Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли паяк да вдига коли с включени аварийки и защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли паяк да вдига коли с включени аварийки и защо?

Днес видях следния казус, колата спряна на аварийки на място разрешено само за престой (забранено е паркирането), я вдигна паяк.Възможен ли е този вариант след като колата е на аварийки? То е ясно, че колата си беше ок и в нарушение, обаче какво правим, ако наистина колата има технически проблем? На снимките, които прави полицая се вижда, че колата е на аварийки (мигачите светят). Как ще обоснове акта този полицай? П.С. Според мен отговора е, че шофьорът не е обозначил с триъгълник автомобила, но от друга страна на разрешените за престой места какъв триъгълник може да търсят?!

След като шофьора го няма си е чисто паркиране на знак за забранено спирането! Та номера с аварийките явно не върви!
    F31 BMW 320d

Коментар

Аз се чудя защо си мислите, че като са включени аварийните - всичко е позволено....
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

по закон престоя не трябваше ли да е автомобил с водач вътре? освен това по-добре не пускайте аварийки в такива ситуации- идват директно при вас дори да имат избор, защото се очаква че сте наблизо и ще ги видите и ще идете да им подарите 10-20 кинта без да ги отчетат
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Триъгълника триъгълника трябва да е на задния джам Че даже и отворен капак на двигателя съм оставял - никой нищо не пипа, щото не знае къде съм точно и дали няма да излетя за секунди с манивелата

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Аз се чудя защо си мислите, че като са включени аварийните - всичко е позволено....
            И аз това се чудя... Има знак забраняващ паркирането и такъв забраняващ спирането. След, като в една кола липсва водачът на мен ми прилича на паркирана. Да не говорим, че май в закона спирането (при наличие на знак забранено паркиране) се разрешаваше само за да качиш/свалиш някого, или нещо от колата, а не да дремеш на аварийки....
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
              След като шофьора го няма си е чисто паркиране на знак за забранено спирането! Та номера с аварийките явно не върви!
              Е къ да върви, като вече аварийки се пускат за всичко - При паркиране - пускат се аварийкиПри отнемане на предимство - аварийки за извинениеПри връщане на заден ход - аварийкиПри спиране на забранено място - аварийкиПри товаро-разтоварна дейност - аварийкиТо бива, бива ама селяндурите само на шаренко се радват - колкото повече мигат, толкова повече се чувстват в безопасност.

Коментар

Ами, човека просто е слязъл да провери дали му работят аварийките!

Коментар

Определено си личи кога една кола се е повредила в движение, и е спряна аварийно, и кога е паркирана против правилата било то и с включени аварийки, габарити, светлини в пръскалките и други глупости. То вярно че вече за щяло и нещяло се пускат. Не знам кой го измисли това че като искаш да се извиниш или да кажеш "благодаря" на някой, трябва да пускаш аварийки. Някой знае ли ? одеве един голф двойка, от него се разтовариха 5 цигани, колата беше с повреда в окачването, вероятно шарнир. Мигаше на аварийки, и си личеше че си има сериозна повреда. А циганите както са петима, хванаха го за предницата и го преместиха настрани!

Коментар

ogi28b написа:
                    Не знам кой го измисли това че като искаш да се извиниш или да кажеш "благодаря" на някой, трябва да пускаш аварийки. Някой знае ли ?
                    На това какво му е лошото?Какъв е начина да се извиниш или да благодариш на някой според теб или викаш няма нужда от това?!

Коментар

Разбира се че хубаво да благодариш, да се извиниш. Но специално пускането на тези светлинки ми е интересно откъде навлезе? Предпочитам метода "махване с ръка". Ако някога ми се случи млада дама да го направи, ще използвам метода "въздушна целувка", ама едва ли някога.... жена.... предимство...

Коментар

ogi28b написа:
                        Разбира се че хубаво да благодариш, да се извиниш. Но специално пускането на тези светлинки ми е интересно откъде навлезе? Предпочитам метода "махване с ръка". Ако някога ми се случи млада дама да го направи, ще използвам метода "въздушна целувка", ама едва ли някога.... жена.... предимство...
                        Аз съм с щора, даже мисля да затъмня задния прозорез, и тогава махането с ръка отпада. това с аварийните е мн яко и ме кефи, но и аз нз от каде излезе.даже по някога се дразня някой да го пусна и да не ми пусне аварийки.макар че по възрастните водачи, махат с ръка :D
                        Brava 103HP
                        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

То само еднокатно се примигва с аварийките и аз го използвам, когато пусналия ме се намира непосредствено зад мен! А и по тъмното няма как да ме види, че махвам с ръка!

Коментар

Ако оставиш прозореца леко отворен няма да я вдигне паяка, ама ще посмееш ли да си оставиш така колата...?Аз лично не смея, откакто ограбиха колата на един приятел до съдебната палата ... заключена и с пусната аларма.
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Това с аварийките за благодарност навлезе от професионалните шофери на ТИРове, при които махането с ръка няма ефект. Поне аз го научих тоз номер лично от ТИРаджия.Те от своя страна си имат доста различни знаци, с които се предупреждават за ДАИ например и т.н. Ама не издават всичко

Коментар

Working...
                              X