Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, как върви домашното вино (цена)?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колеги, как върви домашното вино (цена)?

    Интересуваме колко върви домашното вино, ама хубавото, не някакво кисело или разводнено?

    #2
    Луд ли си!? Взeми си Мезек по 15 лева 3 литров BagInBox

    Коментар


      #3
      Истинското вино е Мавруд преди 5 години ми казаха за него и от тогава друго не пия пробвал съм но като Мавруда няма друго със такъв вкус.СТРАХОТНО Е

      Коментар


        #4
        @офффЕ да ама нещо не мога вече по никакъв начин да си намеря Асеновградски мавруд 2003.Там е истината.2004 бива реколтата а 2005 е пълна боза.Чакам сега 2006 да излезе,По темата - virusalfa от алфа форума прави много големи количества вино и ракия да го питам ако искаш.Ама е в Благовеград.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

        Коментар


          #5
          pr_00f написа:
          @офффЕ да ама нещо не мога вече по никакъв начин да си намеря Асеновградски мавруд 2003.Там е истината.2004 бива реколтата а 2005 е пълна боза.Чакам сега 2006 да излезе,По темата - virusalfa от алфа форума прави много големи количества вино и ракия да го питам ако искаш.Ама е в Благовеград.
          Да трудно се намира 2003 да ти кажа колега преди месец имах възможноста да бъда на едно събиране на фирма за вина става дума за ДомейнБояр,и там споделих че много харесвам Мавруда.Един от хората които разбират доста от вина ми каза следното Истнски Мавруд под 8,00 лв бутилката няма понеже сорта грозде е много рядък.Но все пак има малко мавруд във тези дето са по 5.00 лв от истинския Мавруд трябва да ти стане сухо във устата.

          Коментар


            #6
            Лозовите масиви с грозде Мавруд са 3% от общите лозови масиви в цяла България. Произвежда се в пъти повече вино "Мавруд" обаче от колкото може да се произведе от наличното грозде. Тайната се крие в смесването на малки количества Мавруд със Мерло. Това, че някой е харесал много Мавруд Асеновград 2003 е защото и Мерло-то беше разкошно през нея година... Всъщност - хубавите вина струват от порядъка на 30кинта бутилката (Българските), а има чудни Италиански, Испански и Чилийски вина до 7лв/бутилка и разкошно Френско вино за 9лв.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

            Коментар


              #7
              родителите на моя кум продават домашно наливно вино... имат около 100 декара лозя и правят по 3-4 тона вино... след срещата на Копринка ходих да помагам за гроздобера и правенето на виното... миналата година са го продавали по 3 лева литъра, ама за тази на знам как върви - то току що е станало виното... виното се намира на 75 километра от София - посока Пловдив - магистралата на разклона за Велинград - селото се казва Виноградец... като минеш през селото продават вино по пътя... ако искаш конкретна информация - на лични, щото иначе модераторите ше пратят темата в Бизнес раздела
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

              Коментар


                #8
                pr_00f написа:
                @офффЕ да ама нещо не мога вече по никакъв начин да си намеря Асеновградски мавруд 2003.Там е истината.2004 бива реколтата а 2005 е пълна боза.Чакам сега 2006 да излезе,
                Мавруда за който говорите си е чист копаж. Мавруд, Гъмза и Широка Мелнишка са млади вина и не се чакат да стареят. Качеството на ’03 е по-лошо от миналогодишните по обективни пречини.Вино има за по 2.5 литър от Домейн Бояр (Сливенско) виното е добро и без консерванти, но ви трябват познати от локалните изби.

                Коментар


                  #9
                  Аз преди да ми стане домашното всяка година си купувам 3л.bag-in-box - казва се TUIDA - като има два вида:Оранжева кутия - Пино Ноар и МерлаБежова кутия - КабернеОпрасквам по 3-4 кутии като се захлади и спра бирата.В Кауфланд са по 9-10лв трите литра и за цената си е разкошно вино.Производство на Вини Сливен май беше. Пробвал съм повечето видове вина, който се продават така и само това според мен си заслужава парите в категорията около 10лв.Иначе вината от 25-30лв за 3литра са си много добри, но за моя критерии - скъпи. Все пак на вечер в къщи се пие по килце... Ако сте супер ценители и можете да се задоволите с чашка само - купувайте си скъпи вина. Нашето домашното вече стана и приключих с даването на пари. Тази година е малко по-леко от обикновено, ама за сметка на това е супер пивко - букетче.Иначе сме правили и само мерло и др, ама съм си най-фен на Кабернето.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #10
                    Мерло или Каберне от Перущица, домашно, без забележки върви по 5 лв. на литър а за количества над 5 литра по 4,50!Но дали е останало вече някъде...
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                    Коментар


                      #11
                      Върви некъде около 0.5 - до 1.0 литър червено на вечер ....
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

                      Коментар


                        #12
                        а на мен ми вьрви с дебело мезенце
                        тунинговам си колите за удоволствие
                        някои с турбо други с чип

                        Коментар

                        Working...
                        X