Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мисля да върна картата на Лукойл...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Синтезирано, кратко точно и ясно с железни доводи! Хвала! На такъви осъзнали живота, люде! Хвала!
    Тенкю баткоИмах нужда да го видя това...
    LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

Нема нищо! Кое си е верно - верно си е!

Коментар

a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.

Коментар

a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.
          По първи въпрос - Каква е връзката между собстевността на бензиностанцията и производителя на гориво? Ти като караш итал.кола само италиански консумативи ли ползваш? "Цоцането от мама"(както се изразямаш) в някои случаи е по-скъпо, а всички работим за пари нали, не за слава?По втори въпрос - бъркаш понятията, реекспорт значи нещо което не се продава в БТ, така че няма връзка с темата. Иначе за пропан-бутана си прав, да така е, но той е по-скоро отпадък, а не гориво. Аз говоря за ГОРИВА, не за отпадъци.Лека, мека и доходна, както казват таксиджиите.
          LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:
            a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.
            По първи въпрос - Каква е връзката между собстевността на бензиностанцията и производителя на гориво? Ти като караш итал.кола само италиански консумативи ли ползваш? "Цоцането от мама"(както се изразямаш) в някои случаи е по-скъпо, а всички работим за пари нали, не за слава?По втори въпрос - бъркаш понятията, реекспорт значи нещо което не се продава в БТ, така че няма връзка с темата. Иначе за пропан-бутана си прав, да така е, но той е по-скоро отпадък, а не гориво. Аз говоря за ГОРИВА, не за отпадъци.Лека, мека и доходна, както казват таксиджиите.
            себестойност<>ценадобре, реекспорт= внос в БГ , който после пак се изнася, защото не се ползва в БГ - пиниза е - че като го реекспортираш не дължиш на хазната акциз и ДДС - тука не ми се иска да влизам в подробности.

Коментар

днес заредих в Еко...по принцип имам карта за Лукойл, но разликата е страшно добра в полза на Еко-то и мисля да се разделям с Лукойл
              FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
              FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

iceflame написа:
                днес заредих в Еко...по принцип имам карта за Лукойл, но разликата е страшно добра в полза на Еко-то и мисля да се разделям с Лукойл
                А имат и промоция в момента - "Бензиностанции ЕКО изненадват клиентите си с нова промоция от 1 декември. Всеки клиент получава персонална ЕКО ЕКСПРЕС БОНУС карта за безплатно гориво, при посещение на един от 16-те избрани обекта ЕКО, обозначени със знака ЕКО ЕКСПРЕС. За всеки заредени 20 литра гориво, клиентите ще получат безплатен бензин или дизел по избор на стойност 2 лв." http://www.eko.bg/NewsDetails.aspx?lan=1&id=253#Ще ги посетя в най-скоро време.

Коментар

Нали знаеш: Перник - бензиностанцията на бул. Юри Гагарин и тази срещу завод Стомана

Коментар

ogi28b написа:
                    Нали знаеш: Перник - бензиностанцията на бул. Юри Гагарин и тази срещу завод Стомана

Коментар

Жалко че няма обозначен със стикер обект и в Пазарджик....Обаче много сериозно се замислям...с тея оферти направо съм отишъл при първа възможност
                      FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                      FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

за съжаление в момента карам с лукойлска нафта, понеже забравих да заредя и на изхода на Бургас нямах избор и сложих такава... за сега нямам проблеми, въпреки че трети ден очаквам нещо да се прецака - фактически около 25 литра ЕКО срещу 60 литра Лукойл е в момента в резервоара (като изключим изхарченото...)за бензина ми е ясно отдавна - зареждам само на ЕКО, имах до скоро 2 карти за отстъпка, едната я подарих на нашите, защото и те вече зареждат само от еко колите си, понеже и те са доволни, другата ми е с надпис "Б Авто Мото Клуб" и си я пазя На лукойла горивата (по думите на работник там особено нафтата) са много зле... Веднъж се случи да пътуваме София-Бургас с момчето в един автобус, запознахме се и почнахме да си говорим - той бил от тези, които "правят" самите горива и ми каза, че такива боклуци в своята кола не би сложил, тогава и той ме посъветва да слагам само на ЕКО, понеже внасяли горивата си от Гърция... Тогава ми даде някакъв пример с нафтата на лукойл, че имало някакъв стандарт, който трябвало да покриват, нещо от сорта на това, че сярата не трябвало да е повече от 0,00001, а на лукойла била 0,001 (не помня точно, но помня, че цифрите се различаваха с 2 знака след запетаята :D) ...По принцип просто бягам от Лукойл... Само в МНОГО КРАЙНИ случаи слагам от там... случвало ми се е вече 2 пъти за близо 2-те години стаж, които имам зад волана... Честно да Ви кажа - OMV Carrera 100 сложих веднъж и въобще не бях доволен - с 95 от ЕКО-то колата вървеше много по-добре, а разхода като че ли беше по-малък (за второто по разходомер, без да засичам)... Може просто тогава да му е имало нещо на бензина, но определено не беше наред... Най-добрия ми приятел пък е много доволен от Carrera 100... но лично за мен - ЕКО си е ЕКО... според мен няма 2 мнения по въпроса...

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:Цитат:a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го. По първи въпрос - Каква е връзката между собстевността на бензиностанцията и производителя на гориво? Ти като караш итал.кола само италиански консумативи ли ползваш? "Цоцането от мама"(както се изразямаш) в някои случаи е по-скъпо, а всички работим за пари нали, не за слава? По втори въпрос - бъркаш понятията, реекспорт значи нещо което не се продава в БТ, така че няма връзка с темата. Иначе за пропан-бутана си прав, да така е, но той е по-скоро отпадък, а не гориво. Аз говоря за ГОРИВА, не за отпадъци. Лека, мека и доходна, както казват таксиджиите. себестойност<>цена добре, реекспорт= внос в БГ , който после пак се изнася, защото не се ползва в БГ - пиниза е - че като го реекспортираш не дължиш на хазната акциз и ДДС - тука не ми се иска да влизам в подробности.
                          Сега се появи и понятието себестойност :D . Та пак питам Каква е връзката между производителя на горива и собствеността на бензиностанциите? Това е все едно да кажеш че в бензиностанциите Шел се продават само продукти на Шел............... несериозно е това по-скоро наивно. Апропо няма връзка между себестойността на продуктите и тяхната цена. Имаше такава връзка преди 1989г по времето на соц-а...... В момента всеки продава по пазарна цена, която няма връзка със себестойността... Това е валидно за всякакви продукти резабира се не само за горива.По повод реекспорта, защо не навлезеш в подробности(ако можеш изобщо). От това което си написал избиза, че най-реномираните вериги зареждат с незаконни горива??? Само, че това е противоречие(Реномирани - Незаконни) не може да съществуват заедно.....Така, че това става като приказката за сестрата.......И накрая много е лесно да говориш по принцип. Я говори конкретно да видим......И още нещо всеки може да си зарежда, където си иска аз просто се опитах да кажа, че горивото е едно и също тоест излиза от едно място.....
                          LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

Дай с две думи......искаш да кажеш, че ЕКО доставят от Лукойл...???

Коментар

Абе май това иска да каже ама не е много сигурен :D
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ще отговоря с един цитат на Алън Грийнспан (вж. Уикипедиа) ".......Ако някой смята, че е разбрал какво съм казал, то явно не ме е слушал внимателно..."Това което съм искал да кажа съм го написал, така че четете и си правете изводите.........
                                LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

Working...
                                X