По повод спора дали се разминават глобите на военните само бих искал да допълня че когато ме спре пътна полиция той няма право да ме проверява като работещ в министерство на отбраната, а трябва да повика военна полиция която ме проверява или глобява. Но си представете на магистрала къдено наи близката ВП е на почти 100км. (примерно) дали някой би дошъл или дали колегите от министерсво на вътрешните работи ще ги повикат?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересен казус - полицаи
Collapse
X
-
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
-
val_mcrae написа:По повод спора дали се разминават глобите на военните само бих искал да допълня че когато ме спре пътна полиция той няма право да ме проверява като работещ в министерство на отбраната, а трябва да повика военна полиция която ме проверява или глобява. Но си представете на магистрала къдено наи близката ВП е на почти 100км. (примерно) дали някой би дошъл или дали колегите от министерсво на вътрешните работи ще ги повикат?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:val_mcrae написа:По повод спора дали се разминават глобите на военните само бих искал да допълня че когато ме спре пътна полиция той няма право да ме проверява като работещ в министерство на отбраната, а трябва да повика военна полиция която ме проверява или глобява. Но си представете на магистрала къдено наи близката ВП е на почти 100км. (примерно) дали някой би дошъл или дали колегите от министерсво на вътрешните работи ще ги повикат?Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Здравейте !За голямо съжаление аз ще подкрепя колегите, които не одобряват действията на полицията. Но няма да изпадам в крайности и да използвам груби думички. Ще онагледя позицията си с един случай: след като обраха апартамента ми, зам. началника на РПУ-Свищов ми заяви: "Голяма работа, обрали ти апартамента!" - без коментар ... На пътя от КАТ добро отношение не съм видял ... Закона трябва да е еднакъв за всички - униформени и цивилни. Полицаят трябва да всява респект, а не да си проси подкупа. Ще се радвам, ако дойде момент и мнението ми за полицията се промени, но при вихрещата се престъпност и в ситуация, когато Ауди А6/8 профучава с 130-140, а мен ме спират за 95 км/ч - вярно превишил съм ... както и да е ... Да сме здрави и да има по-малко катастрофи и жерви по пътищата ! Да сме колегиални и етични ! И дано един ден всички ние си променим мнението за полицията ...Поздрави, Б. БорисовFiat Tipo 1.6 AGT
Коментар
-
абе кво спорите за полицайте и катаджийте... всеки ден като караме правим нарушения.. едни повече други по-малко.. като те спрат и си знаеш грешката.. ми да ти пишат бе.. а тия дето дават парички са онези, които не могат да понесат отговорност за грешките си... и мене ме спират полицаи с некви измислени нарушения.. минала съм на червено... и ме мотат там е судят как да ми вземат парите... ама аз като карам мисля и гледам.. като знам че не съм виновна ще се защитавам... а ако ми предложи подкуп ще си намери майстора... който е отракан да кара в нарушение, да се справя и с полицаите... това че те са подкупни не означава че трябва да пренебрегваме знаците... щото всички вървим към едно място.. само дето някои може да го стигнат по-рано... да не дава господPunto 1.1
Коментар
-
val_mcrae написа:По повод спора дали се разминават глобите на военните само бих искал да допълня че когато ме спре пътна полиция той няма право да ме проверява като работещ в министерство на отбраната, а трябва да повика военна полиция която ме проверява или глобява. Но си представете на магистрала къдено наи близката ВП е на почти 100км. (примерно) дали някой би дошъл или дали колегите от министерсво на вътрешните работи ще ги повикат?Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
наистина все по често забелязвам патрули да се разкарват със свещети буркани без причина Незнам защо е цялата тази работа,но не мисля че е правилно,защото по закон те задължават да спреш и да им осигуриш предимство,а те всъщност просто си се разкарват остава и пожарните коли да започнат така да се движат и направо незнам какво ще станеAlfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95
Коментар
-
gogata написа:наистина все по често забелязвам патрули да се разкарват със свещети буркани без причина Незнам защо е цялата тази работа,но не мисля че е правилно,защото по закон те задължават да спреш и да им осигуриш предимство,а те всъщност просто си се разкарват остава и пожарните коли да започнат така да се движат и направо незнам какво ще станеTempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
ЧНГ на всички. В Ланчия форума имаше същата дискусия, но тук страстите се разгоряха повече. Моето мнение е, че полицаите са като всички хора, а проблема е, че имаме мерило за тяхната работа. Всеки ден ги срещаме и преценяваме. Никой не обича да го контролират и от там идва и предубеденото ни отношение. Не съм полицай и нямям симпатии към катаджиите. Всеки ден имам по около 200 км., и много често се срещаме. Като цяло мнението ми е, че в големите градове полицаите са на по-добро ниво. В малките градове са праволинейни и задръстени. Ако си е интелигентен човек, дори полицая може да прояви творчество и да подхожда към ситуациите в работата си правилно. Не забравяйте колко пъти са ви спирали и са ви пропускали само със забележка. А дали сме си вземали бележка сами си занем. Моите нарушения са изключително за превишена скорост. Имало е случаи когато съм умирал от срам(на Черна маца по Цариградско със 120км/ч. при ограничение 50). Нямам думи. Пичовете ме питаха само колко съм вдигал най-много и ме разкараха, като ми казаха, че след един км. има друга патрулка. На пътя Пловдив-Карлово ме спират всяка седмица. За превишение само с 2 км. са ме глобявали, със заканата, че ще се увлека и повече и тогава......т.е. за тях съм непоправим нарушител. Хайде стига, сега са празници, време е за други теми.Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
Коментар
-
Не знам не съм на Ти със системата ! Много са ЗЛЕ повечето катаджии ,но ако проблема беше само в тях с мед да ги намажеш! Докато закона важи с различна сила за различните класи ще е така !Не ви говоря за утопия ние сме нацията която едва ли ще постигне много в тази насока ,но поне може да се ПОСТАРАЯТ/ПОСТАРАЕМ да постигнем поне някакво средно ниво в което да няма прегазени баби от депутатски коли "безнаказано" и т.н. и т.н.Та по темата както споменахте има много да се приказва, но аз почнах да пиша изкайки да изразя невероятно огромното си възмощение относно следните случки в които съм оставал направо гръмнат Как е вазможно!?! (питам аз и отговор не искам :D ) да стане ПТП с ранен човек на 200 метра патрулка и тя да направи обратен завой и да бичи за някаде незнайно каде!!!! Е ТОВА КОЛЕГИ ПРОСТО НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ И ДОКАТО ИМА ТАКИВА СЛУЧАИ ЩЕ МЕ ИЗВИНЯВАТ УНИФОРМЕНИТЕ ,НО ДА ГО ДУ....АТ ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ !ТОВА Е !!!Може да съм разсърдил много хора ,но тази случка ми се случвала 1-2 пъти!!!И се ИЗВИНЯВАМ че нароших общо взето добрия тон ако искате ми изтрийте мнението!!!Croma CHT
Croma 1.9 multijet
Коментар
-
Колкото и да ми е неприятно ще призная че такива колеги има и са срам за униформата,но не съм съгласен че трябва заради такива нещастници да се слагат под един знаменател всички полицаи.Защото уверявам те по голямата част си гледат работата и то съвестно колкото и да не им се вярва на някой хора,а че при нас за всичко ни е виновна полицията и политиците е друг въпрос.Все пак сме на Балканите и манталитета ни е малко по различен от Европейския,и докато всички си викаме абе от мен не зависи Е...л съм му мамата ще бъде все така а и по лошо ще става.Но все пак ще се повторя,нека всички си спазваме елементарните правила и да не ревеме полицаите рекетират когато сами им даваме подкупи,нека си понасяме наказанието за извършеното нарушение а не да викаме старши дай да почерпиме,вместо да си платиме глобата по етапния ред ама не ни се занимава с ходене до КАТ и така нататък,и после абе гадовете взимали пари.А уверявам ви такива колеги като тези които са обърнали и са избягали от ПТП-то системата сама ще ги изхвърли,повярвайте ми че така е направена и не търпи повече от 3-4 години такива.В края на краищата дано в момента когато ножа недай боже опре до кокала ви до вас да е съвестния полицай и да ви е от полза а както казах има доста такива.Свикнал съм да ме псуват и да ме плюят по мачовете и по разни мероприятия така че съм претръпнал към тези обиди,единствено нарушавайки добрия тон във форума нямат никакъв смисъл и сила.Доста се развихри дискусията в тази тема и за съжаление болшинството не ни обичате,обаче ни има и неможете някой път без нас,не може да го отречете надявам се с течение на времето мнението да се промени в положителна посока.FIAT Coupe
Коментар
-
Виж колега извинявай за обобщителните ми изречения ,но те бяха по повод разказаната случка !!!Не говорим за подкопи ,а за най-елементарна знам ли как да го нарека ЗАГРИЖЕНОСТ ако щеш от този момент гледам на полицаите с вазможно най-критичния поглед( говоря за първи случай когато жигула се удари в автобус на градски транспорт челно на 20 метра от патрулка спряла на бутка за цигари и кафе.Куките се качиха в колата и сеедно бяха на мелмак а не на земята Е....ти гражданския дълг Е....ти службата към обшществото! Добре че сме цивилните хора да си помагаме и закарахме момчето в Пирогов щото кръвта му щеше да изтече там докато дойде линейка.Croma CHT
Croma 1.9 multijet
Коментар
-
Orcinus
Преди малко и мен ме ощастливиха с акт за неправилен завой, първо искаше и за колана да пише, но след молба от моя страна да ми погледне визитката, за да разбере къде работя, неслагането на колана беше забравено. Но въпреки това ми тресна акт, за който ми обясни, че са щели да ми вземат 4 т. А колко ще е глобата не ми каза. Така, я някой да ми обясни, тъй като досега в десетгодишната ми шофьорска практика имам само един фиш, та как се възстановяват шибаните точки?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар