Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Магариите край нямат...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SHB написа:
    PASSARELLA написа:
    По "Myth Busters" на "Discovery" ...
    Защо ги приемате като последна инстанция?Как нещо дето с очите си съм го видял ,че не се чете ще се прочете на снимка?????
    Еми така де... то и едно филмче имаше някога, казваше се Алф. Главен герой беше едно извънземно, представяте ли си! :D Всъщност иде реч именно за поляризация - не за случката с Алф, а за плаката над номера! В преофесиналата сфера на фотографите, операторите е познат поляризационният филтър. С негова помощ се премахват отраженията на светлинни източници от стъкла. http://markishki.hit.bg/dictionary/P7.htmФолиото играе обратната роля
    Прикачени файлове
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не бе, не бе - тука пасарелата, женшен и още един двама са професори по всичкология - Вие ли ще им кажете на тях!? Кои сте Вие бе!?
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Незнам за фолиото дали действа но днес минах набързо през КАТ и ако ви кажа каква опашка имаше на гишето "видеоконтрол" ще се уплашите. :D
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Еми дайте да взимаме някакъв спрей, че да не се нареждаме и ние на тази опашка
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
            Еми дайте да взимаме някакъв спрей, че да не се нареждаме и ние на тази опашка
            Някой трябва да го тества и да пише резултата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

infineon написа:
              Незнам за фолиото дали действа но днес минах набързо през КАТ и ако ви кажа каква опашка имаше на гишето "видеоконтрол" ще се уплашите. :D
              Да, т’ва е щото не са си купили спрей А пък комшията редовно ръси в нашия вход с пудра срещу крокодили П.П. забраих да уточня, че и тя действа перфектно....
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Не бе, не бе - тука пасарелата, женшен и още един двама са професори по всичкология - Вие ли ще им кажете на тях!? Кои сте Вие бе!?
                Така е. А отгоре на всичко обичат да говорят на изуст, или да се изразяват само чрез емотикони!

Коментар

Според мен се ползват 2 ефекта :1. Когато към камерата има прикрепен осветител (бил той нормален или инфрачервен) покриването на номера с материал който отразява светлината във всички посоки би заслепило самата камера.Все еедно светим с фенерче фронтално срещу огледало. Понеже камерите са разположени високо над пътя и се падат под ъгъл спрямо номера, по голяма част от отразената светлина не се връща обратно в камерата. Покрит обаче с такъв материал номерът ще връща повече светлина. Този ефект може да се намали чрез настройка на камерата но обикновено камерите се самокалибрират по общото количество светлина която попада в обектива. Затова и ярки обекти на фона на околната тъмнина се преекспонират и не се виждат при снимане с камера.2. Ако камерата снима денем или е без подобен осветител горният трик няма да помогне. Затова номерът се покрива с друг материал който намалява видимостта му при гледане от по голям ъгъл.Но пак няма гаранция защото камерите в автомобил снимат почти директно ...Ето и клипчета - вярно че са рекламни но мисля че показва двата метода http://www.phantomplate.com/vidpop_t...dpop_kxan.html

Коментар

Бих искал да ПОДЧЕРТАЯ на Кире крайненеца от Кюстендил и на другия бай Мунчо...не помня кой беше, че аз НИКОГА не съм твърдял, че съм професор по нещо.Също така, в случая не съм твърдял нищо - просто казах, какво установиха 2 от най-известните в света предавания на Discovery.И понеже на никого от нас тук, няма да му се отдаде шанс да провери категоричната вярност или невярност и действие или бездействие на тези шмекерии, аз смятам, че е много по-нормално да имам доверие на Discovery, отколкото на един кюстендилец и на един световнонеизвестен папарак.

Коментар

PASSARELLA написа:
                      ...И понеже на никого от нас тук, няма да му се отдаде шанс да провери категоричната вярност или невярност и действие или бездействие на тези шмекерии, аз смятам, че е много по-нормално да имам доверие на Discovery, отколкото на един кюстендилец и на един световнонеизвестен папарак.
                      Олеле, колко си ограничен :D За пореден път се убеждавам, че хората лишени от разум не умеят да спорят, а се мятат да обиждат. Първо разбери с, какво се заминавам, после ми давай квалификации, никакъвчо! :D За разлика от теб, моето име често се появава във финалните надписи! А Бай Мунчо ще викаш на баща си! За това, че не те е възпитал добре!

Коментар

Vladim написа:
                        За разлика от теб, моето име често се появава във финалните надписи!
                        Друг е въпросът дали някой ги чете. Пак запратихте една интересна тема към кофата.
                        N.Y. State of Mind

Коментар

Абе вие кво си мислите че по Дискавъри ако установят че действа ще го разкрият пред аудиторията си ли?!?!? :D Тва си е манипулация на американците, както 90% от филмите им са чиста пропаганда. САЩ винаги са най-добрите, най-чесните ... ’великата страна’.Спрея действа ... убедих се
                          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Вижте тази статия
                            Шофьори се опитват да измамят записващите камери на КАТСъс специално фолио и лакове шофьори нарушители се опитват да скрият регистрационните си номера от камерите за видео-наблюдение на полицията, съобщава БНТ. В интернет свободно и на съвсем достъпни цени се продават подобни атрибути - анти-рефлексни панели, фолио и спрейове.На дълго и на широко е обяснено по форумите, как може да станете невидими, тъй като при заснемане, номерът блестял и практически не може да бъде прочетен. "Опити много, продължават, слагат фолия от 200 лева до 2000 евро", потвърди Иво Писанов - началник сектор "Видео наблюдение" СДМВР. Камерите за наблюдение са три вида. Работят така, че ако единия вид не заснеме нарушителя и номера му, да го направи някоя от другите два вида. Уникални са инфрачервените камери. Внедрени са, за да се правят добри снимки както нощем така и денем. Дъжд, дори буря не им пречи. С тях може да бъде прочетен и силно замърсен номер."По този начин може да разпознаваме и манипулираните номера. До сега не сме попаднали на такова фолио, което така да пречупи светлината, че снимката да стане неизползваема", каза още Иво Писанов.От полицията поясняват, че разходи за подобни приспособления са неразумни.
                            материала е от http://news.ibox.bg/news/id_1459075875

Коментар

sachma написа:
                              Друг е въпросът дали някой ги чете. Пак запратихте една интересна тема към кофата.
                              Ти гледай темата, надписите има, кой да ги чете! :D

Коментар

PASSARELLA написа:
                                Бих искал да ПОДЧЕРТАЯ на Кире крайненеца от Кюстендил и на другия бай Мунчо...не помня кой беше, че аз НИКОГА не съм твърдял, че съм професор по нещо.Също така, в случая не съм твърдял нищо - просто казах, какво установиха 2 от най-известните в света предавания на Discovery.И понеже на никого от нас тук, няма да му се отдаде шанс да провери категоричната вярност или невярност и действие или бездействие на тези шмекерии, аз смятам, че е много по-нормално да имам доверие на Discovery, отколкото на един кюстендилец и на един световнонеизвестен папарак.
                                Ооооо! Ма той и Discovery гледал... Е работата значи е сериозна.... Абе къде съм тръгнал с главата проста да споря с хора гледащи Discovery...
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X