Аз, естествено, както много пъти съм препоръчвал и хвалил мойто гардже, те съветвам за Мареа комби, бензин, въпреки уважението ми към дизела и още повече към колегата Оги с 37-те пъти по-добър дизел. Ако не караш много километри на година, няма нужда даже да си вкарваш таралеж в гащите и да го газифицираш. А колегата казва, че му трябва семейна кола, какви са тез изхвърляния за Капа и 156-ца - той все пак сигурно иска да гледа семейството си и сегиз-тогиз да ги вози някъде, а не да се грижи за тези лами. На мен също много ми харесват, но още по ми харесват, като се обръщам само след тях, или ги гледам на картинка. Накратко - Мареа комби 1,6 или 1,8 - това е твоят избор. И, все пак не купуваш всеки ден кола - пообиколи малко, макар и съседните градове - Шумен, че и до Варна можеш да отскочиш, ти си видял две коли там и си готов да се хвърлиш на едната. Успех в търсенето и избора!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за кола втора употреба до 5000 лева
Collapse
X
-
ogi28b написа:Slavi_Lancia написа:Още по лека поправка, до 75 киловата е на моята е 76 и духам супатаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Ами не, не съм се хвърлил на една от двете непременно, ей сега се връщам от огледа на колите дето си бях набелязал, значи дизела е с една камара забележки на външен вид и предвид и цената му се отказах от него, просто не си заслужава за тез пари(5000) и с тоя недобър външен и вътрешен вид(даже и не поисках да го пробвам като го видях, а не отричам че имах желание предварително), автоматика блестеше отвън(гледах го от 5-6 метра, беше затворено), но самия факт за автоматична кутия... Споменах на няколко места за него като разглеждах и всеки вика бягай далеч от такова нещо, един вика 500-1000 лева ремонта и смяна ако се скапе, друг вика горе долу пак за толкова да му сменим кутията с ръчна Най-добре беше реното класик като състояние, но пък най не ми харесва то като вариант за кола. А до Шумен ходих и тотално се разочаровах от една уж много лъскава и нова Брава, само дето двигатела и не ставаше за нищо, лично я пробвах и гледах, иначе отвън биваше горе долу и уж беше доста нова като години и километри. Май ще чакам вариант за Варна или София, между другото има една много хубава мареа в Търново дето ми харесва, ама малко ми е сложно ходенето и докарването оттам без номера А и не знам на живо как ще е , макар че изглежда доста добре от всякакви снимки и описания(отвън, отвътре, двигател). Между другото това ми е другия сериозен проблем в момента - докарване на кола без регистрация и номера от друг и то доста далечен град като Варна, София и други. Я дайте съвети как се прави? Един вариант е автовоз, но там цените дерат кожи, с други фалшиви номера също е рисковано, без номера пък направо немислимо, а с транзитните е проблем ваденето им и наличието им (в Шумен например ми казаха че нямало и ставало само с мнооооооого големи връзки в КАТ). Затова гледам и чакам да се появи нещо наблизо в града, а и заради липсата на време. Друго което ми предложиха днес е внос от чужбина(да отида там с един роднина на мой приятел дето внася коли, но естествено и там без сигурни гаранции че ще се намери точно такова каквото искам и естествено на пълен късмет относно технически показатели, това пък съсвем не ми допада като време и вариант). А кола наистина ми трябва възможно по-скоро, макар и не веднага и на всяка цена и състояние де А между другото някой не си ли продава неговата да ми услужи, така ще ми е най-лесно с избора Всичките коли ги има в mobile.bg, ако мислите че е по добре да пусна линкове към тях за да е по-ясно нагледно, макар че нещата се разминават малко с действителността, убедих се лично вече няколко пъти.П.П. Все повече ме навиват да гледам и ми предлагат други коли-немски, японски, и всеки като чуе за фиат ме гледа накриво, за рено малко по-малко криво, ама пак така, обаче аз съм си ги харесал като цени, екстри, години, возене и това е, държа си на мойто за италианките, затова и искам съвети и предложения тук, а не някъде другаде.
Коментар
-
мноо ми хареса първия ти пост - кратко, сбито, ясно... все едно - тва дето аз го търся аз туй дето го търся съм го намерил, просто стотинките не стигат дагое... и щото ме кефиш - ще те светна на 1 далавера, пък ти ако искаш...ето я далаверата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=31013п.п. и после - да не забравиш да пучерпишFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:мноо ми хареса първия ти пост - кратко, сбито, ясно... все едно - тва дето аз го търся аз туй дето го търся съм го намерил, просто стотинките не стигат дагое... и щото ме кефиш - ще те светна на 1 далавера, пък ти ако искаш...ето я далаверата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=31013п.п. и после - да не забравиш да пучерпишFiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Мерси много за линка, аз уж гледах какво се продава във форума, но само в обяви, не в раздела, и това чудо ми е убягнало от погледа, иначе точно това ми е мечтата, при това и с любимия ми цвят и всичко което търся като екстри, дано още не е продадена само и да успея да се разбера със собственика, взимам я без да мисля. :P А за черпенето ще намерим начин, няма проблем.
Коментар
-
Търсенето приключи успешно, макар и по най-неочквания за мен начин с договорка за закупуване утре на Golf 3 1997 година 1,6 101 коня сив металик с всички екстри които исках в перфектно състояние, вземам го от много сериозен човек техник, всичко му е направено и е обслужен напълно, лично се убедих в това, няма ръжда(което много ме притесняваше за немско автомобил), върви перфектно, с малко дребни външни забележки(тук там драснато, но дребно и все такива супер дреболии), но ги прежалих веднага като видях как върви и е обслужена колата. Просто човека си е купил и си регистрира днес форд галакси ван(по-скоро бус като го видях) и му трябват спешно пари, за това я продава на тази цена (малко над 5000 лева със стерео уредбата) с комплект летни и зимни гуми и лети джанти. За два месеца се нагледах на какво ли не по автокъщи и хора, но от това по-добро не намерих и затова го капарирах, утре го взимам, за съжаление май ще трябва да се регна и в друг форум, но ще остана да следя и този, тук има много свестни хора, а и не съм се отказал някой ден да карам и фиат(като паднат още малко цените на стилото например, че за 6 бона изтървах едно 2004 година с фул екстри и перфектен вид преди 2 седмици). Както много пъти съм чел да казват по форумите, буквално колата ме купи мен, не аз нея П.П. След това мнение очаквам да почнете да ме оплювате и линчувате даже, но офертата не е за изтърване никак. И аз имах предубеждение за голфовете, но пък и не мога да откажа направена добра кола с екстри, където буквално сядам и карам, е имам да сменям само масло след 2000 км като обслужване, дано няма непредвидени изненади, но със сигурност ще е много по-добре отколкото от автокъща, там е малък ужас, цирк и надлъгване, убедих се лично в това когато оня ден един ми каза: дай 100 лева и ще ти покажа един фиат дето търсиш, а аз фиата го бях гледал същия преди 2 седмици и той остана с отворена уста като му го казах барабар с всичките му кусури
Коментар
-
Humppa
-
Честито!!!Отличен избор - ГОЛФ-ът е страхотен автомобил, идеално се напасва към щайгите с картофи в гаража и така не се губи място. С Бравото се разхищава пространство и много ме е яд. Е, повече ме е яд, че нямам гараж де, но това е друга тема Сега сериозно - дано те радва колата, да те слуша и чат пат да даваш предимство на Фиатите С каквото и да сме важно е да се уважаваме на пътя.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Е, нищо де... като за първа кола и Голф може... все пак да не ти е жал да се учиш на него... а като задобрееш ще си вземеш италиянка! Майтапче де... със здраве да си го търкаляш и много безаварийно километри от мен!!! М/у другото що така изведнъж се отказа от марийката от обявата на колегата Tornado? п.п.Гледам си писал кадърно в началото... имам предвид - направил си си труда да изчетеш теми, мнения и отзиви преди да решиш да си напишеш собствена темичка, за което поздравления... така че очаквам (мисля че и други де) по натам да пишеш мит ли е или не не-чупливостта на Голфа... п.п.2А дааа.... пусни някоя снимчица на придобивката... какви екстри има, кое ти харесва, кое не...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар