Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Shell V-power Diesel отзиви?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Shell V-power Diesel отзиви?

Колеги е рових рових не намерих никъде отзиви за тази нафтица. Мисля да сменя ОМВ със шел. Уж нали е по-добра V-power. Дайте малко отзиви да знам дали да предприемам тази стъпка. В момента изчаквам да ми светне лампата и тогава да заредя евентуално такава нафтица. Знам, че е малко по скъпа в момента на ОМВ във Варна SprintDiesel е 1.97, а шел V-power e 2.11, но мисля че ще е по добре за моторчето. Вие как мислите?
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Боклук - пуши и няма ускорение.Намери къде има бензиностанция Топливо и зареждай с тяхната нафта и ще си доволен.Тази нафта не е от Лукойл и е с 3 ст. даже по-евтина от лукойлската.

Коментар

Дизела на Ромпетрол е добър по отзиви на познати. Не пушело и разхода бил малко по-малък.Иначе нашите дизелови са почти само ОМВ.

Коментар

doofiat написа:
        Боклук - пуши и няма ускорение.Намери къде има бензиностанция Топливо и зареждай с тяхната нафта и ще си доволен.Тази нафта не е от Лукойл и е с 3 ст. даже по-евтина от лукойлската.
        проблема е , че преди зареждах на лукойл, но не ми харесва как върви колата, разхода скача няма тяга и повече бръмчи отколкото върви. Смених го със ОМВ и определено има разлика. Особено като е студена още то тогава най-много се усеща. На лукойлска нафта като включа първа и я пусна сама да тръгне започва да придърпва сякаш ще изгасне, а на ОМВ си бутам първа пускам съединителя върви...бутам втора върви...бутам трета пак върви е малко се замисля но върви...та сега искам да сложа нещо по-добро от ОМВ...и се чудих за тази на шел...тя ако ще е като на лукойла мерси..а тези Топливо за сефте ги чувам и надали ще заредя от тях...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ако и нафтата им е като бензина на Шел БЕГАЙ далече.

Коментар

И аз съм изпаднал в някакви такива терзания. С ОМВ върви по-добре - но пък гори повече. С Лукоил малко по-зле - но пък по-икономично. Та се чудя. Мисля си скоро да пробвам Ромпетрол, аз около Варна знам само нагоре към Балчик, другаде има ли наблизо?

Коментар

4o4kata написа:
              Що, к’во му е на бензина? Винаги досега съм зареждал на Шел (всичките си коли)и проблеми досега не съм имал. Нито по-висок разход, нито нищо.Как пък за 10 години един път не уцелих скапан бензин.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Според мен най добрата нафта е на Петрол
                Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000

Коментар

Опитай на ЕCO ,но недей с Шел.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И моето мнение е за ЕКО, много по хубава нафта (поне предполагам аз съм на бензин), но определено е по добре от Шел, ОМВ, Лукойл и т.н. Сипвах само на ОМВ до момента в които колата започна да ми харчи по 12-15 на 100км (градско). смених с ЕКО и проблема изчезна, вече пак си ми харчи както преди 9-10/100км (градско).п.с. Повече никога няма да зареждам на ОМВ. Нямам им доверие. Цакат те със зареденото количество, което е много тъпо, и това стана откакто петрола поевтиня, преди това нямаше проблеми.
                    Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

Коментар

Така е! Често зареждам на ЕСО и колата дава, по-малък разход.Предполагам, че ОМВ послъгват малко с мерките и теглилките.Колкото до ШЕЛ и ЛУК... отдавна съм и турил кръста... откакто нафтата в колата просто замръзна, стана на ПЕТМЕЗ/ЖЕЛЕ.
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

ЕКО...от лични наблюдения, бензина и нафтата им са добри. Конкурират се с Ромпетрол, но....по-скоро бих препоръчал ЕКО

Коментар

ls1 написа:
                          Мисля си скоро да пробвам Ромпетрол, аз около Варна знам само нагоре към Балчик, другаде има ли наблизо?
                          Ромпетрол има на " Цар Освободител" малко преди кръстовището на КАТ, като отиваш към Метро. Аз пък тая към Балчик не я знам.....
                          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Тази към Балчик е като на кръговото на Албена не тръгнеш директно за Балчик, а по следващия изход. Тоя път не минава през Балчик, а го избикаля от запад. И там из селцата по пътя има Ромпетрол, но не се сещам кое точно.

Коментар

trace написа:
                              4o4kata написа:
                              Що, к’во му е на бензина? Винаги досега съм зареждал на Шел (всичките си коли)и проблеми досега не съм имал. Нито по-висок разход, нито нищо.Как пък за 10 години един път не уцелих скапан бензин.
                              Не знам за другите горива, ама откакто спрях да слагам газ на ШЕЛ и почнах на ОПЕТ - разхода ми падна над 2 литра...... на градско, а на дълго - около литър!Нафтовата печка засега я зареждам само на ЕКО, ама мисля да ТОПЛИВО или АлпинДизела на ОМВ по съвета на колегите.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X