Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За данъка на колата?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dudulia написа:
    Да не отварям нова тема,но искам да попитам дали мога да регистрирам колата в КАТ,без да съм платил данъка и как ще ме одерат,ако я регистрирам на 20.12 примерно?Ще трябва да платя данък за 11 дни до края на годината?Мога ли да отида и да я заведа в данъчното на 2.01.2009?Дали ще гледат по талона кога е регистрирана?.Кофти,че за 2 коня се влиза в скъпата графа,но какво да се прави.Ще плащаме...
    Ми то в КАТ се регистрира преди данъчното, нищо, че аз съм регистрирала кола първо в данъчното и после в КАТ. Имаш 2 месеца след като си я регистрирал в КАТ да я регистрираш в данъчното. А ако я регистрираш на 20-ти, естествено че ще платиш данък за тези 11 дни, ако за първи път я регистрираш в България, и естествено, че данъчните ще гледат кога е регистрирана... нали за това ти искат копие от големия талон... Ми кофти, не кофти - да си гледал, като си купувал.... на предната кола плащах 100, сега - 25... мисля, че разликата е чувствителна и си заслужават по-малкото коне
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Срока за регистрация в общината беше 2 месеца, след които те глобяват за закъснение, но това не отменя задължението да си платиш данъка за периода назад. Независимо кога декларираш колата в данъчното, дължиш данък от деня (или от месеца) в който е станала твоя, занапред. Така че дали сега или след 2 години - пак ще трябва да платиш тези 11 дни до края на годината. Но ти няма да платиш целия данък, а само 11/360 части от него. Или май беше всеки започнат месец се брои за цял, т.е. ще платиш 1/12 от данъка. Но със сигурност няма да платиш за период през който колата не е била твоя.

Коментар

Колеги и аз искам да се посъветвам с Вас отностно данъка... (извинения за колегата, че му спамя темата).Значи моето Браво си го купих Февруари 2008 год. Документи за данъци плящани някога изобщо нямам и не съм и виждала. Колата си е на мое име по документи и така нататък, в общината обаче не съм ходила изобщо. По стечение на обстоятелствата колата ми е размазана от половин месец. Ще ме барнат ли за някакви данъци изобщо? В общината не е заведена на мое име, но ще се наложи да я бракувам в КАТ (това ми е другия въпрос - как се бракува кола? ) В КАТ ще ми искат ли, за да бракувам колата някакви документи за данъци платени?
        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

SokOtPraskova написа:
          Колеги и аз искам да се посъветвам с Вас отностно данъка... (извинения за колегата, че му спамя темата).Значи моето Браво си го купих Февруари 2008 год. Документи за данъци плящани някога изобщо нямам и не съм и виждала. Колата си е на мое име по документи и така нататък, в общината обаче не съм ходила изобщо. По стечение на обстоятелствата колата ми е размазана от половин месец. Ще ме барнат ли за някакви данъци изобщо? В общината не е заведена на мое име, но ще се наложи да я бракувам в КАТ (това ми е другия въпрос - как се бракува кола? ) В КАТ ще ми искат ли, за да бракувам колата някакви документи за данъци платени?
          НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА БРАКУВАНЕ НА МПС 1. Заявление за регистрация/ за фирми с печат на фирмата/ 2. Протокол за брак 3. Регистрационните табели на МПС 4. Регистрационното свидетелство на автомобила 5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно /за фирми:пълномощно с печат и изх. №, копие от
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

само да ви светна - данъчните имат достъп до софтуера на КАТ.....обаче....софтуера бил гаден и тъп...и ги мързи...обаче догодина като ни грабне кризата, общините ще се чудят откъде да вземат парички и ще грабнат такива дето не са си регнали колите в общината и ще има яко друсане...п.п. вътрешна информация
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
            X