Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мисля да върна картата на Лукойл...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги,аз искам да попитам за газта каде е най-добра.Тук в Пазарджик съм зареждал от Шел,Лукойл,ОМВ и Еко и само от ОМВ съм разочарован силно.Последният път когато заредих от ОМВ газ сипах за 20 лв. а това беше преди 1 месец някъде и цената беше около 1 лв. че и по-малко(непомня точно) ,но заредих аз за 20 лв. при което не обърнах внимание много много но май ми изписа на колонката че съм сипал за около 20-21 литра.Прибрах се към нас и незнам защо но решх да проверя колко ми показва стрелката на бутилката защото преди да заредя беше на минимум.И какво видях,при положение че бутилката ми е 35 литра стрелката ми показваше че имам към 15 литра газ,а аз съм сипал 20-21 литра.Стана ми много странно и решах да засеча колко км ще измина с тези 20 лв. ,нулирах брояча и ИЗМИНАХ ТОЧНО 80 КМ.Според мен на ОМВ не само газ зареждат но и въздух доста.Сега зареждам от една малка газ станция до кръговото на моста и съм доволен.Но ако имате наблюдения каде е най-добра газ-та пишете.И ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ОТ МЕН И ДОВЕЧЕРА УМНАТА
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:
      Ще отговоря с един цитат на Алън Грийнспан (вж. Уикипедиа) ".......Ако някой смята, че е разбрал какво съм казал, то явно не ме е слушал внимателно..."Това което съм искал да кажа съм го написал, така че четете и си правете изводите.........
      Изложих своите доводи, точно и ясно. Дори бих казал с доказателства. Виждаш и голяма част от колегите какво мислят по въпроса. В отговор на всичко това, ти и колегите ти ни заривате с информация, която в никакъв случай не претендира за точност, сериозност и конкретика. Стигна до там, че да се изказваш уклончиво като политик на предизборен диспут.Аз ти предоставих точни и ясни резултати и впечатления, очаквам същото. Не ме вълнува Грийнспан, нито Уикипедия...те нямат нищо общо с това, което ВИЕ наливате в моя резервоар.... До тук си адски неубедителен, ама адски.Очаквам да ми отговориш точно и ясно на въпроса:Еко от Лукойл ли зарежда бензините...???С поздрави...

Коментар

съквартиранта ми е много доволен от газта в Лукойл...но не знам дали е пробвал Еко или Shell,но казва че никога няма да стъпи повече в OMV
        FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
        FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

На мен много ми похвалиха газта на Ромпетрол но все още не съм сипвал там защото ми е доста далечко в Пз.Но откакто зареждам на газстанцията за което писах преди малко съм доволен,а и колата пали сутрин без никакъв проблем(на бензин не работи въобще и паля на газ ),никога не се е зачудила сутрин и всичко е ОК.Четох че на доста колеги сутрин колите им трудно палят на газ,а мойта няма такива проблеми въпреки че си мърка пред блока а не в гараж.

Коментар

Изложих своите доводи, точно и ясно. Дори бих казал с доказателства. Виждаш и голяма част от колегите какво мислят по въпроса. В отговор на всичко това, ти и колегите ти ни заривате с информация, която в никакъв случай не претендира за точност, сериозност и конкретика. Стигна до там, че да се изказваш уклончиво като политик на предизборен диспут. Аз ти предоставих точни и ясни резултати и впечатления, очаквам същото. Не ме вълнува Грийнспан, нито Уикипедия...те нямат нищо общо с това, което ВИЕ наливате в моя резервоар.... До тук си адски неубедителен, ама адски. Очаквам да ми отговориш точно и ясно на въпроса: Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? С поздрави...
            Не зная на кое казваш доказателства, това че си написам някакви неща, които са ти се случили(неясно с каква достоверност) не са доказателства, не означават нищо и не са показателни. Това са си твоите преживявания, които представляват частен случай, сравнено с общия брой зареждания на ден(за сравнение продадените литри на ден са милиони, ти колко си заредил 100?? или по-малко).Никой не те залива с информация, която не желаеш, смятам, че форумът е създаден, за да си помагаме.......Никой освен теб(или служителя на бензиностанцията) не ти налива гориво. Изборът за доставчик си е твой и доводите са си твои.Това което аз искам да кажа е, че не може от един или няколко частни случая да се прави генерален извод.Другото което казах е, че всички горива в България са с един и същ произход.Отговорът на въпросът ти "Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? " ще доведе до въпроси от типа:" А Шел??? Ами ОМВ??? Тъй ли??? 100% ли си сигурен????" и т.н. все въпроси на които не искам и няма намерение да отговарям.Ти например като си от Варна и ти кажат, че водата от водопровода идва от яз.Камчия например дали ще попиташ "Ама в моя апартамент пак ли е от Камчия?" Ами оттам е при положение, че друг язовир няма.И накрая по повод убедителността - нямам намерение да съм убедителен и да се опитвам да правя реклами на този или онзи производител или дистрибутор. Просто стподелям полезна според мен информация. Ако ти е ненужна игнорирай я.Пиша всичко това съвсем добронамерено и не искам да налагам мнението си на никой. Лека, мека и доходна........ таксиджийски лаф
            LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:
              Изложих своите доводи, точно и ясно. Дори бих казал с доказателства. Виждаш и голяма част от колегите какво мислят по въпроса. В отговор на всичко това, ти и колегите ти ни заривате с информация, която в никакъв случай не претендира за точност, сериозност и конкретика. Стигна до там, че да се изказваш уклончиво като политик на предизборен диспут. Аз ти предоставих точни и ясни резултати и впечатления, очаквам същото. Не ме вълнува Грийнспан, нито Уикипедия...те нямат нищо общо с това, което ВИЕ наливате в моя резервоар.... До тук си адски неубедителен, ама адски. Очаквам да ми отговориш точно и ясно на въпроса: Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? С поздрави...
              Не зная на кое казваш доказателства, това че си написам някакви неща, които са ти се случили(неясно с каква достоверност) не са доказателства, не означават нищо и не са показателни. Това са си твоите преживявания, които представляват частен случай, сравнено с общия брой зареждания на ден(за сравнение продадените литри на ден са милиони, ти колко си заредил 100?? или по-малко).Никой не те залива с информация, която не желаеш, смятам, че форумът е създаден, за да си помагаме.......Никой освен теб(или служителя на бензиностанцията) не ти налива гориво. Изборът за доставчик си е твой и доводите са си твои.Това което аз искам да кажа е, че не може от един или няколко частни случая да се прави генерален извод.Другото което казах е, че всички горива в България са с един и същ произход.Отговорът на въпросът ти "Еко от Лукойл ли зарежда бензините...??? " ще доведе до въпроси от типа:" А Шел??? Ами ОМВ??? Тъй ли??? 100% ли си сигурен????" и т.н. все въпроси на които не искам и няма намерение да отговарям.Ти например като си от Варна и ти кажат, че водата от водопровода идва от яз.Камчия например дали ще попиташ "Ама в моя апартамент пак ли е от Камчия?" Ами оттам е при положение, че друг язовир няма.И накрая по повод убедителността - нямам намерение да съм убедителен и да се опитвам да правя реклами на този или онзи производител или дистрибутор. Просто стподелям полезна според мен информация. Ако ти е ненужна игнорирай я.Пиша всичко това съвсем добронамерено и не искам да налагам мнението си на никой. Лека, мека и доходна........ таксиджийски лаф
              Няма да коментирам...по скоро няма КАКВО да коментирам.Смятам, че на всички им стана ясно.Знам, че темата е безмислена, както и "демонстрацията с картата".....нито аз мога да убедя колегите да не наливат в Лукойл, нито ти можеш да ги убедиш да го правят именно там.Важни са резултатите. Исках да видя впечатленията на останалите колеги. Извода е направен.Само се надявам, да не си служител на Лукойл, ами просто да си чешеш езика в темата. Защото ако в действителност си техен служител, с тези доводи, които искара до сега, определено смятам че изложи още повече компанията.И все пак не разбрах, ЕКО от Лукойл ли зареждат....питам те просто за да знам в ЕКО ли да продължа, или да минавам на Ромпетрол, щото тяхното гориво е ясно.....

Коментар

0,76 ст. литър газ от днес... суперрр .Дали ще падне до 0,60 ??? ако стане ще е супер

Коментар

Няма да коментирам...по скоро няма КАКВО да коментирам. Смятам, че на всички им стана ясно. Знам, че темата е безмислена, както и "демонстрацията с картата".....нито аз мога да убедя колегите да не наливат в Лукойл, нито ти можеш да ги убедиш да го правят именно там. Важни са резултатите. Исках да видя впечатленията на останалите колеги. Извода е направен. Само се надявам, да не си служител на Лукойл, ами просто да си чешеш езика в темата. Защото ако в действителност си техен служител, с тези доводи, които искара до сега, определено смятам че изложи още повече компанията. И все пак не разбрах, ЕКО от Лукойл ли зареждат....питам те просто за да знам в ЕКО ли да продължа, или да минавам на Ромпетрол, щото тяхното гориво е ясно.....
                  ВСИЧКИ ГОРИВА В БЪЛГАРИЯ СА С ЕДИН И СЪЩИ ПРОИДХОД И ТОЙ Е ЗАВОДА НА ЛУКОЙЛ В БУРГАС.Това което казвам е очевидно и всеки може да достигне до този извод, ка внимателно следи в медиите какво се случва в България.Пример - Виж цените http://money.ibox.bg/news/id_161547780, да си чул изявление в пресата "Ромпетрол намали цените!" или "Еко намали цените!"?. Смяташ ли, че това е случайно? Цените се определят от този от когото се купуват продуктите. В нашия случай, поне засега това е Лукойл.Сега понеже знам какво ще кажеш за разликата от няколко стотинки ще ти кажа, че цената на горивото в Лукойл е 1.45 на литър - http://www.lukoil.bg/.Надявам се да съм бил ясен.Както вече казах реклама на никой не правя всеки сам определя къде и какво да зарежда, просто знойте, че е едно и също.
                  LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:
                    ВСИЧКИ ГОРИВА В БЪЛГАРИЯ СА С ЕДИН И СЪЩИ ПРОИДХОД И ТОЙ Е ЗАВОДА НА ЛУКОЙЛ В БУРГАС.
                    Аха... да бе да ... и един мармот завива станиолчета...
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Може да е едно и също, но от рафинерията до колонката по какви пътища минава и какви трансформации му се случват - аз лично не знам. Но фактите са че при 1 стотинка разлика в цената (по-скъпо на ЕКО), с нафта от една конкретна бензиностанция лукойл колата ми вървеше лошо, имаше по-малка мощност, работеше нестабилно понякога, а с нафта от ЕКО веднага се усети разлика в поведението като цяло - динамика, мощност, разход - предпочитам да плащам с 1 стотинка по-скъпо гориво от ЕКО и колата да работи добре.

Коментар

Може да е едно и също, но от рафинерията до колонката по какви пътища минава и какви трансформации му се случват - аз лично не знам. Но фактите са че при 1 стотинка разлика в цената (по-скъпо на ЕКО), с нафта от една конкретна бензиностанция лукойл колата ми вървеше лошо, имаше по-малка мощност, работеше нестабилно понякога, а с нафта от ЕКО веднага се усети разлика в поведението като цяло - динамика, мощност, разход - предпочитам да плащам с 1 стотинка по-скъпо гориво от ЕКО и колата да работи добре.
                        Съгласен!Точно това написах в един от предните си постове: "........правете разлика между производител и безиностанция....."
                        LANCIA LYBRA 1.8 VVT

Коментар

Беше ми достатъчно да прочета първия пост на Авео, за да си отговоря на въпроса - Защо аджаба Фиатът върви с ръчната? Освен това ми харчи уникално много! Над 8 на 100 с мотор 1.2, 16 В. Зима е, вярно, ама да ми харчи толкова много, няма начин. Пък не седя по задръствания. С 10 лева да мина 35 км... Айде бе... нещо не се връзва. Допреди това нямах такива проблеми, на ОМВ. Ще видя да заредя на ЕКО, след като изгоря 20-те лева, които днес сипах. Пък да видим как ще върви Бравото. Макар и с такъв мотор, колата е много пъргава. Но явно горивото от ЛУКОЙЛ не става... Ще видим тази работа. Пак ще пиша след някой друг ден.
                          NOW: ???
                          Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                          Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

ALEX_BS_NEW написа:
                            Ще отговоря с един цитат на Алън Грийнспан (вж. Уикипедиа) ".......Ако някой смята, че е разбрал какво съм казал, то явно не ме е слушал внимателно..."Това което съм искал да кажа съм го написал, така че четете и си правете изводите.........
                            пич, нищо лично ама, дори ти май не си верваш

Коментар

Туй шантавото пак ли плямпа!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_03

Коментар

Stefanaki написа:
                                И аз съм започнал подобно проучване по няколко причини.За сега съм разбрал следното:Газ - на Бравото най му харесва SHELL 8,5l/100km смесен (макс. 120км/ч)Бензин - за Бравата:OMV - 6,2л/100км. маршрут София - Сливен (по магистралата 110км/ч)допълване до горе на LUKLUK - 7л/100км Сливен - Силистрадопълване до горе на LUKСилистра - София - Перник - София + цяла седмица в задръстванията в София (до сега 600км и има още 1/4 резервоар)Като ми светне лампата директно на ЕКО Дружба 1, за да напълня и да си взема карта.20л - отстъпка - 200ст. (2лв.) => 1л - отстъпка - 10ст.На LUK имам карта с 5ст. отстъпка на литър.Ако след зареждането на ЕКО усетя разлика в разхода(в посока надолу) и вървенето мисля даже да не слагам АГУ на Бравата.При положителен резултат с бензин от ЕКО съм навит да се включа в подписка (гневно писмо или каквото и др.) и публично връщане на картите на LUK.Предлагам да се даде гластност на всичко описано в темата с цел евентуален положителен резултат от недоволствието към горивата на LUK.В началото на другата година ще напиша и резултатът от проведеният от мен опит.
                                Готов е резултатът от проведеният от мен опит.Заредих на Еко след: Силистра - София - Перник - София + цяла седмица в задръстванията в София (до сега 600км и има още 1/4 резервоар) - 6,7л/100км, засечен зареждайки на ЕКО в Дружба 1 и получавайки карта.Пропътувах: София-Перник-София-Силистра + 160 км(градско в Силистра и селски маршрути в търсене на прасенце) - 7,1л/100км, засечен зареждайки отново на ЛУК в Силистра.Не усетих никаква разлика м/у горивата от ЕКО и ЛУК, като може би бензина от ОМВ допадна повече на Брава-та (без кой знае каква огромна разлика). Сега отново резервоарът ми е на свършване и се чудя къде да го напълня, понеже разлика от 0,4л/100 по описаните маршрути не е от огромно значение.Аз мисля, че е възможно на всяка от големите вериги да попаднете на качествено/некачествено гориво, защото има разлики в партидите на доставените горива и добавки на различните бензиностанции. На Браво-то спрях да зареждам газ от ОМВ още на второто пълнене на бутиклата понеже ми даваше разход над 10л/100км. Като заредих SHELL GAS разходът ми беше 8/100. После и там взеха да пипат нещо колонката и сега само на Топливо. Понеже сега я кара само баща ми, той не кара пълна-празна и зарежда където му падне (без ОМВ по моя забрана) не може да ми каже дали намира някаква разлика при зареждане на газ от различни вериги.
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X