Хехе веднъж отнесах един бакшиш.И гражданската и каското ми бяха в ДЗИ.На мен тотална щета,и на бакшиша ремонта :D После и шефа им го убиха :D Много се радвам като набутам някой деа :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Край на Каско-то, ако щетата е голяма
Collapse
X
-
Колеги, каското ви намалява с всяка щета!Тоест, имате каско за 10’000лв. и ви изплащат щета 3’000лв. - остават ви 7’000лв. После ви изплащат втора щета за 5’000лв. и ви остават 2’000лв. в каското.При трета щета за 3’000лв., никой няма да ви изплати 3’000лв. а само остатъка от 2’000лв. Има вариант, в който след възстановяването на всяка щета, вие си заплащате сума за ДОзастраховане и тогава каското си запазва пълната стойност.Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!
Коментар
-
Kuku написа:Колеги, каското ви намалява с всяка щета!Тоест, имате каско за 10’000лв. и ви изплащат щета 3’000лв. - остават ви 7’000лв. После ви изплащат втора щета за 5’000лв. и ви остават 2’000лв. в каското.При трета щета за 3’000лв., никой няма да ви изплати 3’000лв. а само остатъка от 2’000лв. Има вариант, в който след възстановяването на всяка щета, вие си заплащате сума за ДОзастраховане и тогава каското си запазва пълната стойност.Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Куку е прав. При една случка след като се приключи с оглед всичко и застрахователния ми агент попита дали искам да си доплатя един вид за възстановяване на 100% на каското, защото следващия път (и тук идва разликата с Куку) щели да ми дадат примерно при 95% останали от застрахователната сума (след изплащането на първата щета) - 95% от стойността на щетата.
Коментар
-
Ами тогава, четете си общите условия на застрахователния договор - ако някои застрахователи си позволяват да вмъкват такава клауза просто ги избягвайте. Аз такова нещо в автокаско досега не съм срещал И пак казвам - ако има такива ограничения, това вече не е пълно каско, а някакъв друг вид застраховка.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Kuku написа:Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
Както и да го въртим и да го сучем, застраховането си е вид пирамида. Парите, които са в пирамидата, са на всички застраховани. При всяко положение най-големият печаливш е застрахователната компания, нейното никога не се губи (изключвам компании, които са застраховали "Титаник" например :D ). Печелят и неголям процент от застрахованите, които получават обезщетения, по-високи от сумата, която са заплатили за застраховката. Всички останали са губещи, но важното е, че живеят с някакво усещане за сигурност . И това ги кара следващата година пак да се застраховат...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ls1 написа:Т.е. ДЗИ са на далавера дето са те джаснали?? Ми те утре могат да пуснат обява ’Имате ГО не в ДЗИ? Елате при нас и ние ще ви кажем кого да блъснете и да спечелите 50лв’.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
somebody написа:Естествено, че им оставя отворени вратите. Аз имах нещастието до този момент да претърпя две щети - едната при паркирана на улицата кола, където ми отнесоха калника, огледалото и вратата, другата, когато преди една седмица един малоумник не ме вижда и излизайки на пътя ми отнесе цялата дясна страна, от калник до калник. Във втория случай е ясен виновника за ПТП-то, с протокол, в който са описани всички щети, акт за него и т.н. В случая моите застрахователи ДЗИ си взимат пълната щета по протокола от ПТП, но на мен ми обясниха, че няма да ми изплатят тази сума, а по-малко, защото колата ми била с по-ниска застрахователна премия и вече не влиза в "доверен сервиз". Да, добре, но какво общо има в случая това, след като те взимат парите от ГО и би трябвало само от това да се ръководят?!? Аз ако нямах каско щяха ли да ми изплатят всичко? В случая май доста широка врата са си оставили отворена и се питам къде е правното основание за това...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Наскоро направих застраховка на една от служебните коли във варненския клон на Уника. Всъщност, ако зависеше от мен, дори и с пистолет опрян до челото не бих застраховал там, но в случая парите не ги давам аз КОлата е 2000 година и се оказа, че от няколко седмици имали и друга директива, съгласно която при застрахователна стойност под 10,000 лв колата няма право да влиза в доверен сервиз. Ако евентуално падне под 10к лв в следствие на някаква щета, то влизане в доверен сервиз щяло да е възможно само след дозастраховане.В момента личният ми автомобил е застрахован в ДЗИ. Последно там прагът за влизане в доверен сервиз беше 12 години. За ограничение по застрахователна стойност или премия не е ставало дума.Явно Уника си имат финансови тревоги. Има си други застрахователни компании с по-добри условия_______
146 JTD
Коментар
-
Dedra 2.0 написа:За тва никви каскота :D Катината пред блока за колчето с бетона.А ако някой те отнесе бой бой бой докато ти даде пари за ремонт :D Ако ти отнесеш....дупе да ти е яко :DShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар