Привет на всички !От повече от месец чета този(и други форуми), тъй като от почти толкова време си търся явтомобил втора употреба, пиша тук във този форум, тъй като явно съм се насочил към тази марка, въпреки опитите на много "специалисти" да ме агитират за японско и немско, аз съм решил твърдо да е италианско и ако не намеря подходящо нещо тогава като резервен вариант френско, или казано по-точно избора ми е сведен (по ред на предпочитанията!) до :1. Фиат Брава2. Фиат Мареа3. Рено Меган (Хечбек или Класик)4. Рено ЛагунаТова са марките на които съм се спрял, но понеже живея в град от селски тип със затихващи функции, то както се сещате избор почти нямам, нито пък свободно време да обикалям по големите градове, където определено има привлекателни поне на пръв поглед оферти.Та накратко какви са изискванията към бъдещата ми кола(досега не съм карал никаква, въпреки средната ми възраст):Бензин, средна семейна кола с 4/5 врати, повечко екстри(особено климатик или климатроник), безупречен външен и вътрешен вид, и да не е над 10-11 години по възможност. В момента имам избор между Фиат Брава с автоматична скоростна кутия 1,6 16 клапана 103 коня(ще съм много благодарен за мнения по повод тази кутия- проблеми, дефекти, предимства и недостатъци и цени на части, чувам че са проблемни за обслужване и подръжка), Фиат Брава 1,9 JTD над 200000 км (не съм чувал много добри отзиви за дизел втора употреба, а и имам идея за газ след време, затова ги избягвам, но все пак може да размисля, особено за JTD, които много ги хвалят по принцип) и Рено Меган Класик, 90 коня 1999 година, но ме притеснява сглобката особено ако е в Турция(нищо добро не съм чувал за там, но не знам това какво е дето ще го гледам). Това ми е избора в момента, ако изключа една Ланчиа Капа 2,0 20 клапана със всички екстри и оригинални стъкла и ключове в отлично състояние(bay back), само дето е малко голяма и хищна на разход(макар че много я загледах и ми хареса !), а и малко ниска, все пак ми трябва малко по проходима кола и за черни пътища, но не основно.Това е накратко, ще се радвам много на бързи и адекватни мнения по поставените ми въпроси, видно е че и аз по възможност ще ставам редовен фен на вашия форум, само дано не ми мине котка път, напук на всички приказки за италианските и френските коли, най-малкото поне нямат проблем с ръждата и са по-нови модели от немските и японските за тази цена.Поздрави на всички и чакам с нетърпение мненията Ви и съветите за избора ми, както и евентуални други препоръки, ако съм пропуснал нещо важно (това е почти сигурно с моя малък практически опит, макар да съм се постарал доста за теорията, все пак опредлено ми липсва практиката от страна подръжка, иначе съм се возил на доста модели коли, но друго е да я караш и поддържаш лично).П.П. И трите коли са нов внос от Италия, знам за поддръжката там и за Холандия и Германия, наясно съм по-принцип с предимствата и недостатъците на колите внос от тези държави, макар че винаги могат да се намерят и изключения от общото правило
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар