Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А вие направихте ли си домашното???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Neno Er написа:
    Irka_fihi написа:
    Ний пък си нямаме домашно и не си правим,може би щот ни носят наготово-кога ракийка,кога винце...Жалко,че от раслото на кокал не дават...Таз година за сефте си сложихме кисело зеле,та с мъжо ми точим лиги още отсега... :D
    "Бунак лозе копал, юнак вино пил".Ако от Пещера Ви го носят, е много добро. Ама ще е до време.Така, че пробвайте и с винцето както със зелето.А и за киселото зале си има технология, която ако се спазва то става хубаво.И като се нареже, пипероса и "облажи"с олио, "Пещерската" направо се "плъзга".чичо Нено
    За съжаление,не е от Пещера.Баща ми(лека му пръст) рядко правеше вино,но и то ставаше страхотно.Наблягаше повече на ракийката и вареше по два,че и по три пъти в годината и то не от какво да е,а от смокини.Няма да ти казвам за какво ставаше дума,не пия ракия,но нашата наистина ставаше супер-като отвориш бутилката и ти лъхне на смокини...Правеше й двойна преварка,слагаше й дестилирана вода,после в бурето добавяше черница...и ставаше една мека,пивка...Не познавам човек,който да я е опитал и да каже,че не му харесва.Ама свърши се тя,така и не можах да се науча да варя ракия,а много исках.Помагах му само за брането на смокини,бъркането,а до варенето не стигнах.Колкото до зелето-вече е готово и е разкошно.Правихме го пак по рецепта на баща ми-слагаме му четвено цвекло за цвят,ябълки за аромат и царевица,за да не стане лигаво,а да е стегнато.И протакането,естествено,е много важно.И като му сложиш червен пипер и олио и ставаааа....майката си трака!
    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
    Ванга

Коментар

Ох...Олекна ми.Чудех се как ще пращам пиперосаното кисело заленце.Искрено съм щастлив,че няма да създам проблем.Поздрави,чичо Нено
      Fiat Punto 1,1- 1996г.
      газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Neno Er написа:
        Ох...Олекна ми.Чудех се как ще пращам пиперосаното кисело заленце.Искрено съм щастлив,че няма да създам проблем.Поздрави,чичо Нено
        Немай грижи,всичко е на 6.Пък може ние да пратим от нашто,че много хубаво стана,пусто... Не че се хвалим,ама което си е тъй-тъй си е!
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

Working...
        X