Синтезирано, кратко точно и ясно с железни доводи! Хвала! На такъви осъзнали живота, люде! Хвала!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисля да върна картата на Лукойл...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
u_bo
a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.
Коментар
-
a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.LANCIA LYBRA 1.8 VVT
Коментар
-
u_bo
ALEX_BS_NEW написа:a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го.
Коментар
-
iceflame написа:днес заредих в Еко...по принцип имам карта за Лукойл, но разликата е страшно добра в полза на Еко-то и мисля да се разделям с Лукойл
Коментар
-
за съжаление в момента карам с лукойлска нафта, понеже забравих да заредя и на изхода на Бургас нямах избор и сложих такава... за сега нямам проблеми, въпреки че трети ден очаквам нещо да се прецака - фактически около 25 литра ЕКО срещу 60 литра Лукойл е в момента в резервоара (като изключим изхарченото...)за бензина ми е ясно отдавна - зареждам само на ЕКО, имах до скоро 2 карти за отстъпка, едната я подарих на нашите, защото и те вече зареждат само от еко колите си, понеже и те са доволни, другата ми е с надпис "Б Авто Мото Клуб" и си я пазя На лукойла горивата (по думите на работник там особено нафтата) са много зле... Веднъж се случи да пътуваме София-Бургас с момчето в един автобус, запознахме се и почнахме да си говорим - той бил от тези, които "правят" самите горива и ми каза, че такива боклуци в своята кола не би сложил, тогава и той ме посъветва да слагам само на ЕКО, понеже внасяли горивата си от Гърция... Тогава ми даде някакъв пример с нафтата на лукойл, че имало някакъв стандарт, който трябвало да покриват, нещо от сорта на това, че сярата не трябвало да е повече от 0,00001, а на лукойла била 0,001 (не помня точно, но помня, че цифрите се различаваха с 2 знака след запетаята :D) ...По принцип просто бягам от Лукойл... Само в МНОГО КРАЙНИ случаи слагам от там... случвало ми се е вече 2 пъти за близо 2-те години стаж, които имам зад волана... Честно да Ви кажа - OMV Carrera 100 сложих веднъж и въобще не бях доволен - с 95 от ЕКО-то колата вървеше много по-добре, а разхода като че ли беше по-малък (за второто по разходомер, без да засичам)... Може просто тогава да му е имало нещо на бензина, но определено не беше наред... Най-добрия ми приятел пък е много доволен от Carrera 100... но лично за мен - ЕКО си е ЕКО... според мен няма 2 мнения по въпроса...
Коментар
-
ALEX_BS_NEW написа:Цитат:a което не е верно , не е 1. има бензиностанции собственност на чужди рафинерии - те си цоцат от мама, а не от бозките на Лук-чо 2. в БГ се прави не само внос на горива , но и реекспорт на такива - едни от най-’реномираните’ вериги зареждат например с пропан-бутан не от Лук-чо - просто да се твърди че всички горива по веригите са от Лук .. си е .................показателно за твърдящия го. По първи въпрос - Каква е връзката между собстевността на бензиностанцията и производителя на гориво? Ти като караш итал.кола само италиански консумативи ли ползваш? "Цоцането от мама"(както се изразямаш) в някои случаи е по-скъпо, а всички работим за пари нали, не за слава? По втори въпрос - бъркаш понятията, реекспорт значи нещо което не се продава в БТ, така че няма връзка с темата. Иначе за пропан-бутана си прав, да така е, но той е по-скоро отпадък, а не гориво. Аз говоря за ГОРИВА, не за отпадъци. Лека, мека и доходна, както казват таксиджиите. себестойност<>цена добре, реекспорт= внос в БГ , който после пак се изнася, защото не се ползва в БГ - пиниза е - че като го реекспортираш не дължиш на хазната акциз и ДДС - тука не ми се иска да влизам в подробности.LANCIA LYBRA 1.8 VVT
Коментар
-
Явор Митев
Реклама
Collapse
Коментар