Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото...

Колеги, вчера заредиха 40-литровата ми газова бутилка с 41,58 литра газ Вярно, че е под налягане, но нали си има клапан на зареждащата колонка, който изключва при достигане на опреденело налягане (т.е. до зареждането на бутилката)...П.П. Преди време е мото-форума една колежка се оплакваше, че в 14-литровият й резервоар заредили повече от 15 литра бензин....

И на мене ми се е случвало. Изклатили са те.
    N.Y. State of Mind

Коментар

Напомняш ми за следния виц:Един заклал прасе и се хвали на приятел:- 120 кила прасе извадихме 90 кила маса оня му отвръща:- може, може ако е било по-тлъстичко...Не си първия нито последния и аз съм изпадал в такава ситуация.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Re: Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото.

Humppa написа:
        Колеги, вчера заредиха 40-литровата ми газова бутилка с 41,58 литра газ Вярно, че е под налягане, но нали си има клапан на зареждащата колонка, който изключва при достигане на опреденело налягане (т.е. до зареждането на бутилката)...П.П. Преди време е мото-форума една колежка се оплакваше, че в 14-литровият й резервоар заредили повече от 15 литра бензин....
        Клапан на зареждащата колонка няма. Имаш поплавков такъв в самата бутилка но неговото действие е с относително голям толеранс. Така че то изключва по ниво на заредената газ а не по налягане. А самата бутилка се пълни максимум на 80% от целия обем така че да ти вкарат дори 2-3 литра отгоре е възможно. И за да не се впускам пак в подробности писал съм в друга тема как основно се правят шашмите с горивото. Рядко някой ще се занимава и ще рискува да не му отчита колонката вярно. Там най лесно се прави проверката а и както при тебе бие на очи веднага. Друго е като ти сипят газова смес различаваща се от стандарта но като литраж в нормите. Пък после доказвай че си зареждал от еди къде си.
        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Ако ти се иска някой да ти каже, че не са те ... сорри, но истината понякога трябва да се преглътне, колкото и да не ти харесва... Гледай там повече да не стъпваш, освен ако не си се нахъсил до толкова, че да изнамериш начин да ги изловиш някак си...
          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
          --- в сърцето завинаги... ---
          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
            Ако ти се иска някой да ти каже, че не са те ... сорри, но истината понякога трябва да се преглътне, колкото и да не ти харесва... Гледай там повече да не стъпваш, освен ако не си се нахъсил до толкова, че да изнамериш начин да ги изловиш някак си...
            що пък да не - на сега застудя - телата се свиват от студеното и газта се е свила - молекула до молекула - да се топлят и ей го на - 40-литровата газова бутилка с 41,58 литра газ
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И при мен е ставало. 50 л резервоар с 55 л бензин в ОМВ, при положение, че е имало поне 1л. Така че на всеки се случва ако не е внимателен.
              Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Re: Несъответствие с вместимостта на бутилката и зареденото.

Humppa написа:
                Навремето имаше един виц:Отива един пич с варшава на бензиностанцията и вика -До горе.По едно време бензинджията го пита: А бе на това колко литра му е резервоара?60 литра е защо?Ми защото аз вече налях 70.При което собственика на варшавата казва: Ееееее аз съм забравил да я угася.Сега сериозно.На газ е нормално.Ако обаче ти се случи на бензин бегай от тази бензиностанция.

Коментар

Сега сериозно.На газ е нормално.Ако обаче ти се случи на бензин бегай от тази бензиностанция
                  как ше е нормално газта е течна / под налягане е / ...все едно бутилка от 1 л. да събере 1,200 л. ракия....
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Въможно е. Ако помпата на колонката вкарва газ с налягане 12-14 атмосфери, а твоята бутилка е празна или полупразна с 2-3 атмосфери, на 40л 1,5л отгоре е нищо. НО само при положение, че поплавъка ти не работи.
                    Citroen C8 2.2 HDI-FAP 16V 130HP;
                    Toyota Yaris 1.0 VVT-i 16V 68HP;
                    Toyota Carina II 2.0D 75HP

Коментар

Напълно възможно е!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Поне три пъти ми се е случвало да ми заредят повече от 35 литра - толкова ми е бутилката.Случвало ми се е и да няма газ, а като кажа "До горе" да напълнят само 25 литра
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ако може твърдението че 42 литра течност влизат в 40-литрова бутилка да го подкрепите с нещо? Аз вече половин час опитвам в шише от кока кола от 1/2 литър да сипя 2 литра от ракията на шефа, и не става... литър и половина ми осатват.

Коментар

Газта и бензина си зареждам само от тукашният ЛукОЙЛ. За газта винаги казвам "до горе" и после допълване с бензин до някоя кръгла сума - за рахатлъка на бензиновата помпа.Предпоследното зареждане на газ "до горе" беше по спомен около 35-37 литра. Уви - с тях изминах има-няма 200 км градско. Което ме навява на мисълта, че май всеки път ме по***ват при зареждането с газ...... Май ще почна да зареждам на Петрол...

Коментар

ogi28b написа:
                              Ако може твърдението че 42 литра течност влизат в 40-литрова бутилка да го подкрепите с нещо? Аз вече половин час опитвам в шише от кока кола от 1/2 литър да сипя 2 литра от ракията на шефа, и не става... литър и половина ми осатват.
                              Ако опиташ обратно - да сипеш в шишето на шефа, тогава ще стане
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                              X