Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцащи и пукащи пластмаси на домашен климатик Osaka CH12CN

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Много неприятно се получва с тези климатици и аз нашия като го избирах гледахме да евтин и мислехме да го използваме само през лятото, но се оказа, че и през зимата ще го ползваме. Реално си е доста тих нито вътрешното нито вънщното тяло се чува, но това пукане на пластмасата е голям проблем, като забелязах, че ако е работил по-дълго не го прави. Като цяло НЕ ви препоръчвам NEO ACS-HC09LCD R407 KIT. Чудя се дали да пробвам да разглобя до където мога и да намажа краищата на всички пластамаси със смазка за пластмаса. Най-плашештото е, че в техномаркет моят климатик е най-продаваният сред климатиците и много хора ще изпищят.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #17
      Има развитие, връщам се от тежки преговори в магазина, от който купих магазина. Мисля, че като оставим настрана факта, че не съм избрал добра марка, съм попаднал и на дефектен екземпляр. В магазина имаше изложен един такъв като моя, виси на стената. Натиснах го тук-там, никакъв звук или скърцане. А моя климатик щом го пипнеш и скърца. Собственика казва, че и моя няма да скърца, ако не е монтиран на кривата ми според него стена. Сключихме сделка: идват у нас и свалят климатика. Ако скърца, ми сменят безплатно вътрешното тяло, ако не - нивелират базата, на която е окачен климатика, но си заплащам за монтаж-демонтаж.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #18
        По-скоро, защо не водиш преговорите в посока да ти сменят направо климатика с някой от "горния ценови клас", каквото и да означава това, срещу доплащане - ясно е вече, че нито ти имаш доверие в този климатик, нито може да се очаква драстично подобрение, а може да се вкараш в допълнителни приключения - не вярвам да ти е чак толкоз крива стената, колкото тези се мъчат да я изкарат. Само да добавя - казваш, че този ти е съсед и приятел, но все си мисля, че с развитието на бизнеса му, приятелството му е охладняло. Да не се засегнат тука колегите, че има двама-трима, които с това се занимават, но собствениците на такива магазини забравят откъде са тръгнали. Моите и те бяха свои хора в началото, но сега не може да се говори с тях - лятото три месеца ги преследвах да ми направят профилактика на климатика, и то, за да им дам 40 лева за няма нищо. В резултат - собственикът сега се чудел Х3 ли да купи на жена си, или Х5, щото ставало дума все пак за дамска кола, ама второто му се виждало много мощно и не знаел дали ще й пасне на начина на шофиране.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #19
          Това е основен проблем на Осаките. Затова не си купих и аз такъв. От 2 години ползвам МИДЕЯ MSG-HR 12, и да чукна на дърво никакви подобни скърцания и проблеми с пластмасите. Климатикът не се спира особенно сега Ако имаш възможност не си взимай Осака, заради паразитните шумове, това е моя съвет.
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

          ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

          Коментар


            #20
            Засега това постигнах, евентуално смяна на вътрешното тяло. Макар че аз му казах, че не мога да спя при такъв шум и ако пак скърца, ще го продам на някой. Той се почувства почти обиден и каза да не си мисля глупости и че той ще си го прибере (без да уточнява какво точно означава това), но това е последен възможен вариант. Според него проблема ще се реши, дано .
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #21
              Абе това че е скъп не е гаранция. е LG-то вкъщи го взехме 1500 лв преди година и половина, то пука и пращи се не трае. От магазина казаха да не сме го спирали, изстивал и после докато загрее било нормално да си пука. Т.е. - ваш проблем.Втория климатик го взехме е Мицубиши, не съм го чул веднъж да пукне.

              Коментар


                #22
                Най-безшумния климатик, който съм виждал, е един с марка TRANE в службата. Нямам никаква представа каква е тази марка и в кой клас попада. Но климатика е на 9 години, работи безотказно и през зимата, и през лятото и е невероятно тих, абсолютно никакво странични шумове, въздушната му струя също е съвсем тихичка, не можеш да го чуеш кога се включва и кога се изключва. Климатик мечта .
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар


                  #23
                  ogi28b написа:
                  аз не им разбирам много, ама като асоциирате мерцедеси с дайкини, коя кола асоциирате с климатик митсубиши, и колите Фиат кои климатици биха символизирали най-точно?
                  Климатик Мицубиши с кола Мицубиши. Ти па намери за какво да питаш. Мицубишито, ако е японско си е таковало такованката и топли при -27C.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                  Коментар


                    #24
                    Четох темата с интерес и реших и аз да споделя опита си с климатиците. В апартамента когато се нанасях си монтирах два климатика LG (неинверторни), а в кооперацита си монтирах две инверторни фуджита. Е да ви кажа голяма разлика няма (освен в цената) и двете марки топлят почти еднакво и при ниски температурри , но при замръзване LG-тата се размразяват за отрицателно време и продължават да духат топло докато при фуджитата не е така. Разлика в консумираната енергия не е толкова голяма и се съмнявам да се компенсира с по-голямата цената на инверторните климатици.
                    BRAVA 1,4 12V
                    Nissan Navara

                    Коментар


                      #25
                      След като проблема с моя пукащ климатик беше отнесен лично до генералния им дистрибутор за България, оттам дадоха съвет климатика да се окачи на стената на куки. Това ми се видя много страшно, някакви асоциации със заколени животни, висящи по куките, предизвика в мен това техническо решение :D . Но явно не е така и вече го направиха. Проблемът до голяма степен се реши. Плъховете и топчетата, които чувах да топуркат по време на работа, явно вече ги няма . Сега има едно съвсем поносимо лекичко попукване (все едно пукат дървета в камината ), когато климатика достигне температурата и спре да духа топло. А бяха започнали да ми идват разни идеи да го повредя този климатик, така че да ги принудя да го сменят...
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                      Коментар


                        #26
                        Имам абсолютно същия климатик. То на тва нещо пукането му е основната функция Сега сериозно.Пука си , не е като да не пука, ама това да му е кусура. На нашия вентилатора му не се командва както трябва, и мнооо духа.Единственото му по-добро от на Японските който имаме е, че като го намаля спира да духа за доста време. Другите въртят въздуха през 5 минути.
                        Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                        Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                        Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                        BMW X3 3.0D Aut

                        Коментар


                          #27
                          Снейк, има ли как да щракнеш една снимка?

                          Коментар


                            #28
                            ls1 написа:
                            Снейк, има ли как да щракнеш една снимка?
                            За съжаление няма как да стане. Куките не се виждат, те са между климатика и стената. Откачиха климатика от "базата" (ламарината, на която се захваща), махнаха базата от стената и докато придържаха климатика, забиха в стената 2 куки. И сега климатика е окачен на тях. Но честно казано ме е страх да го местя, за да ги снимам. Момчетата, които го монтираха, казаха, че в предишната фирма, в която работели, било практика така да монтират някои модели климатици.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                            Коментар


                              #29
                              Мога да поясня малко куките са всътност винтове които завършват не с глава а с извит под 90градуса край. Ползват се за окачване на боилери но по големи. Преди когато монтирвах втора употреба клими така ги слагахме защото идваха без тенекето което е оставало в япония на стената.
                              Обичам си работата.

                              Коментар


                                #30
                                И аз не съм доволен от осака Имам нискотемпературен неинверторен, не му знам модела, но тоя климатик не спира да създава проблеми...всяка година му се преебаваше бобината, а сега точно като му свърши гаранцията изгърмя някакъв вентил. А интересното е че някъде в инструкциите на киматика пишеше че е нормално да пука пластмасата

                                Коментар

                                Working...
                                X