Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Ако може твърдението че 42 литра течност влизат в 40-литрова бутилка да го подкрепите с нещо?
    Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра. Има една съчма отвътре - по-голяма от отвора, през който влиза газта. Тази съчма се избутва навън от налягането вътре и запушва отвора ако си е на мястото и спира да поема повече на около 80% - според налагането на колонката.Можете ли обаче да ми обясните как в резервоара за бензин, който е 50 литра - изгаснах пред бензиностанцията - и събрах 62 литра от абсолютно празно до горе? 12 л скрити от производителя като резерва и като вместимост на тръбичките до отпред ли да ги приемам?
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Налей го следващия път до горе на друга колонка и ще разбереш къде е истината. Няма смисъл да ставаме врачки. На теб поне с бутилките ти е ясно кое как а и на самата има щемпел коло събира. А и при тях точноста на обема е що годе прецизна. А за резервоарите един господ ги знае. Четем по книжките и караме на юнашко доверие че са толкова. Не че тая разлика както е в случая е малка и може да бъде обяснена само с допълнителен обем оставен в запас от производителя. Само дано си внимавал като са почнали да ти наливат колонката да е стартирала от 0 че на мен са се опитвали да прецакват с тоя номер. Зарежда един преди мен тубичка за 10 кинта и аз прекарвам на място а оня бързак, бърза да мушне пищова докато не съм слязал още от колата. Добре го хванах навреме и се развиках. За това сега прекарвам и чак тогава отключвам и развивам капачката.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

niko_ymn написа:
        Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра.
        Е да, ама ти тук казваш как може 42 литра да влязат в 50 литрова бутилка, с 40 литра работен обем. Аз питам за 40 литрова бутилка, явно с 32 литра работен обем.

Коментар

ogi28b написа:
          niko_ymn написа:
          Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра.
          Е да, ама ти тук казваш как може 42 литра да влязат в 50 литрова бутилка, с 40 литра работен обем. Аз питам за 40 литрова бутилка, явно с 32 литра работен обем.
          Не можеш да налееш 40 л в резервоар с обем 32 л. Ако някой ми налее в еднолитрово шише ракия 2 литра, ще му дам още 2 литра бонус.Не съм виждал разглобена помпа - не ми е това работата, но аз пак питам, как ще отстраниш газовата фаза при налягане 4 атмосфери, примерно, като се има предвид, че LPG-то се втечнява при 7 атмосфери.

Коментар

Airfan написа:
            ogi28b написа:
            niko_ymn написа:
            Не можеш да налееш 40 л в резервоар с обем 32 л. Ако някой ми налее в еднолитрово шише ракия 2 литра, ще му дам още 2 литра бонус.Не съм виждал разглобена помпа - не ми е това работата, но аз пак питам, как ще отстраниш газовата фаза при налягане 4 атмосфери, примерно, като се има предвид, че LPG-то се втечнява при 7 атмосфери.
            Сега виж са: колегата казваше за 40 литра работен обем, което всъщност е 50 литра цял, и при такова положение можеш да налееш 42. При някакви условия. Аз обаче питах за 40 литра цял, което идва да е 32 работен. Е в 40 литра цял обем не можеш да вкараш 42 литра. Разбра’аме се. също така има значение атмосферата каква е - дали е метрична, или имперска. Втечнява се при 7 атмосфери, ама какви? Например разликата м/у метрична конска сила и имперска конска сила не е малко. А мерна единица "атмосфера" няма. Има бар. Като превърнеш атмосферите в барове, става друго, и газта всъщност си е течна при 4 атмосфери.

Коментар

Airfan написа:
              Не съм виждал разглобена помпа - не ми е това работата, но аз пак питам, как ще отстраниш газовата фаза при налягане 4 атмосфери, примерно, като се има предвид, че LPG-то се втечнява при 7 атмосфери.
              Пак ли да започваме да обясняваме отново че и при нормално налягане и по ниска температура газта може пак да е течна. И да обяснявам че така е измислено че дозиращия апарат да не може да сработи когато има газова фаза в него. Има и доста по умни хора от нас и знаят какво и как са конструирали. Има писани правила за конструкциите на търговските измерителни уреди според които при повреда на такова съоръжение то не трябва в никакъв случай да ощетява клиента иначе не би могло да се стандартизира като годно за експлоатация. Така че остав варианта само на умишлена манипулация на уреда. А по горе явно не си чел като говорехме по въпроса.И да обяснявам защо като се източи само газовата фаза от една цистерна поради изпарението при по ниското налягане спада температурата на течната и от там се променя нейното относително тегло и как търговеца губи от тая цялата работа и то в пъти. И вообще не съм ти говорил за разглабяне на помпа а за измерителен апарат. Такъв и да искаш да разглабяш няма кой да ти даде щото после ще си изгуби хляба. А помпата е не да повишава налягането в цялата система а за да се пълни твоята бутилка по бързо. Тя на практика е циркулираща и само върти газта. От дебита който минава през нея дали ползваш малко повече от 1/3. Но това са тънкости които наистина не е лошо човек да знае поне от обща култура но не смятам че са и задължителни.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

Airfan и Оги, в последните си постове сте наговорили един куп глупости Оставям на вас да си ги откриете

Коментар

Самонаказваме се, и молим да ни извините А глупостите имперски ли са, или метрични?

Коментар

- и имперски, и метрични "също така има значение атмосферата каква е - дали е метрична, или имперска. Втечнява се при 7 атмосфери, ама какви? Например разликата м/у метрична конска сила и имперска конска сила не е малко. А мерна единица "атмосфера" няма. Има бар. Като превърнеш атмосферите в барове, става друго, и газта всъщност си е течна при 4 атмосфери."тук няма верна нито една дума Аз по-нагоре нали ви пуснах една диаграма за налягането на парите на пропан-бутана?Е, имам и подобна за наляганията и температурите, при които различните смеси се втечняват. Ако приемем, че сместта е стандартизирана и е точно определена, пак остава фактора температура да влияе на налягането, при което се втечнява газа.

Коментар

Дедо нещо е пропуснал момента с диаграмата виноват... Приемам забележката, а и ми хареса по-подробното обяснениe на lov.И все пак, поне на мен не ми стана ясно, защо понякога успяват да се заредят повече от нормалното литри?

Коментар

Вече им дойде в повече информацията и не могата да я осмислят още. Направи малка пауза че ще зациклят хептен.
                        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

Working...
                        X