venco67 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисля да върна картата на Лукойл...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не четете какво доста отдавна... 2005-2006г са Ви написали дизелджиите в този форум.НИКОГА ЛУК!!!! В голяма територия на България ЕСО доставят горивата от собствената си рафинерия около ТЕСАЛОНИКИ.Това е почти цяла Южна България.За СЕВЕРНА не знам, предполагам, че са им доста транспортните разходи.ОВМ също внася голяма част от Румънските рафинерии и мисля, че качествените бензини от Австрия. Бързо забравихме екстремно студените януари и февруари на 2005г, когато много народ пропищя!!!Бързо забравихме и това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17960Според мен, да заредиш на съвременна кола, с COMMON RAIL мотор, от златевата нафта е като да играеш на РУСКА РУЛЕТКА!!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Твърдо съм убеден че качеството на горивото зависи и от конкретната бензиностанция. Поне за ОМВ дизела имам преки впечатления допреди 7 месеца. Разликата във вървежа на колата е осезателна в зависимост дали зареждахме на някое от Бургаските ОМВ-та , петолъчката или Ямбол. Явно всеки на място си кръщава горивата различно. А причината да се зарежда от ОМВ е че още първата зима на всички фордове във фирмата не им е понесла нафтата от ШЕЛ и не са пощяли да запалят :D А на Лукойл и газта им е различна по различните обекти , независимо че са си лично на Лукойл. Най-гадна май се оказа на тази в М.Рудник която ми е на 50м. Почти са ме отказали като клиент , макар че на Еко като че ли беше още по зле , но ще пробвам поне още 2-3 пъти преди да се откажа.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
За Лукойл - напоследък карах няколко резервоара на бензин и установих, че на метан се колата работи много по-тихо и равномерно. После изкарах един с Шел и имаше много голямо подобрение. Еко не съм пробвал повече от 10-тина литра и не мога да кажа.С дизела на Ромпетрол обаче направо се излита - имаме един Форд Кънект, беше започнал да пуши повече от обикновено, и по препоръка на познати заредихме почти пълен резервоар. Започна да работи много по-тихо и стана по-пъргав. След няколко зареждания се поочисти и ауспуха.
Коментар
-
Ебем го из дупе, моите коли за тва ли горят така много от как имам карта на ЛУК. Па ако се окаже че и за тва не палят сутрин кат хората заради техните горива............... Само да издухам тоя бенз и отивам си сипя пак на Екото едно време ми беше на две крачки и все там сипвах ама сега не ми е близо. И последно оня ден с 10 лева газ от бензиностанцията Итали което е към 9.5 литра маи на тогавашната цена минах 110 км в града, тва никога не е било с лукоилската. В наи скоро време ще пробвам и ще кажа резултат.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Лукойл- ската газ е много рядка и затова машината зарежда половината от отчетеното.не са виновни крадливите олигофрени от персонала- та са "хубавци". аз откакто спрях да им бутам незаслужени пари в джобчето се отвозих- ефекта от майната на тая бензиностанция е 30% повече пробег!:D :D :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
ogi28b написа:Сипвам изключително само от екото на шипченски проход, винаги от трета станция.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
И имам доста негативно наблюдение за лук ойл.Имаше един период почти 2 месеца през който по стечение на обстоятелствата зареждах винаги на лукойлва на ботевградско в сухата река.В резултат все по често ми светкаше дюзата и накраю светеше постоянно.Откакто почнах да сипвам на еко + добавка не свети никога.наскоро заредих на чисто нов лук ойл наблизо и установих че гори ужасно много.Обаче да ви кажа за еко имам едно ужасно гадно съмнение- казаха ми че първите 10- 15 литра мери що годе вярно и после удря в количеството след десетия литър.Това го правели за да немогат да ги хванат при евентуална проверкаЗамислил съм им един номер да го проверя това ама трябва да ги издебна да не ме хванат 15 литра първо в резервоара и после 10 литра в туба.Това съм го чул от вътрешен техен човек.Може да го пробвате и на други бензиностанцииИначе бензина на Еко като качество е най добър май.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
donnna написа:ogi28b написа:Сипвам изключително само от екото на шипченски проход, винаги от трета станция.
Коментар
-
Честито на ЕКО нафтата, както съм споменал в друга тема...http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...76&page=11Аз лично не знам някой замръзнал със стандартна нафта на Лукойл, но познавам доста хора замръзнали с разните му там Алпин дизел и тем подобни.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Изчетох цялата тема на офф-роад.бг и мога да кажа, че беше много полезна за мен. Съветвам всички да го направят. Експериментите бяха убийствени, а резултатите още повече !!!www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
преди две години във фирмата в която работя направихме експеримент,наляхме дизел от всички известни бензиностанции и го бутнахме във фризера на омв и шел стана на боза,на лукойл замръзна като буца,на еко нямаше никаква промяна.Експеримента беше публикуван във в.Авто Пазар няма лъжа няма измама.Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар