Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мисля да върна картата на Лукойл...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля да върна картата на Лукойл...

....много ядосан. Ся ще ви разкажа...От може би година и нещо, имам въпросната карта за 5 ст. отстъпка на Лукойл, знаете ги. За този период, 95% от случаите, зареждам само там. Имало е изолирани случаи на изневяра, но много редки и с малко количество гориво. Общо взето, Лукойл винаги са ми били "личните бензиностанции"....до онзи ден.Бях в София и отивах на среща с колегата fihi за по бира. Попаднах в безумно задръстване. Имаше зверска буря, абе лудница. И тъй като навярно съм позабравил това явление "софииско задръстване", не можах да си направя много сметката за горивото. Лампата светна, нямам представа колко ми е резервата и направо щях да побелея. Мислех си колко тъпо ще се изложа, ако приседна на бордюра в очакване на Ванката с някоя туба...ужас. Успях да се добера до ЕКО-то на бул."България", където Ланча си правят срещите и напълних почти догоре. Малко по-късно потеглих за Габрово...Ами какво да ви кажа, неможах да си позная колата. Вътре тихо като в г**з, страхотна мощност, на баира веднага след началото на магистралата, повече от 120 с моя двигател не съм вдигал - а сега буквално летях. На разни други подобни участъци установих, че имах в пъти по-добра мощ. След пристигането си в Габрово, установих че количеството гориво, което съм изгорил, беше много по-малко, съдейки по стрелката / шевито няма трип и не мога да кажа колко точно /, спрямо предишните пъти. На другия ден се върнах отново в София без да зареждам, щъках насам-натам из града, след което поех за Варна.Когато тръгвам за Варна, винаги зареждам догоре - фул .... във Варна съм с почти без гориво. Минавайки през Габрово, разстоянието ми идва около 480 км...изчислявал съм средно, че изграям около 35 литра бензин. Въпросният ден, отново заредих в ЕКО-то и отново до горе. Същата динамика на колата, същата мощ, същото ускорение като от пътуването след задръстването. След като пристигнах в Габрово, от чисто любопитство заредих догоре, за да видя реално колко е изгорила - какво се оказа. Напълниха ми 9.8 литра, с изминато разстояние - 208 км. Никога Шевито не е давало такъв разход, никога.....категорично. В Габрово налях в Лукойл, защото там няма ЕКО. Нямаше особенна разлика в колата, щото все пак близо 10 литра на 35 ЕКО....едва ли. Снощи заредих отново в Лукойл преди Аспарухов мост на почти светнала резерва. Категорична рязка промяна в колата, същият шум, същият зор.Категорично мога да заявя, че горивата в Лук са скапани.....без никакво притеснение и без никакво колебание. Много ярко се очерта разликата в горивата, както в шума на двигателя, така и в разхода, мощността, ускорението.....Решил съм следното. Ще правя поне още седмица експерименти. Във Варна има и Лук, има и ЕКО......ако в този период твърдението ми се потвърди, ще седна и ще напиша едно хубаво, но и умерено протестно писмо, в което ще изразя огорчението си и констатациите си и ще напъхам картата в писмото.......ще им я върна в знак на протест. Не че ще променя нещо, не че и ще предприемам кой знае какво....съзнавам, че дори нямат да обърнат внимание на този протест, но пък с кеф си представям как отваряйки писмото, ще изпадне картата от там.Халал да им е, да си я ползват те.

Честито колега, откри топлата вода! Майтап де... до скоро бях газаджия на Типото и като си взех Алфонсо (имаше към 20 литра бензин вътре) колицата беше муцка... заредих скоро след това от Лук Ойла и колата започна да придърпва на ниски обороти... казах си - еййй, тез джамбази, как го правят... купуваш и колата добре... след 2 дена и се разваля... и се почнаха едни разкачания на акумулатори, едни чистения на дросели и т.н. нищо не помагаше, а трябваше да се ходи на море след една седмица и си тръгнах така, щото тя колта си вървеше по принцип, само дето "леко" се мръщи... до морето и обратно все в ЛукОйл (също заради карта за отстъпка). Като се върнах и прочетох в Алфа форума за това с ЛукОйл-ския бензин, бегом марш в Екото, Кинитрон 100 до горе, Редекс... Честито Санде! Алфонсо отново доволно замърка... Та така... Гледам в Алфа форума хвалят и ОМВ Карера 100, не съм го пробвал още, но от ековското 100 съм си напълно доволен. А да, и разхода както вика колегата доста надолу.п.п.М/у другото в Еко също ако помолиш точната касиерка дават карта за отстъпка, само че 2ст/л. Аз имам тамън две... и понеже колегата Авео е единствения, който ме е виждал (от темата "Видях те, ти ли беше...") мога да му я подаря като има път към София.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Аз от кога съм се чудел дали да я сменя тая бензиностанция на Лукойл, ама пък в нащо село няма голям изборСега един пич си откри бензиностанция вероятно работи с Петрол"не знам обаче със сигурност"-хората са страшно доволни, но определено колата ми не върви еднакво след всяко зареждане в Лукойл.За картата даже не мисля и да си вземам.
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Като зачекнахте темата за некачествени продукти в бензиностанциите, аз пък много се изнервям от червените компресори за гуми на OMV. От толкова години там въпросните компресорчета са едни и същи. Вече на нищо не приличат - бутоните не работят, счупени стъкла, не зареждат както трябва, а за точността им не ми се и мисли. На много OMV-та са останали по 1-2, които уж работят, и когато след обикаляне по колонките намеря някое, все се оказва без въздух, защото е единствено и не смогва да се зареди. Последният път си изпуснах капачката на вентила през дупката на счупеното стъкло на компресора и там си и остана. Та едва ли не им прави впечатление на мениджърите въпросната ситуация, но толкова не могат да дадат 1% от дневната си печалба за подмяна на уредите за помпане и подобряване на обслужването. То бива максимизиране на печалбата ама ........................
        преди - TIPO
        сега - VOLVO XC60

Коментар

Криза колеги, криза... :DКриза дудуци - просто са боклуци

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Авео - и аз бях така миналата година - бях чул оттук оттам че е хубаво да се кара с нафта на лукойл. И си сипвах само такава, и с една карта от 5 стотинки отстъпка беше ок. Обаче винаги колата нещо не работеше равномерно, оборотите все се колебаеха от 800 до 900, мощността се беше позагубила, а разхода беше съвсем нормален, стига да карах на газ, или на бензин примерно.Изчаках да се посвърши хубаво нафтата в резервоара, и напълних на екото. Буквално веднага усетих много по-добра работа на мотора, заработи си съвсем равномерно, разхода веднага отиде поне с 1/2 литър надолу. Просто същото което си усетил и ти беше при мен преди година. Наскоро си взех карта от еко за 2 ст. отстъпка, дават се безусловно на всеки който си поиска. Даже не бях заредил нищо когато я взех моята. Касиерката ме попита дали зареждам на еко, и казах да, само че там където винаги пълня догоре, по принцип ( Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 ) , бяха свършили картите и вие сте ми на път. И момичето ми даде. То не че е голямата отстъпка де, ама като заредя 50 литра, взимам безплатно 1 освежител за въздух тип "борче". Мисля някой път да заредя с бензин омв-алпин дизел, да видим пък той какво ще покаже.

Коментар

Явка... моето мнение е, че навсякъде в у нас е възможно да се случи нещо подобно... Идеята е да си доволен от определена верига, демек да не са ти се случвали подобни изцепки от някоя верига. Иначе... иди им хвани спатиите, коя верига е собственик на всичките си бензиностанции, коя е разпродала всички, коя е в сътрудничеаство с гърци... все тая! Аз специално съм доволен от OMV и, който каквото и да ми говори не бих ги сменил! Просто не съм имал проблеми там. А иначе ми е странно, как цените на бензиностанциите им София имат малка разлика... може би зависи от това, коя колко продава, знам ли...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Исках да напиша гориво

Коментар

И аз имах такъв проблем преди време!Зареждах бензин от една бензиностанция понеже имаше 99 на цената на 95!Обаче един ден тръгвам за Смолян ,спирам на въпросната бензиностанция - Рачев - и онзи ми казва че няма как да ме зареди ,защото цистерната зарежда колонките!От там отивам на Shell и заредих за същите пари V-Power Racing ,количеството бензин беше повече от преди ,колата вървеше повече ,изгори по-малко и беше доста по-тиха!От други бензиностанции нямам впечатления ,но специално от Shell съм много доволен ,след тази случка зареждам само там!!!
                  Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                  Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                  EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Реших да ви пиша тъй като видях темата за Лукойл .Имайте в предвид че, горивата на Лукойл и Навтекс Петрол - няма значение дизел или бензин са едно и също нещо - т.е. гола вода. ОМВ, Шел и другите по малки бензиностанции като Стар Пауър , Газтрейд и т.н. зареждат горива именно от Лукойл. Говоря специално за Варна, но си мисля че и в останалите градове схемата е същата. Всичките им бензини са с добавки и химии вътре, единствено на Еко горивата са добри за в момента. Дори и да имат добавки в тях - поне са на точна пропорция!Колкото до точното количество което си сипвате от колонката - напълнете си една пластмасова прозрачна туба примерно 10 литра и вижте какво ще ви отчетат броячите на колонката -сигурен съм, че ще изпаднете в шок и ужас каква разлика дава на 10 литра! Разреждат бензина с газ! Тя е по евтина и минава през брояча, а след минаването Вие получавате близо 2 литра бензин по малко! Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 Българският гений е велик!
                    Alfa Romeo Centocinquantasei

Коментар

Абе незнам, но разликата в поведението на колата беше буквално "крещяща". Особенно ярко пролича на един известен баир. По пътя към Варна, малко след Търново / може би 30-тина километра / има един доста сериозен баир, който в началото си, непосредстено преди изкачването, има ограничение за 60 км/ч и почти винаги има полицаи, посрещящи спускащите се отгоре с дружеско помахване на палка за поздрав......баира към края се разделя с две ленти за изпреварване на изкачващите.....пътуващите го знаят.Та този баир наистина е доста сериозен. Там винаги, по закон, започвам да изкачвам от 60 заради ограничението. Шевито е с келяв двигател - 1.4 16V...слабо си е в обороти. Почва едно пънене нагоре, мъка, мъка....особенно ако пък се завлачи някой ТИР нагоре. Е летеше нагоре, не преувеличавам.....дадох до ламарината, да видя - супер ускорение, чудесна динамика. Яд ме е, защото първо имаме разлика в разхода, с мойте средни 8000 км на месец, смятайте разликата колко бири е, второ - друго си е да караш мощна кола...и трето - как се отразява този кофти бензин на чистак бърсак нов двигател? То едно ли е, две ли е....Брат ми си докара ФВ Транспортер от Германия...и сподели същото, след като налял в БГ, сравнявайки горивото, наливал из европата, за да се прибере.Ние ли сме най-големите балами бре, ееееееххххххх......

Коментар

Абе гледам и аз моят разход доста се повиши напоследък особено градско...ще взема да пробвам нафтата на Еко....До сега само на Лукойл и то само на един определен тука в Студентски, ама тая карта за отстъпка си върши работата (заради тия 5ст. все гледам там да зареждам)....Един път се наложи да заредя ОМВ и от тогава съм се зарекъл никога повече да не слагам от там....Ускорениото беше никакво , а пушека зад мен огромен. А скоро във форума се беше писала за нафтата на Топливо - отзивите бяха повече от добри.
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

@Vladim: Разликите в цените на OMV бензиностанциите се дължи на факта, че някои от тях не са собственост на OMV, а са с франчайзингови договори. Във Варна знам със сигурност една такава - просто познавам фирмата, която е собственик...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Този баир навярно е от разклона за Стражица нагоре. Там почти винаги има ченгета, но и на мен ми е любим да си тествам машинката. Наистина, там може да усетиш разликата в горивата, ама ти още на изхода от София на магистралата си го усетил - там баирът, въпреки че не оставя такова впечатление, е доста сериозен.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Vladim написа:
                              Явка... моето мнение е, че навсякъде в у нас е възможно да се случи нещо подобно... Идеята е да си доволен от определена верига, демек да не са ти се случвали подобни изцепки от някоя верига. Иначе... иди им хвани спатиите, коя верига е собственик на всичките си бензиностанции, коя е разпродала всички, коя е в сътрудничеаство с гърци... все тая! Аз специално съм доволен от OMV и, който каквото и да ми говори не бих ги сменил! Просто не съм имал проблеми там. А иначе ми е странно, как цените на бензиностанциите им София имат малка разлика... може би зависи от това, коя колко продава, знам ли...
                              и аз само ОМВ зареждам ,обаче на бензиностанцията където е на Цариградско посока Пловдив ,и нямам никакви проблеми гасссс ,бензин ,дизел всичко е ОК
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                              X