Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или против вечерния час за децата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За или против вечерния час за децата.

Най-после го въведоха този час.Дразня се от някакви келеши които до сред нощ се наливат с бира в парка пред блока в който живея и как реват като магарета пред интернет залата на първия етаж.Сега идва момента кой ще следи за спазването и дали ще глобяват.Време беше униформените да се позанимават и с това.Въвеждат вечерен час за децата
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

абе ше се сетим, че е нужен ред и дисциплина.... ама дано вече не е късно...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Предполагам ,че който е гласувал против няма 14 години все още.

Коментар

Не е виновна липсата на вечерния час до сега, нито системата, правителството и т.н. и т.н.....виновни сме НИЕ, родителите / говоря в общ смисъл /...аз имам две дъщери, айде едната още не е човек както се казва, но за нищо на светна не бих си представил как ще стоя безучастно и неангажиран по никакъв начин, ако в 11.30 се наливат с водки с пича на класа в някоя чалгаджииска кръчма или бар. Колкото и вечерни часове да се въвеждат, както и контрол върху изпълнението му, ако родителите не се заемат с детето си, незнам кой друг би отговарял за това.Категорично смятам, че нещата, които формират поведението на подрастващите, са две - семейството и средата. В повечето случаи, средата дърпа назад, но семейството винаги е компенсирало. Ако двамата родители са оставили детето си на произвол, ако ще и дневен час да има, резултата няма да е никакъв.

Коментар

Авео написа:
          Ако двамата родители са оставили детето си на произвол, ако ще и дневен час да има, резултата няма да е никакъв.
          КАто им се съберат два-три акта по няколко хиляди лева дали няма да се оправят.Ще опустеят улиците вечер колеги няма да има пубертетски викове и крясъци.

Коментар

Tornado написа:
            КАто им се съберат два-три акта по няколко хиляди лева дали няма да се оправят.Ще опустеят улиците вечер колеги няма да има пубертетски викове и крясъци.
            Ако трябва да съм честен, не вярвам. Те не се впечатляват от ежедневието на децата си, камо ли от крайни административни мерки. Не мисля че ще има ефект...

Коментар

Аз ли се лъжа, но вечерен час има от много време. Лятото беше 23:00 часа, зимата 21:30 или нещо такова ?
              33S16

Коментар

Авео написа:
                Не е виновна липсата на вечерния час до сега, нито системата, правителството и т.н. и т.н.....виновни сме НИЕ, родителите / говоря в общ смисъл /...аз имам две дъщери, айде едната още не е човек както се казва, но за нищо на светна не бих си представил как ще стоя безучастно и неангажиран по никакъв начин, ако в 11.30 се наливат с водки с пича на класа в някоя чалгаджииска кръчма или бар. Колкото и вечерни часове да се въвеждат, както и контрол върху изпълнението му, ако родителите не се заемат с детето си, незнам кой друг би отговарял за това.Категорично смятам, че нещата, които формират поведението на подрастващите, са две - семейството и средата. В повечето случаи, средата дърпа назад, но семейството винаги е компенсирало. Ако двамата родители са оставили детето си на произвол, ако ще и дневен час да има, резултата няма да е никакъв.
                Абсолютно съгласен! Освен това със забрани не се постига нищо, а и дори се получава обратен ефект - затова и гласувах против!
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

-Kris- написа:
                  Аз ли се лъжа, но вечерен час има от много време. Лятото беше 23:00 часа, зимата 21:30 или нещо такова ?
                  И аз не мога да разбера за въвеждането на какъв вечерен час говорят?Такова нещо винаги е имало-т.нар.детски дискотеки преди години гонеха в 9.30 щото до 10 часа не трябваше да има непълнолетни,в интернет клубовете също уж не трябваше да има непълнолетни след някакъв час.Е никой не ги е спазвал ,но ги имаше тези ограничения.С това ограничаване няма да се постигне абсолютно нищо.Просто няма земна сила дето да ги ограничи хората да са свободни и да се радват на живота.Полицията и сега прави проверки по нощните заведения и всеки знае ,че непълнолетни до полунощ не се допускат,но странно как след този час почти няма проблем да влязат.Ако реда се нарушава по някакъв начин естествено трябва да има мерки,но да прилагаш ограничение към всички заради малцина е безмислено.Полиция си има нощно време и общо взето проверяват всеки който видят да се разхожда и смея да твърдя че в моя квартал няма проблеми.

Коментар

Бе аз не помня по наше време да е имало вечерен час, и пак станахме хора (май).Последният автобус за към къщи беше в 22:40, и много често съм се прибирал с него, без да съм имал някакви проблеми.А тогава нямаше мобилни телефони, даже в къщи нямахме телефон. Звънях от пощата до комшиите, да кажат на наш’те че ще закъснея.А сега мобилните телефони им висят на вратовете, и пак няма контрол.Загубата на културни ценности у родителите пряко се отразява в липсата на такива в децата. Да го кажа по-грубо - народът изпростява, в т.ч. и децата.Политиците точно това искат - неграмотен народ с ниска ценностна култура, затворен в къщи - поради вечерен час, безпаричие и др.

Коментар

Отговорих с "не ме засяга" понеже вече порастнах и нямам малки деца, но реално съм за да има такъв вечерен час, поради това че сме бандитска държава и има огромна разлика как беше преди 5 години и как е сега. Сега в дискотеките има мин. 10 охранителя и се чустваш се едно си в затвор, а преди имаше 2-3, които си пият кафето и всичко беше кротко и спокойно. Сега вечер по пътищата има 10 пъти повече коли отокото преди 5-6 години и всеки кара като невиждал, шансът да бъде прегазен човек е много голям, особенно ако си келеш и си опукал 2-3 големи водки и не знаеш на кой свят си. Пък и за родителските тела ще е малко спестяване, като се има предвид, че отрочето им няма да ходи по дискотеки всяка вечер.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Абсолютно ЗА...с две ръце и тн.Обаче и люти глоби за родителите ако не се спазва наредбата. Ясно е едно, овцете им трябва пъдар и пес...друго не ги оправя!!!
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

вечерен час винаги е имало. след Индиго малко затегнаха положението за година-две, тогава ме касаеше, но не съм имал проблеми с полицията по този въпрос. а не се прибирах до 22, ами до 5-6 сутринта, е, тогава смятах, че съм достатъчно умен цялата тази работа да не създаде проблем, сега също не смянтам,ч е не съм грешил по отношение на себе си тогава, но определено не е здравословно 14-15 годишно момиче или момче все тази, да се прибира в 3 посред нощ. честно казано, мисля че докъм 15-16 е добре до 22.30-23 да са се прибрали.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Авео написа:
                            Напълно си прав, но и вечерен час е редно да има.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                            X