здр. нов съм в този форум и реших да се допитам и до вашето мнение.Въпроса ми е колебая се между Fiat Punto 1.9 jtd ili Alfa romeo 1.9 jtd. кое е по-икономично.коя кола е по-надеждна и с по-евтина подръжка....въобще хубавите и лошите страни на двете коли... мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултирам се за две коли
Collapse
X
-
Re: Консултирам се за две коли
martun4y написа:здр. нов съм в този форум и реших да се допитам и до вашето мнение.Въпроса ми е колебая се между Fiat Punto 1.9 jtd ili Alfa romeo 1.9 jtd. кое е по-икономично.коя кола е по-надеждна и с по-евтина подръжка....въобще хубавите и лошите страни на двете коли... мерси предварителноA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Е в този случай няма избор.При всички положения всичко е в повече на Алфата.По-вървяща, по-харчеща (не е много разликата) и с много по-скъпа поддръжка.За надеждността не те разбрах - по-сигурна при креш тестове? :PA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колега,поддръжката до голяма степен зависи кой я е карал преди теб.Иначе и двете коли имат +/- зависи за какво ще я ползваш?Един съвет:като купуваш,гледай колата да е била с валиден тех.преглед когато е внесена.По възможност да не е от Италия внос,и от там нататък приценяш сам за кусурчета :DMarea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000
Коментар
-
martun4y ти направи егати и сравнението пунто и алфа 156. Както каза BO, на алфата всичко и е повече - размерите, поддръжката, мощността, та и данъка дори. Сигурно и кефа от нея е по-голям, но е и по-скъпа.Ако целиш икономичното, то определено пунтото е твоя избор между двете коли.Ако искаш по-спортна кола и си склонен на по-скъпа поддръжка, тогава алфата.То толкова са различни двете коли че е трудно да се сравняват.
Коментар
-
martun4y написа:май съм по-склонен да си взема фиатчето.. за студентския ми живот ще е супер.. с евтина подръжка и икономично.. чух че дава около 5 /100 разход.. мн ще ми е добре да си патувам бс-варнаA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Хм, ако изречението ти беше само, че се колебаеш м/у Пунто и Алфата, то е ясно, че няма много какво да се колебаеш! Ама с това "по-икономично, по-евтино" и тн, Алфата няма място в класацията ти. Купи си Пунто и си гледай студентският живот, по-добре пари за купони, отколкото рано-рано да ги даваш за Алфа! Пък и тук повечето първо сме на Фиати, и след определен житейски "пробег" минаваме на 156-ица/както смятам и аз да направя в скоро време/Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
martun4y написа:май съм по-склонен да си взема фиатчето.. за студентския ми живот ще е супер.. с евтина подръжка и икономично.. чух че дава около 5 /100 разход.. мн ще ми е добре да си патувам бс-варнаVW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар