Драги колеги, от няколко месеца карам Fiat Brava 1,2 16V SX и искам да споделя с вас впечатленията си за автомобила. Колата е произведена в началото на 1999 г. и е с новата решетка, цветът е бежов коняк. Купена е за 4500 лв. от що-годе надежден търговец (доколкото има такива на стари коли), с който братовчед ми е служил. Тогава километражът показваше 94 100 км. (сега е на 98 000). Доста склонен съм да вярвам на това показание с оглед на вида на колата, която изглеждаше почти като нова. Забележките й бяха следните:- леко натисната под левия стоп - одраскани брони- лека вдлъбнатина на предния капак- леко откачена предна маска (впоследствие оправена от мен)- леко прекъсване на двг на празен ход (стрелката на оборотомера обаче е замръзнала)- пръскалката отзад не пръска, но моторчето се чува и отпред е ОК- 6-годишни гуми - леко откачена пластмасата над бушоните- изпуснали задни амортисьори- леко натиснат и впоследствие оправен още в Италия калник Плюсове:- нисък разход- просторен салон- голям багажник- прекрасни спирачки- красив дизайн- евтини частиМинуси:- много твърда возия- тракащи пластмаси- слабо ускорение (но какво повече да иска човек от 1,2...)- гаден сериен касетофон с оглед нуждата на нова рамка при монтажа на мр3-ка- липса на втора въздушна възглавница- липса на ABS серийно- слаба видимост назад- бързо обезценяванеДо този момент освен консумативите и задните амортисьори съм сменил и единия преден носач, защото при преминаване през дупки, когато не подавам газ и се движа бавно на празен ход се чува едно тропане, което за съжаление не изчезна дори след смяната на носача
Като цяло обаче трябва да отбележа, че съм доста доволен от колата, макар и да съм доста педантичен и понякога се чувствам направо лигав, като стане дума за нея :D Убеден съм обаче, че за тези пари по-читава кола беше невъзможно да намеря и се радвам, че купих тази
Ще се радвам в тази тема да чуя мнението и на други собственици на този модел.
![Sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_sad.gif)
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар