ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото...
Collapse
X
-
-
Налей го следващия път до горе на друга колонка и ще разбереш къде е истината. Няма смисъл да ставаме врачки. На теб поне с бутилките ти е ясно кое как а и на самата има щемпел коло събира. А и при тях точноста на обема е що годе прецизна. А за резервоарите един господ ги знае. Четем по книжките и караме на юнашко доверие че са толкова. Не че тая разлика както е в случая е малка и може да бъде обяснена само с допълнителен обем оставен в запас от производителя. Само дано си внимавал като са почнали да ти наливат колонката да е стартирала от 0 че на мен са се опитвали да прецакват с тоя номер. Зарежда един преди мен тубичка за 10 кинта и аз прекарвам на място а оня бързак, бърза да мушне пищова докато не съм слязал още от колата. Добре го хванах навреме и се развиках. За това сега прекарвам и чак тогава отключвам и развивам капачката.
Коментар
-
niko_ymn написа:Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра.
Коментар
-
ogi28b написа:niko_ymn написа:Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра.
Коментар
-
Airfan написа:ogi28b написа:niko_ymn написа:Ами 40 литра - работния обем на бутилката е 80% от максималния обем от 50 л., който не бива да се достига за да не гръмват бутилките като паркираш на слънце в някоя лятна жега. Странно би било ако събере над 50 литра.
Коментар
-
Airfan написа:Не съм виждал разглобена помпа - не ми е това работата, но аз пак питам, как ще отстраниш газовата фаза при налягане 4 атмосфери, примерно, като се има предвид, че LPG-то се втечнява при 7 атмосфери.
Коментар
-
- и имперски, и метрични "също така има значение атмосферата каква е - дали е метрична, или имперска. Втечнява се при 7 атмосфери, ама какви? Например разликата м/у метрична конска сила и имперска конска сила не е малко. А мерна единица "атмосфера" няма. Има бар. Като превърнеш атмосферите в барове, става друго, и газта всъщност си е течна при 4 атмосфери."тук няма верна нито една дума Аз по-нагоре нали ви пуснах една диаграма за налягането на парите на пропан-бутана?Е, имам и подобна за наляганията и температурите, при които различните смеси се втечняват. Ако приемем, че сместта е стандартизирана и е точно определена, пак остава фактора температура да влияе на налягането, при което се втечнява газа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар