Здравейте колеги,аз искам да попитам за газта каде е най-добра.Тук в Пазарджик съм зареждал от Шел,Лукойл,ОМВ и Еко и само от ОМВ съм разочарован силно.Последният път когато заредих от ОМВ газ сипах за 20 лв. а това беше преди 1 месец някъде и цената беше около 1 лв. че и по-малко(непомня точно) ,но заредих аз за 20 лв. при което не обърнах внимание много много но май ми изписа на колонката че съм сипал за около 20-21 литра.Прибрах се към нас и незнам защо но решх да проверя колко ми показва стрелката на бутилката защото преди да заредя беше на минимум.И какво видях,при положение че бутилката ми е 35 литра стрелката ми показваше че имам към 15 литра газ,а аз съм сипал 20-21 литра.Стана ми много странно и решах да засеча колко км ще измина с тези 20 лв. ,нулирах брояча и ИЗМИНАХ ТОЧНО 80 КМ.Според мен на ОМВ не само газ зареждат но и въздух доста.Сега зареждам от една малка газ станция до кръговото на моста и съм доволен.Но ако имате наблюдения каде е най-добра газ-та пишете.И ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ОТ МЕН И ДОВЕЧЕРА УМНАТА
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисля да върна картата на Лукойл...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Явор Митев
ALEX_BS_NEW написа:Ще отговоря с един цитат на Алън Грийнспан (вж. Уикипедиа) ".......Ако някой смята, че е разбрал какво съм казал, то явно не ме е слушал внимателно..."Това което съм искал да кажа съм го написал, така че четете и си правете изводите.........
Коментар
-
На мен много ми похвалиха газта на Ромпетрол но все още не съм сипвал там защото ми е доста далечко в Пз.Но откакто зареждам на газстанцията за което писах преди малко съм доволен,а и колата пали сутрин без никакъв проблем(на бензин не работи въобще и паля на газ ),никога не се е зачудила сутрин и всичко е ОК.Четох че на доста колеги сутрин колите им трудно палят на газ,а мойта няма такива проблеми въпреки че си мърка пред блока а не в гараж.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Изложих своите доводи, точно и ясно. Дори бих казал с доказателства. Виждаш и голяма част от колегите какво мислят по въпроса. В отговор на всичко това, ти и колегите ти ни заривате с информация, която в никакъв случай не претендира за точност, сериозност и конкретика. Стигна до там, че да се изказваш уклончиво като политик на предизборен диспут. Аз ти предоставих точни и ясни резултати и впечатления, очаквам същото. Не ме вълнува Грийнспан, нито Уикипедия...те нямат нищо общо с това, което ВИЕ наливате в моя резервоар.... До тук си адски неубедителен, ама адски. Очаквам да ми отговориш точно и ясно на въпроса: Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? С поздрави...LANCIA LYBRA 1.8 VVT
Коментар
-
Явор Митев
ALEX_BS_NEW написа:Изложих своите доводи, точно и ясно. Дори бих казал с доказателства. Виждаш и голяма част от колегите какво мислят по въпроса. В отговор на всичко това, ти и колегите ти ни заривате с информация, която в никакъв случай не претендира за точност, сериозност и конкретика. Стигна до там, че да се изказваш уклончиво като политик на предизборен диспут. Аз ти предоставих точни и ясни резултати и впечатления, очаквам същото. Не ме вълнува Грийнспан, нито Уикипедия...те нямат нищо общо с това, което ВИЕ наливате в моя резервоар.... До тук си адски неубедителен, ама адски. Очаквам да ми отговориш точно и ясно на въпроса: Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? С поздрави...
Коментар
-
0,76 ст. литър газ от днес... суперрр .Дали ще падне до 0,60 ??? ако стане ще е супер----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Няма да коментирам...по скоро няма КАКВО да коментирам. Смятам, че на всички им стана ясно. Знам, че темата е безмислена, както и "демонстрацията с картата".....нито аз мога да убедя колегите да не наливат в Лукойл, нито ти можеш да ги убедиш да го правят именно там. Важни са резултатите. Исках да видя впечатленията на останалите колеги. Извода е направен. Само се надявам, да не си служител на Лукойл, ами просто да си чешеш езика в темата. Защото ако в действителност си техен служител, с тези доводи, които искара до сега, определено смятам че изложи още повече компанията. И все пак не разбрах, ЕКО от Лукойл ли зареждат....питам те просто за да знам в ЕКО ли да продължа, или да минавам на Ромпетрол, щото тяхното гориво е ясно.....LANCIA LYBRA 1.8 VVT
Коментар
-
ALEX_BS_NEW написа:ВСИЧКИ ГОРИВА В БЪЛГАРИЯ СА С ЕДИН И СЪЩИ ПРОИДХОД И ТОЙ Е ЗАВОДА НА ЛУКОЙЛ В БУРГАС.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Може да е едно и също, но от рафинерията до колонката по какви пътища минава и какви трансформации му се случват - аз лично не знам. Но фактите са че при 1 стотинка разлика в цената (по-скъпо на ЕКО), с нафта от една конкретна бензиностанция лукойл колата ми вървеше лошо, имаше по-малка мощност, работеше нестабилно понякога, а с нафта от ЕКО веднага се усети разлика в поведението като цяло - динамика, мощност, разход - предпочитам да плащам с 1 стотинка по-скъпо гориво от ЕКО и колата да работи добре.
Коментар
-
Може да е едно и също, но от рафинерията до колонката по какви пътища минава и какви трансформации му се случват - аз лично не знам. Но фактите са че при 1 стотинка разлика в цената (по-скъпо на ЕКО), с нафта от една конкретна бензиностанция лукойл колата ми вървеше лошо, имаше по-малка мощност, работеше нестабилно понякога, а с нафта от ЕКО веднага се усети разлика в поведението като цяло - динамика, мощност, разход - предпочитам да плащам с 1 стотинка по-скъпо гориво от ЕКО и колата да работи добре.LANCIA LYBRA 1.8 VVT
Коментар
-
Беше ми достатъчно да прочета първия пост на Авео, за да си отговоря на въпроса - Защо аджаба Фиатът върви с ръчната? Освен това ми харчи уникално много! Над 8 на 100 с мотор 1.2, 16 В. Зима е, вярно, ама да ми харчи толкова много, няма начин. Пък не седя по задръствания. С 10 лева да мина 35 км... Айде бе... нещо не се връзва. Допреди това нямах такива проблеми, на ОМВ. Ще видя да заредя на ЕКО, след като изгоря 20-те лева, които днес сипах. Пък да видим как ще върви Бравото. Макар и с такъв мотор, колата е много пъргава. Но явно горивото от ЛУКОЙЛ не става... Ще видим тази работа. Пак ще пиша след някой друг ден.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
u_bo
ALEX_BS_NEW написа:Ще отговоря с един цитат на Алън Грийнспан (вж. Уикипедиа) ".......Ако някой смята, че е разбрал какво съм казал, то явно не ме е слушал внимателно..."Това което съм искал да кажа съм го написал, така че четете и си правете изводите.........
Коментар
-
Stefanaki написа:И аз съм започнал подобно проучване по няколко причини.За сега съм разбрал следното:Газ - на Бравото най му харесва SHELL 8,5l/100km смесен (макс. 120км/ч)Бензин - за Бравата:OMV - 6,2л/100км. маршрут София - Сливен (по магистралата 110км/ч)допълване до горе на LUKLUK - 7л/100км Сливен - Силистрадопълване до горе на LUKСилистра - София - Перник - София + цяла седмица в задръстванията в София (до сега 600км и има още 1/4 резервоар)Като ми светне лампата директно на ЕКО Дружба 1, за да напълня и да си взема карта.20л - отстъпка - 200ст. (2лв.) => 1л - отстъпка - 10ст.На LUK имам карта с 5ст. отстъпка на литър.Ако след зареждането на ЕКО усетя разлика в разхода(в посока надолу) и вървенето мисля даже да не слагам АГУ на Бравата.При положителен резултат с бензин от ЕКО съм навит да се включа в подписка (гневно писмо или каквото и др.) и публично връщане на картите на LUK.Предлагам да се даде гластност на всичко описано в темата с цел евентуален положителен резултат от недоволствието към горивата на LUK.В началото на другата година ще напиша и резултатът от проведеният от мен опит.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар