Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой кога тръгва за работа и за колко време стига ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    От входната врата до БП са точно 5 км... В 6:40 сутринта ги вземам за 4 мин Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и в 6:44 - 6:45 съм на работното място... Около 15:30 - 15:45 си тръгвам... Обикновено има силен трафик по околовръстното, затова минавам по черния път ... и до 16:00 съм си вкъщи. Равносметката е около 20-25 мин в двете посоки.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

    Коментар


      #47
      msotiroff написа:
      От входната врата до БП са точно 5 км... В 6:40 сутринта ги вземам за 4 мин Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и в 6:44 - 6:45 съм на работното място... Около 15:30 - 15:45 си тръгвам... Обикновено има силен трафик по околовръстното, затова минавам по черния път ... и до 16:00 съм си вкъщи. Равносметката е около 20-25 мин в двете посоки.
      А стига бе - ще се окаже, че сме били комшии в бусинес парка? На мен рекорда ми Пк - БП е малко под 20 мин.Но това е сутрин много рано, и то когато околомръсното работеше.В периодите на овча (обща) смяна - задължително над 1 час в посока.А в последните дни се случи така, че трябваше да минавам през центъра...Респект към хората, които го правят всеки ден - над 45мин ми костваше придвижването през "Малинов"!BolgAryan - И твоята не е лесна Имах колега с подобем маршрут - Обеля - Младост 4 - БП.Въпреки, че беше превърнал намирането на маршрут в интуиция, аз го биех по времетраене на трип-а по всяко време.Изобщо респект към всички вам, с подобни маршрути.Очевидно сте по-корави и психически по-устойчиви от мен.За мен това беше мазохизъм.Ама както е казал народа - кучето играе според тоягата.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

      Коментар


        #48
        Тръгвам в 8:50 и в 9:05 успешно изминал 15 км(ако някоя жига не се е заклещила отпред с 40км/ч) вече вземам дозата кофеин и започвам.

        Коментар


          #49
          Пеша около 3-5 мин.(задремал ритащ си подметките) с кола за около 1 мин. ... на 1 километър от вкъщи ....

          Коментар


            #50
            Днес супер рекорд-хиподрума -разклона за лети]ето 17 мин...

            Коментар


              #51
              Работата ми е на 3 км от нас! Сабали в 8:30 паля колата, усилвам си Били Айдъл, колана, светлините, потеглям и се започва! Кой ще се престраши да ме пропусне на левия завой? Някакъв нервен гоуфаджия ме изпреварва откъм дясната лента, минава пред мен и се престроява в лявата лента и спира на червеното! Като се наредят 2-3 учебни коли... малиии! Правят безуспешни опити да потеглят, угасят двигателя, пак палят и тръгват с "гуми"! Карам след тях с 40, като милите се опитват да се престроят в лявата лента, ама никой не ги пропуска! Ай сега пък автобуса потегля от спирката! Намалям и му присветвам със светкавицата да тръгва! По-нататък нервна баба с две огромни чанти решава да пресича на доста неподходящо място и ми помахва с бастуна да намаля! Вече съм на отсечката на циркова площадка! Пускам волана и си танцувам и се кефя как колата върви сама "като по канап", без да дърпа наникъде! Спирам на червеното! Поглед в огледалото - нек’во русо маце с лилаво "туинго", поглед вляво - мангали във форд, който по някаква магическа причина все още си стои на колелетата - доста банално! И тъй - 8:45 вече съм на работа и се пребърквам за стотинки за кафе-машината!

              Коментар


                #52
                Винаги ползвам два варианта - според прогнозата.Ако вали дъжд и ли сняг и температурата е около нулата паля колата в 9:00 и разстоянието от Младост до Стадиона на Орлов Мост (приблизително 10км.) се изминава за 40 мин. Тапите са на всеки светофар в квартала, както и Окръжна Болница, хотел Плиска и Орлов Мост. Ако не вали и температурата е над нулата паля скутера и който и маршрут да хвана слизам в центъра за около 10-12 мин. Несравнимо е удоволствието да се движа макар и с 40-80 км/ч. Без спирка...Лятото - колело, с което отивам до работата за 18-20 мин.От трите варианта колата е най-скъпия и изнервящ.

                Коментар


                  #53
                  Около 7:50 тръгвам от Опълченска и Сливница надолу по втората, после по Раковска, покрай НДК, нагоре по Черни връх, около 8:20 вече псувам наглеците от третата лента на ъгъла на Черни връх и Вапцаров, правя ляв завой и мислено благодаря на късмета си, че и този път ми се размина, оставям половинката пред офиса на онези с ромба, спирам на Еко, вземам си кафе и се зареждам с търпение за оставащите 7 км. Пуша си по следващите два светофара докато се кача на Цариградско, после малко по-бързо до Горубляне и от там излизам в гръб на Младост 3! Вече съм пред офиса. Е, закъснял съм с 5-10 минути, пътувал съм около час-час и десетина минути, но два пъти седмично компенсирам, като не карам жената, тръгвам в 7:20 и минавайки покрай парламента и СУ около 8:00-8:10 съм в офиса.Равносметката е - около 34 км на ден и средно около 2 часа и 20 минути в колата.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                  Коментар


                    #54
                    Хах добър въпрос тртябва да стигна до асансьора после да му натисна копчето за 1ви етаж да слезна да излезна от блока да се обарна на дясно и да видя сервиза който е на 10м от входа :PЛошо е когато немога да видя сервиза защото е затрупан от опел и аз се тарся из някой фиат да се ровя
                    Subaru B9 tribeca 3.0
                    Peugeot 307 04
                    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                    Fiat Brava 1.6 16V 103

                    Коментар


                      #55
                      ако тръгвам от къщата ни, която се намира на 15 км от караулката на Люлин посока границата стигам за 1:30-1:40 до ТУ - София (Студ. град), ако тръгна от апартамента, който е почти в центъра (до хотел Плиска) и нормално бих стигнала за 15 мин. до Студ. град, гледам да си предвидя минимум 1 час!!! ако пуснат метрото до Интерпред ще стигам по-бързо от Хераково, отколкото от Плиска!!!
                      Manowar forever!

                      Коментар


                        #56
                        Преди 2 1/2 години смених работата и се родих. На сегашната работа започваме в 8 часа, вследствие на което тръгвам от нас в диапазона 0650 до 0710, минавам през цялата Младост, после по Цариградско, покрай СУ надясно, после Васил Левски, наляво по Дондуков и после надясно по Бачо Киро, където нещата вече загрубяват. Ако до там съм стигнал за 15-20 минути, то губя средно между 2 и 15 мин в търсене на място за паркиране. И ако не намеря (което се случва 1-2 пъти на месец) се шмугвам в служебния подземен гараж, който имам разрешение да използвам в екстрени ситуации. Абе средно прекарвам между час и час и половина на ден в колата, изминавайки 22 км. Псувам между 20 и 100 процента от времето на шофиране. Особено когато изляза в 4 часа от работа и установя, че някой ме е запушил и не си е оставил телефона - тогава вече псувам непрекъснато и изключително нецензурно докато обикалям по аптеки, казина, нотариати и др. богоугодни заведения да търся съответния дебил.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

                        Коментар


                          #57
                          Тръгвам в 8.55 в 9.00 съм на кафемашината. Направо Ви се чудя защо не сменяте работата като се налага да губите толкова от времето си с път.

                          Коментар


                            #58
                            Esper написа:
                            Аз откакто съм "селянина с колелото", тоест откакто напуснах "престижната" си работа в Софию, излизам от Home Dir 8:35, в 8:45 хващам луксозната SIEMENS Desiro мотриса за Kютенднил и в 8:55 съм в офиса.Сутрин не стържа сняг от стъклата, не се налага изобщо да нося в мен ключовете и от двете коли защото вероятността някое нагло копеле да ме е запушило е съвсем реална, не се влача в задръствания минимум по 2 часа в денонощието превземайки заветните дневни 60км по гротеската пародия на пътища, не си късам нервите с пътната обстановка...Накратко - в рамките на 20мин съм се придвижил, като съм имал време и за едно кафе.Изобщо селска идилия П.С: То това БДЖ-то станало страшна работа... Като се качих в тази мотриса и бях: Ето и снимки ТУКНа обществен транспорт не се бях качвал повече от 3 години и за това време докъде стигнала техниката!
                            С БДЖ наистина излиза по-удобно до Кюстендил.Аз имах скоро ходене до там и се качих на влака, а колата чакаше в София Като се има впредвид състоянието на пътя до Кюстендил, ми се струва, че излязох на сметка, не само от към пари.

                            Коментар


                              #59
                              Х.Димитър - Бизнес парк - Младост 425 км в едната посока.Х.Димитър- Владимир Вазов - Ботевградско - Карулката - Околовръстно - Ванто - Арена.Средна скорост около 50 км/ч средно време за пътуване 25- 30 мин.Имам и 2 пъти по -къс маршрут но пак се стига за същото време ако няма много задръствания- ако има , майка плаче.Друго си е да излезеш на околовръстното - източната дъга и да си настъпиш със 100. @ Еспер - кой се мъчи от обеля до БП да го светнем за този маршрут.
                              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

                              Коментар


                                #60
                                gantcho написа:
                                ... Псувам между 20 и 100 процента от времето на шофиране....
                                И аз, и аз

                                Коментар

                                Working...
                                X