Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за неправилно паркиране питане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Еми точките са ми по-скъпи, не че ги прахосвам много ама айде. Според това http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm не би трябвало да ми вземат контролни точки, защото не съм бил на пътното платно.
    Ето те:9. За неспазване на правилата за спиране, престой и паркиране или за използване на пътното платно. /чл.180, ал.1, т.1, предл. 1,2,3 и 4/ 5 к.т.Прочети го правилно - правилата за спиране, престой и паркиране ИЛИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ на пътното платно.Ти в случая се нарушил правилата за паркиране.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами да де, ама това се отнася за спиране, престой и паркиране на ПЪТНОТО ПЛАТНО, на което аз НЕ бях. Това така или иначе е старата наредба. Ето текста от новата: "за неспазване на правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или за управление на технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4 ЗДвП, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението (чл. 180, ал. 1, т. 1 ЗДвП) - 5 к.т.;" Не непосредствена опасност за движението ами и косвена нямаше.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Я някой да ми каже в какво се изразява непосредствената опасност , когато автомобила е паркиран в дясна лента до тротоара примерно ?

Коментар

Колега, абсолютно си прав че са задници катаджиите и че в случая си е "просил" а ти си не поддал и ти е написал акт.Което не оправдава факта е си нарушил и той е бил в правото си да го направи.За мен обаче няма по големи задници от правещитите се на катаджии полицаи от охранителна полиция, включително и тези от т.н. "полицейски СОТ" които се крият из храсталаците след светофарите вечер и спират щяло и нещяло за да просят.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

А вие чували ли сте го това че полицаите от охранителна полиция не могат да глобяват за нарушения на закона за движение по пътищата,могат само ако с тях има катаджия.

Коментар

peho написа:
              А вие чували ли сте го това че полицаите от охранителна полиция не могат да глобяват за нарушения на закона за движение по пътищата,могат само ако с тях има катаджия.
              Много ясно. Както и КАТ-аджиите не могат да ти оправят битовите скандали. Нали за това едните са КАТ-аджии, а другите охранителна полиция, общинска полиция и т.н. Полицай може да ти направи забележка с право, но не може да те санкционира за нещо свързано с автомобила.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тогава що за наглост е това?!
                zgabrovski написа:
                ...........За мен обаче няма по големи задници от правещитите се на катаджии полицаи от охранителна полиция, включително и тези от т.н. "полицейски СОТ" които се крият из храсталаците след светофарите вечер и спират щяло и нещяло за да просят.
                Явно разчитат на това че хората не са запознати и все някой ще им върже и ще бутне някой лев "за кафенце".

Коментар

zgabrovski написа:
                  Колега, абсолютно си прав че са задници катаджиите и че в случая си е "просил" а ти си не поддал и ти е написал акт.Което не оправдава факта е си нарушил и той е бил в правото си да го направи.За мен обаче няма по големи задници от правещитите се на катаджии полицаи от охранителна полиция, включително и тези от т.н. "полицейски СОТ" които се крият из храсталаците след светофарите вечер и спират щяло и нещяло за да просят.
                  Колега, ясно, че съм нарушил закона, нямаше даже й да разберете ако ми бяха написали акт примерно за превишена скорост или минаване на червено да кажем, макар, че в София ми се случва да минавам на оранжево не рядко, но да спреш на място, където не пречиш на абсолютно никой за 30 секунди и да те издебнат е тъпо и педерастко, поне според мен. Още повече се ядосвам заради факта, че преди мен имаше спряла кола, и като го питах въпросния сапол защо не глоби и нея или нея отговора беше "Защото твоята кола е първа". Аз доколкото знам се брои от ляво надясно и моята кола не беше първа, а определено не беше и първа нарушила правилата.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

А и кажете ми не е ли тъпа държавата - за какво ми взеха 15 лева на място отделно от акта. Защото паяка е мръднал 200 метра и съм загубил времето на оная утайка, която го кара ли?

Коментар

Working...
                    X