Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересен казус - полицаи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересен казус - полицаи

Тази сутрин настигам една полицейска астра със светнат буркан и движеща се с 20 км/ч, очевидно сама на пътя, а не част от колона, ескорт или други такива. От една страна ми се мотае и може да ми загуби 10 минути така до следващия светофар, от друга страна е със специален режим на движение. Аз бих могъл да я изпреваря с 40 без да съм в нарушение, ама нали й свети буркана, в момента в който се окажа пред нея, трябва да отбия и да дам път... Тъпотия, к’во праим? Май правилното (по закон) решение е да си се тътря зад нея, което и направих, ама...
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Re: Интересен казус - полицаи

Mitko написа:
    vesko написа:
    Тази сутрин настигам една полицейска астра със светнат буркан и движеща се с 20 км/ч, очевидно сама на пътя, а не част от колона, ескорт или други такива. От една страна ми се мотае и може да ми загуби 10 минути така до следващия светофар, от друга страна е със специален режим на движение. Аз бих могъл да я изпреваря с 40 без да съм в нарушение, ама нали й свети буркана, в момента в който се окажа пред нея, трябва да отбия и да дам път... Тъпотия, к’во праим? Май правилното (по закон) решение е да си се тътря зад нея, което и направих, ама...
    Изпреварвай си я спокойно. Това е акция "респект". Всички техни коли се движат с включени буркани. Просто не ги спират за да всяват респект.
    Да това е акция "респект". На мене ми е смешно, та камо ли на престъпниците. Тъпаците си мислят, че ще ги сплашат. Освен това, с тези непрекъснато включени "буркани" полицаите нарушават ЗДвП, ОБАЧЕ тях няма кой да ги санкционира. Бесен съм. Не, че търся справедливост в този свят де...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Път трябва да се даде само когато полицейската кола е с включена сирена. И въобще, дори и със включена сирена, водача е в нарушение само ако пречи на придвижването на автомобила със специален режим. Примерно на празен път с няколко платна, не е необходимо да се спира, достатъчно е да се освободи платното в което се движи специалният автомобил.И въобще, тези полицейски коли по пътя ме кефят. Не знам дали ще спрат престъпността, но тъпите джигити определено се стряскат. Също страшно ме накефи, когато преди няколко дни на една пешеходна пътека ме спря полицай, за да преминат няколко деца.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Значи сега аз да си кажа моето скромно мнение като полицай.Автомобилът е със специален режим на движение така е,но той се възползва от този специален режим единствено и само когато са включени светлинен и звуков сигнал заедно,едното от 2-те ако липсва тогава той е като всички останали.Така че спокойно изпреварвайте и не се шашкайте,лампите са само защото имаме заповед от министъра в рамките на акцията да са включени.
        FIAT Coupe

Коментар

хахахахахах... що спряхте да псувате полицаите ве...??? НАПРАО СА НАКЕФИХ!!! Яко фън П.П. "...Но внинавай, има зли уши, зад всеки храст те дебне кука вижда твоята сполука трябва да я излежииш..." - Из "Контрол - Отивам там"
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
            хахахахахах... що спряхте да псувате полицаите ве...??? НАПРАО СА НАКЕФИХ!!! Яко фън П.П. "...Но внинавай, има зли уши, зад всеки храст те дебне кука вижда твоята сполука трябва да я излежииш..." - Из "Контрол - Отивам там"
            Колега има куки, които са за псуване и полицаи които са си истински полицаи и си вършат работата и не ти искат парички или се чудят за какво да се заядат и тва пак за да изкарат някой лев.

Коментар

Куките за заплаха за движението.

Куките за заплаха за движението. Те не помагат а само пречат! Всички, до един!Не ми се разпъват локуми сега... който иска мога да се обоснова защо мисля така.Това са прости хорица, изкарали една школа и тръгнали правосъдие да раздават.Попадал съм в толкова и такива абсурдни ситуации, че куката вместо да бъде преди всичко човек и да помогне, ме закопава още повече.Пътния полицай трябва да е в полза на водача и пътниците а не в тяхна вреда.А тази акция Респект е смешна и глупава... типична за министър комунист и обкръжаващите го комсомолци!

Коментар

Ами всеки си има право на мнение,аз съм свикнал да ме наричат как ли не,а The Secret Lover явно е попадал на много калпави колеги и на това отдавам нервният му тон,че има много прости хора при нас не го отричам така е.А школата която визира не е много лесна,тя е 6 месеца през които се учи по 9 учебни часа на ден,като лекцийте са доста обемни особенно по Наказателно и Наказателно процесуално право за другите 13 няма нужда да говоря, и накрая изпитите са доста на високо ниво+Държавен.Та тази школа не е развлечение,но може би колегата е имал тежък ден вчера и ние полицайте сме за това да служим като отдушник на обществото,днес се надявам вече да е в по добро настроение
                FIAT Coupe

Коментар

D_boy написа:
                  Ами всеки си има право на мнение,аз съм свикнал да ме наричат как ли не,а The Secret Lover явно е попадал на много калпави колеги и на това отдавам нервният му тон,че има много прости хора при нас не го отричам така е.А школата която визира не е много лесна,тя е 6 месеца през които се учи по 9 учебни часа на ден,като лекцийте са доста обемни особенно по Наказателно и Наказателно процесуално право за другите 13 няма нужда да говоря, и накрая изпитите са доста на високо ниво+Държавен.Та тази школа не е развлечение,но може би колегата е имал тежък ден вчера и ние полицайте сме за това да служим като отдушник на обществото,днес се надявам вече да е в по добро настроение
                  Колега, извини ме за въпроса /щото и аз нося шапка и кубинки, само че в армията/, но как ще коментираш израза " И кво правим сега?" подкрепен с мазна усмивка?
                  Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                  Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Ами че всяко стадо си има мърша,както е и при вас.
                    FIAT Coupe

Коментар

Момчета трябва да се радваме че във форума има и полицай. :D Браво на момчето че си каза какво работи.Нека го ползваме най рационално да ни въвежда в новите изисквания от тяхна страна така че да не попадаме в конфузни ситуации.А той е напълно прав че и във всяко стадо си има и мърша.Нека не съдим по някой издънки че всички полицаи са кретени.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Re: Куките за заплаха за движението.

The Secret Lover написа:
                        Куките за заплаха за движението. Те не помагат а само пречат! Всички, до един!Не ми се разпъват локуми сега... който иска мога да се обоснова защо мисля така.Това са прости хорица, изкарали една школа и тръгнали правосъдие да раздават.Попадал съм в толкова и такива абсурдни ситуации, че куката вместо да бъде преди всичко човек и да помогне, ме закопава още повече.Пътния полицай трябва да е в полза на водача и пътниците а не в тяхна вреда.А тази акция Респект е смешна и глупава... типична за министър комунист и обкръжаващите го комсомолци!
                        И аз не искам да разпъвам локуми, ама напълно подкрепям колегата!Искам да се възползвам тук да питам d_boy имат ли право охранителни полицаи да ме спират и да пишат акт например за минаване на червено?Питам не напразно защото вечерно време най редовно ме спират по пешеходни светофари, където се опитват да ми кажат че съм минал на червено, което изобщо не е вярно, просто искам да знам дали следващия път като го направят да не се погавря с тях, като ме питат "сега ще пишеме ли, какво ще правиме?"
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Crusader написа:
                          D_boy написа:
                          Колега, извини ме за въпроса /щото и аз нося шапка и кубинки, само че в армията/, но как ще коментираш израза " И кво правим сега?" подкрепен с мазна усмивка?
                          Ами май се събрахме все колеги аз сам също офицер от БА Та колеги нали знаете под шапка какво не вирее? Но мога да твърдя че когато са ме спирали колеги от Пътна Полиция винаги са ме пускали за което им БЛАГОДАРЯ много често ме спират за превишена скорост и винаги ми се е разминавало. Лоши думи за тях нямам.
                          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                          Porsche 944 S2
                          http://www.valmcrae.snimka.bg/
                          http://vbox7.com/user:val_mcrae
                          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

куките ги деля на 2 типа.1. Първия тип е млада кука, скоро завършило школата... личи се че е малко още детето. Този тип са излезли на улицата да правят кариера. Това са хора с капаци на очите като конете. Като говориш с него все едно с робот говориш. То си знае неговото и толкова. Стриктни са. Едно такова написа акт на шофьора на сватбената ми кола в деня на сватбата ми. Колата била спряна пред съвета на главната улица в града. Той стоял 20 минути там и засичал. Били сме прекалявали. Ти му говориш, то почва да се пени че закона бил закон. Прости хора, това е!2. Втория тип куки са излезли на улицата за пари. Тяхната цел е да правят пари с колегата си щото с една заплата не се живее. Това са хора предимно на средна възраст осъзнали, че за друго нестават а заплатата им е малка.Пазарят се... ако сте се спазарили за 20 лв но имате 50 на цяло не се притеснявайте, ще ви върнат ресто. Винаги намират с какво да се заядат. То закона така е написан че винаги все с нещо сте в нарушение. Казват ви нарушението, точната глоба, броя ня точките които ще ви се отнемат и замлъкват многозначително. Ако не кажете нищо, следва въпроса "Какво правим?". Също прости хора.И двата типа немогат да осъзнаят, че целта им на улицата е да ПОМАГАТ а не да пречат, да се пазарят и гаврят с вас само защото закона е шибано написан.Прав път, хубав път, сух път, една кола няма на пътя... изведнъж - 40. Някога там имало крайпътно заведение но вече няма. Някой е трябвало да махне знака... ама не. Това е място за правене на пари. Изведнъж... стоп палка от храстите. Следва въпроса закъде бързате толкова? Знаете ли с колко карахте, колко е глобата, колко точки са това... и сега какво, да вадим ли актовете?На бременна жена и пишат акт в града че като пътник нямала колан. Тя е видимо бременна но куката иска медицинско. Той ще напишел акта пък тя да го обжалвала в съда после. Закона бил за всички...Е този човек какъв полицай е? Пълен ташак като останалите.Ама колко примери имам само още... леле майко Да ме извиняват чутящите тук, със сигерност има някъде из БГ истинско ченге но да съжаление аз с нито съм го виждал, нито съм чувал за него. А аз много съм гледал и много съм слушал досега...

Коментар

The Secret Lover написа:
                              Да ме извиняват чутящите тук, със сигерност има някъде из БГ истинско ченге но да съжаление аз с нито съм го виждал, нито съм чувал за него. А аз много съм гледал и много съм слушал досега...
                              Аз също!!! Мога да напиша роман за това, но нямам време, пък и почвам да се ядосвам като пиша...
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X