Днес преасвалтираха нашата улица и пръскаха е някаква битумна смеска, преди да положат новият асвалт. Преди да се усетя и да преместя колата, цялата беше напръскана с тая гадост. Силният вятър помогна "пръските" да се разнесат из цялата "махала" и всички коли на паркинга са на същото дередже. Някой спомена, че се махало с бензин, но не искам аз да съм първият, който да рискува да остане без боя/гланц...С какво да го изчистя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво да почистя битум от колата?
Collapse
X
-
Най добре става с нафта. Напояваш една мека кърпа и с кръгообразни движения без много натиск петната се отстраняват . Не поврежда боята ще имаш проблем после с измиването но с добър авто-шампоан нещата се получават. Лично моята кола беше в асфалт цялата лява част , врати калници стъкла преден капак до половината по същия начин го отстраних. Не нарушава лаковото покритие но колата трябва да е измита зада няма пясъчинки които да се превърнат в шлайф-паста като търкаш с парцала.УспехФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Airfan написа:И с бензин става. Аз на един бежов мерцедес (неметалик) като малък в автомивката търках петна от битум и асфалт с парцал и бензинец. Стана като нов.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Airfan написа:И с бензин става. Аз на един бежов мерцедес (неметалик) като малък в автомивката търках петна от битум и асфалт с парцал и бензинец. Стана като нов.BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
E46 320D
Коментар
-
Atanas71 написа:Airfan написа:И с бензин става. Аз на един бежов мерцедес (неметалик) като малък в автомивката търках петна от битум и асфалт с парцал и бензинец. Стана като нов.
Коментар
-
Нещо май са се засилили да асфалтират улиците в Бургас Нашата за първи път откак сме се нанесли преди около 20 години я асфалтираха. С пароструйка не става , пробвали сме на 2 автомивки когато омазахме до ушите служебния форд преди 2 години. Махнаха я с нафта ама ни взеха 25 леваBrava 1.6 ELX
Коментар
-
Явно с нафта ще е. После на автомивка.Само за информация потвърждавам казаното от колегите, че с водоструйка (на OMV) не стана. С пароструйка само се замазва, но не пада. С бензин (разредител AMB) се маха, но остават бели петна.Стана с един препарат - SLAK (зелен спрей, италианско производство, води се антистатик), но при цена на 7-8 лв. е нерентабилно, защото ще ми трябват около три флакона.Благодаря!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
ruNNer написа:Нещо май са се засилили да асфалтират улиците в Бургас Нашата за първи път откак сме се нанесли преди около 20 години я асфалтираха. (Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mnpenchev
И в "Лазур" е пълна каша. "Копривщица" половината е разкопана (ремонтират я) от незнам колко време, още са на фаза, копане и чакълиране, не ми се мисли като почнат да асфалтират в най-студеното и влажно време на годината, другите възрожденски улици са от тип "лунен пейзаж" всеки ден е едно голямо приключение, стоежи и затворени улици от бетон-помпи навсякъде из комплекса, не се ли настроиха вече, то място не остана Само се чудя новодомците къде ще паркират, че на паркинга отдавна няма места и се спира по детската площадка и тротоарите.Иначе, по темата, както казаха колегите, нафтата върши чудеса :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар