Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Борба срещу монтьорите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Борба срещу монтьорите

Здравейте на всички. От скоро съм във форума. Купихме на жена ми Фиат Пунто. Много добра количка. По нататък ще кача снимки. Но искам да засегна една друга болна тема сигурно не само за мен, а и за стотици изпатили от некадърни майстори.Искам да пусна тази тема, за да разбера какво може да се направи срещу некадърните майстори които вместо да оправят колите ги развалят повече или оправят едно развалят друго. И да носят някаква отговорност. Може ли да се направи някакъв протест срещу тях в правителството. Да се вкара някакъв закон който да ни защити от некадърниците и от мошениците. Не да ти вземат парите за нещо което не са го сменили. Вече ми писна. Ако може да се предприеме нещо и да се свържем с хора от другите форуми. Вече съм писал във форума на Форд. Ако трябва ще се регна във всички форуми и ще пиша.

Абе човеко замисли се малко какво пишеш, единствено и задължително е да се вкарат всички сервизи в регистър и да си плащат данъците, малко са тези, които издават фактури и касови бележки, а би трябвало даже и гаранция да издават за извършената работа. Това да се направи протест с/у некадърните монтьори, значи че трябва да се вдигне протест и срещу некадърните майстори : водопроводчици, шпакловчици, мазачи, плочкаджии, дограмаджии, ел.техници и страшно много други, абе в която и професия да е, е пълно с некадърници, е хайде да се вдигне протест срещу всичките. :D
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Борба срещу монтьорите

nickoo написа:
      И да носят някаква отговорност.
      Носят разбира се. Отговорността пред мен тежи около 2.5 килограма. Дълга е около метър, изваяна от дрян. За разкош е лакирана. Ръкохватката е удобна. До сега не се е стоварвала върху майстори, но знае ли човек!?

Коментар

Значи според мен един водопроводчик ако обърка нещо са ще наводни къщата. Но монтьорчето може с некадърната си работа да предизвика недай си боже катастрофа и да отнеме живот. Знам, че ние Българите сме на системата всеки да се оправя както може по единично, но докога така.

Коментар

nickoo написа:
          Но монтьорчето може с некадърната си работа да предизвика недай си боже катастрофа и да отнеме живот.
          Имало е и такива случаи колега....Имаше една тема във форума на Мерцедес - колежка отива за да и сменят ремъка на не знам си какво - след излизане от сервизаедва не става катастрофа, защото ония вместо ремък - сложили дамски чорапогащник... Цитирам по памет и не помня точно каква беше ситуацията, но нещо подобно беше - имаше линк пуснат в тема тука....
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

да де - като моя случай - дето беше забравил да ми сложи лапата на тампона и ми се изръси двигателя в движение - добре че карах с 5-10 км. в час...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

За последно си спомням - като ми казаха че трябва да оставя колата сутринта, и да ми се обадят като е готова, се отказах от сервиза. В последствие с помощта на съфорумци, си направих ремонта сам, с помощта на приятел, за 25 минути. Не си спомням някога отнякъде да са ми издали касова бележка, освен от гуми- център диана.

Коментар

Подобен протест едва ли би имал някакъв смисъл.Просто тези дето трябва да те чуят ги возят със служебни коли и не плащат за поддръжка.Затова във форума има раздел "сервизи и магазини",където може да споделяш и добро и лошо.

Коментар

С майсторите оправия няма.Единственото е да се казва между познати кой сервиз не струва,и да има и теми по форумите и да се надяваме сам да дръпне кепенците!

Коментар

Колега, която и професия да е - винаги си има "черните овце"! И в този ред на мисли питам аз - добре де, а ти не си ли грешил в твоята професия, в твоя бранш?

Коментар

ами не ви дават касови бележки, щото не си ги искате... аз като ги искам, защо ми ги дават?? Никой не е защитен от некадърници, но с малко желание може да се сведе до минимум шанса да те минат.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

///// написа:
                        Колега, която и професия да е - винаги си има "черните овце"! И в този ред на мисли питам аз - добре де, а ти не си ли грешил в твоята професия, в твоя бранш?
                        Колегата говори предполагам не за неизбежните неволни грешки, а за умишленото немърливо и безотговорно отношение към работата на някои така наречени "майстори".
                        преди - TIPO
                        сега - VOLVO XC60

Коментар

Колеги, а с касовата бележка не трябва ли да се даде и гаранция за извършения ремонт, подписана и подпечатана, и ако настъпи произшествие поради калпав ремонт, майстора да носи отговорност, и тя да е наказателна, ако от това е застрашен човешки живот?

Коментар

Кое ни е наред в държавицата, че това да е? На, кой му пука за човешкият живот?! Преди доста години, когато не смеех да пипам по колата ходих да ми сменят накладките. След няколко дни единият спирачен апарат се откачи от едната страна и започна да дрънка зверски по джантата. Отивам при онези идиоти и им казвам "ОК, не се затегнали болта, дайте сега да намерим такъв болт", а те "Абе ти добре ли си, от тогава мина много време, това е невъзможно!" Ако сега ми се случи подобна случка, връщам се в колата взимам мачетето и ги започвам с опакото наред!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Просто всеки монтьор трябва да е на отчет пред някоя институция. Да си плаща някакви данъци или такси и като сгафи отиваш в съответното ведомство и пускаш жалба. При няколко доказани вреди - гонят монтьора и повече не работи като такъв.
                              Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...

Коментар

Working...
                              X