Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За данъка на колата?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За данъка на колата?!

ситуацията е следната: днеска майка ми ходила до общината да пита за коалта на баща ми дали има нещо да се плаща и случайно решила да пита и за мен и земи - 130лв за ’’тая година’’.аз по принцип ме няма изобщо с данъците иза тва ми е странно.колата съм я взел на 27.11.2007 а от 03.01.2008 имам две квитанции за "Данък чл.47 ЗМДТ 2008" за общо 70.92лв пак майка ми е плащала това в общината. нз но като ходих да правя год тех преглед преди седмица в набора документи беше и тая квитанция, че баща ми каза че ще трябва. и мислех че тва е за данъка за 2008 но сега излиза че дължа 130лв. а касиерката казала че имам платен данък но за миналата година!? може ли някой да ми обясни за какво иде реч, че тия 130лв не ги бях предвидил
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

нищо не разбрах,ама така като гледам минаваш над 100к.с
    Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000

Коментар

stan.s написа:
      сега като си прочетох поста и аз нищо не разбрах на кратко: имам бележка че съм платил някакъв данък на колата на 03.01.2008 и мислех че е за 2008 данъка на колата.но в общината излиза че сега дължа 130лв, а касиерката казала че в системата излзиа че съм платеил за мин година. та тия данъци за календарна година ли се плащат или от регистрацяита на колата за година след това?нз как седят нещата с тия данъци и обърквация
      Brava 103HP

Коментар

Така като гледам си платил данъка само за миналата година, понеже данъка за новата 2008г. излезе март месец, няма как да си го платил януари, тогава си платил задължението от миналата година от регистирането на колата на твое име. И нормално данъка ти не е 70 лв. а 130лв. трябва да си подготвен за това щом си взимаш кола над 100к.с.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

На мен само едно нещо ми е странно - платил си е от 27/11/2007 до 31/12/2007 70 лева, а това пък ми се вижда много. Подозирам, че едната бележка са 2-та процента данък придобиване, определени по фактурна стойност, а по-малката сума от двете бележки е данък за около един месец за 2007г.Извинявам се на колегата, че му ползвам темата, но на мен пък ми се случи следното: За 2008 данъкът ми беше около 160 лева. Респективно отидох месец април и преведох по банков път 80 лева данък за полугодието, като изрично бях отбелязал, че данъкът е за период от 06/01/2008 до 30/06/2008. Наскоро пратих жената да доплати останалия данък, но са й казали, че не дължа нищо повече за тази година. Че и даже са й издали бележка за платен данък Някой може ли да изкаже някаква научно обоснована хипотеза какво се е случило и дали и догодина ще ми го определят по "намалена ставка"
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

van_dal написа:
            Така като гледам си платил данъка само за миналата година, понеже данъка за новата 2008г. излезе март месец, няма как да си го платил януари, тогава си платил задължението от миналата година от регистирането на колата на твое име. И нормално данъка ти не е 70 лв. а 130лв. трябва да си подготвен за това щом си взимаш кола над 100к.с.
            ахазначи тия 70лв са за периода от когато съм я взел до декември 07 и тия 130 са за календарната 2008? или март месец и тои играе нещо?аз имам 2 бележки на тая дата едната е за 50лв точно а другара за 20.92. на тая по голямата пише това което съм го драснал в първия пост
            Brava 103HP

Коментар

stan.s написа:
              Нека бъдем по точни като речем над 74 киловата.Ние до 74 киловата включително сме много добре с данък от 29 лв.Иначе сметнато и Мареа ТД 100 е 100,64 к.с.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                stan.s написа:
                Нека бъдем по точни като речем над 74 киловата.Ние до 74 киловата включително сме много добре с данък от 29 лв.Иначе сметнато и Мареа ТД 100 е 100,64 к.с.
                Извинявам се ама аз изхождам от подписа му там пише 103,та за това.
                Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000

Коментар

miro2177 написа:
                  аз имам 2 бележки на тая дата едната е за 50лв точно а другара за 20.92. на тая по голямата пише това което съм го драснал в първия пост
                  Тези 50лв. не мога да бъда сигурен, но бих заложил, че са данъчната оценка при нотариуса, а 20,92 лв. е нормално да бъде оставащият данък до края на годината.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                    Тези 50лв. не мога да бъда сигурен, но бих заложил, че са данъчната оценка при нотариуса, а 20,92 лв. е нормално да бъде оставащият данък до края на годината.
                    Точно и аз съм на същото мнение. Нормално е да е така, защото колата е купена на 27/11/2007 и хваща данък за 2 месеца - иначе за годината това би било около 120-130 лева. А дали другата бележка е данъчна оценка при нотариус или по фактура може да каже само този, който е купил колата :D
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                      van_dal написа:
                      Точно и аз съм на същото мнение. Нормално е да е така, защото колата е купена на 27/11/2007 и хваща данък за 2 месеца - иначе за годината това би било около 120-130 лева. А дали другата бележка е данъчна оценка при нотариус или по фактура може да каже само този, който е купил колата :D
                      мерси много за отговорите.бележките са вкъщи иначе щях да ги сканирам и да ви ги покажа. това ме подведе че на тях пише 2008 и мислех че са за 2008ма. в понеделник ще ги щракна.както и да е значи данъка е за година календарна, нова информация как псувам тия 130лв ужас......... не значт ли че като е на газ колата губи мощност и вече е под 100коня хахахаха
                      Brava 103HP

Коментар

И най-гадното е,че разликата е огромна под и над 100 коня.А аз влизам в скъпия заради 5 конски сили 130 лв. Но е добре измислено защото нови коли под стотина коня вече рядко се срещат дори и с най-мижавите двигатели.

Коментар

van_dal написа:
                          Точно така се оказа Еи разгадахме ги за нула време
                          Brava 103HP

Коментар

Re: За данъка на колата?!

miro2177 написа:
                            ситуацията е следната: днеска майка ми ходила до общината да пита за коалта на баща ми дали има нещо да се плаща и случайно решила да пита и за мен и земи - 130лв за ’’тая година’’.аз по принцип ме няма изобщо с данъците иза тва ми е странно.колата съм я взел на 27.11.2007 а от 03.01.2008 имам две квитанции за "Данък чл.47 ЗМДТ 2008" за общо 70.92лв пак майка ми е плащала това в общината. нз но като ходих да правя год тех преглед преди седмица в набора документи беше и тая квитанция, че баща ми каза че ще трябва. и мислех че тва е за данъка за 2008 но сега излиза че дължа 130лв. а касиерката казала че имам платен данък но за миналата година!? може ли някой да ми обясни за какво иде реч, че тия 130лв не ги бях предвидил
                            Може би от две години не се изисква бележка за платен данък. При това положение единствените които могат да те гонят за това че не си си платил данъка са само от общината което никога не се случва. Но се натрупват лихви.
                            Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                            2000г.
                            Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Да не отварям нова тема,но искам да попитам дали мога да регистрирам колата в КАТ,без да съм платил данъка и как ще ме одерат,ако я регистрирам на 20.12 примерно?Ще трябва да платя данък за 11 дни до края на годината?Мога ли да отида и да я заведа в данъчното на 2.01.2009?Дали ще гледат по талона кога е регистрирана?.Кофти,че за 2 коня се влиза в скъпата графа,но какво да се прави.Ще плащаме...
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X