянин/гражданин"; "софиянец"?

Коментар

ogi28b написа:
      То вярно че вече за щяло и нещяло се пускат. Не знам кой го измисли това че като искаш да се извиниш или да кажеш "благодаря" на някой, трябва да пускаш аварийки. Някой знае ли ?
      от турските тираджии преди години тръгна това
      RoMeO_156_GTA написа:
      coolboby написа:
      Престой - ще цитирам по памет...Престой е когато има товаро - разтоварима дейност и когато шофьора или друг човек има надзор над колата и е близо!
      Мда , когато е оставена без надзор вече не е престой според инструктурите ....
      четете периодично закона и правилника колеги, престой означава това:
      Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача. (2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.
      така че според дългогодишния ми опит с катаджии в София - престой е когато:- спираш, накой слиза или се качва в колата, тръгваш- спираш, почваш да товариш/разтоварваш, тръгвашпаркираш ако:- спираш, чакаш, някой идва и се качва/слиза-спираш, някой се качва/ слиза, чакашспор по горните случаи че само чакаш "2 минутки" водят до акт, ако има знак забранено паркирането няма значение дали е оставена под надзор или без надзор П.С. всеки път като ходя до летището, съм свидетел на разправии по повод поставените знаци там - колеги, спирайте си на паркинга, 2-3 лв. е, вече и касови бележки издават, освен това се плаща вътре в самия терминал на автоматособено внимание обръщам на колегите от страната - понеже повечето не знаят, полицаите са денонощно пред терминала, има си и катаджии, които викат за актовете, така че - директно в паркинга

Коментар

coolboby написа:
        Престой е ..... когато шофьора или друг човек има надзор над колата и е близо!
        това си е паркиранеи съответтно в една цивилизована държава ако имаш знак забранено паркирането получаваш глоба

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
          След като шофьора го няма си е чисто паркиране на знак за забранено спирането!
          Наистина е така. По дефиниция излезеш ли извън колата, вече е паркирана, пък ако ще и балончета да й сложиш. Скоро не съм се обръщал към ЗДП или ППЗДП, но не мисля, че мигачите или аварийните ти осигуряват каквото и да било предимство, в каквато и да е ситуация. Имаш задължението да ги ползваш, но не ти осигуряват никакво предимство или други привилегии.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
          X