Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми принтер ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Та значи спрях се на HP’то.Дано да върше работа
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

@Atanas72: Това, че ти си имаш кинти бол за да храниш HP - не всички обаче са като теб. Пълни се всичко, но не всичко се пълни лесно. За това си има фирми, които точно с това си вадят хляба. Аз лично мразя пълненето на мастилоструйни принтери, но хайде кажи ми - ще ли си толкоз платежен ако имаш 4 глави в принтера и тези глави струват средно 25-28лв??? И това за домашна употреба? Човека отива у метро, вижда там комплект за зареждане за 20лв и си го купува. Сега, че някой си бил скапал принтера - да, защото не чете инструкциите. За 20 години занимавки с компютри съм виждал точно 2 убити принтера - един със счупена игла и един с наводнена електроника. Толкоз.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        За 20 години занимавки с компютри съм виждал точно 2 убити принтера - един със счупена игла и един с наводнена електроника. Толкоз.
        Е ти ни върна у времето на перфокартите и магнетофоните :D

Коментар

LiGuru написа:
          jenshen73 написа:
          За 20 години занимавки с компютри съм виждал точно 2 убити принтера - един със счупена игла и един с наводнена електроника. Толкоз.
          Е ти ни върна у времето на перфокартите и магнетофоните :D
          1988г. имаше и компютри с твърди дискове Големи дискети... Забравяш, че сме 2008. С компютри работя от 1988 януари.
          Steliyan's Life!

Коментар

Atanas71 написа:
            Няма да се научите има си нови глави в магазина купуваш сменяш и ти гарантират безупречна работа на принтера.
            Въй колега, ти сериозно ли го мислиш това?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Е за какъв компютър иде реч през тези години :D Правец 8Д (като до тогава само спешъл изпълнението имат флопи или по-точно имало контролери да емулират флопито на 82)

Коментар

Правец-82, Правец-8М, Правец-16, Емко, ИЗОТ16В последствие няколко 80286 машинки. Ти сериозно ли ме питаш какви компютри е имало през 1988??? Правец 82 е модел от 1982г., а не щото е 8 битов... Правец 16 си беше доста добра машина с астрономическите 5/10MB твърд диск... Бейсик и Турбо паскал бяха любимите ми езици. Имах под ръка един принтер с маргаритка (кирилизирана) и един принтер CPF136 - за широкоформатен печат... Втория все още е жив.
                Steliyan's Life!

Коментар

Aм понеже нали идеше реч за твърдите дискове... иначе ти си мнооо дърт и ги помниш тия работи, а аз нямах :D 30 години при мен ИМКО-2 се задържа до 1993г. Ето малко харектеристики ....
                  Код:
                      * Правец 8М - оригинална българска разрабтока. също с вграден интерпретатор на BASIC. Има вградена на дъното CP/M платка, съдържаща 16KB допълнителна памет и Z80 процесор, позволяващи на системата да работи както с DOS, така и със CP/M операционни системи. Също има и военен вариант с различна кутия, подобна на терминал (монитор, компютър и флопи-дискови устройства за в една кутия с полски, вместо български монитор).    * Правец 8D - 8 битов домашен компютър, използващ домашен телевизор вместо специален компютърен монитор. Софтуерно несъвместим с компютрите от фамилията Правец 82 (заради различният BIOS). Аналог на Oric Atmos. Първоначално работи само с касетофон за записващо устройство (след 1990 г. се появяват и ЗУГМД (флопита) за него, представляващи флопи и контролер в един корпус. Преди 1990 г. има само любителски разработки на контролери, позволяващи флопи от Правец 82 да се ползва на Правец 8D). Има подобрени звукови възможности, чрез чип на Yamaha. Използва се широко за домашна употреба и за обучение. Изключително атрактивната цена на модела (около 10 пъти по-ниска от Правец 82) дава големи надежди за този модел и не малко ученици и студенти са започнали първите си стъпки на Правец 8D.    * Правец 8А - за първи път използва българският чипсет СМ 63x, паметта може да се увеличи до 1080KB, чрез специализиран слот, разположен централно на дънната платка. Достъпът до паметта се осъществява на страници от по 64 килобайта.    * Правец 8E - Експортна версия с по добър дизайн на 8А.    * Правец 8С - Подобрена версия на Правец 8А вторият "домашен компютър", създаден да замести Правец 8D.    * Правец 8S - Последната версия на 8 битовите компютри от серията Правец. Нещо като "луксозна версия" на Правец 8C. Произведени са твърде малко количества от този модел. Разликата е в по-добрата интеграция на елементите на дънната платка. Позволява без разширителна карта, а чрез директна замяна на чиповете на дънната платка да работи с до 1080KB памет.    * Правец 8VC - Подобрена версия на Правец 8C. Основната известна разлика е в кутията, която наподобява кутията на ИЗОТ 1031C, т.е. монитора и компютъра са в една кутия, а в случая и до 2 флопи-дискови устройства, а клавиатурата е отделно.

Коментар

Ква 93та, какъв имко-2 бе??? През 1993 вече си работех на 80286 със 20МБ твърд диск. Не мой разбира се - първия компютър си купих през 1996. Преди това съм работил по разните канцеларии, в казармата (2х5 дни отпуск за софтуерна разработка за НЩ), а след това във една фирма, която по-късно не знам какво стана - напуснах. SPS ако нещо ти говори... През 1996г. първия ЛИЧЕН компютър беше 486DX-40 с 16MB рам и 640MB твърд дикс Quantum Fireball... Пфф, Windows 95 хвърчеше на него, а Linux май все още се ползваше само в терминал...А тая извадка - нищо не ми говори, явно гугле знае, но аз не - аз на живо съм виждал само Правец-82, Правец-8Д и Правец-8М. Любим ми беше обаче Правец-16 с оригиналната 86 клавишова японска клавиатура... + платка памет да стане 640KB
                    Steliyan's Life!

Коментар

E то 1993 IBM вече извадиха тежката артилерия, ама аз все още си имах ИМКО-2. А относно Линукс, то и до ден днешен Линукс си е едно ядро и нищо повече. Как се вика времена и нрави. През 1995 аз за пръв път видях какво е Интернет и по-точно интранет, тогава в БГ всичко бе с приоритет, задаваш заявка и ако имаш късмет за десет мин. получаваш отговор от терминала, военна му работа.Истината настана през ’97 когато ползвах модем и свалях от нета драивери за звука (за Линукса) по два дена, тогава бях студент и получих възможност да специализирам в Англия и видях какво всъщност представялва WWW, HTTP, IP/TCP и так далее...И те така...

Коментар

Абе оспамихме на човека темата, но през 1997ма у дома работеше един BBS, а когато решах, че не искам никой да ме тормози по телефона влизах в интернет през Compuserv gocis Беше весло, защото максималната скорост беше 9.6kbps и да се достигне беше върховно постижение. През 1998 мой приятел ми се похвали, че е направил 700MB трафик - това беше МНОГО Когато започнах да плащам Интернета (към края на 199 цените бяха за MB...
                        Steliyan's Life!

Коментар

Princo написа:
                          Та значи спрях се на HP’то.Дано да върше работа
                          Ще върши, ще върши Споко. Всеки принтер печата. Не всеки е задоволително добър, но зависи какво очакваш.
                          Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                          X