Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Край на Каско-то, ако щетата е голяма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хехе веднъж отнесах един бакшиш.И гражданската и каското ми бяха в ДЗИ.На мен тотална щета,и на бакшиша ремонта :D После и шефа им го убиха :D Много се радвам като набутам някой деа :D

Коментар

Колеги, каското ви намалява с всяка щета!Тоест, имате каско за 10’000лв. и ви изплащат щета 3’000лв. - остават ви 7’000лв. После ви изплащат втора щета за 5’000лв. и ви остават 2’000лв. в каското.При трета щета за 3’000лв., никой няма да ви изплати 3’000лв. а само остатъка от 2’000лв. Има вариант, в който след възстановяването на всяка щета, вие си заплащате сума за ДОзастраховане и тогава каското си запазва пълната стойност.Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!

Коментар

Kuku написа:
        Колеги, каското ви намалява с всяка щета!Тоест, имате каско за 10’000лв. и ви изплащат щета 3’000лв. - остават ви 7’000лв. После ви изплащат втора щета за 5’000лв. и ви остават 2’000лв. в каското.При трета щета за 3’000лв., никой няма да ви изплати 3’000лв. а само остатъка от 2’000лв. Има вариант, в който след възстановяването на всяка щета, вие си заплащате сума за ДОзастраховане и тогава каското си запазва пълната стойност.Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!
        1. Значи за мен истината е следната - учил съм ги тези неща, но не се занимавам с това. Имам някакъв минимален опит поради факта, че в служебните ми задължения влиза застраховането на служебни автомобили. Застраховам и личните си автомобили от години наред. В този ред от мисли, освен ако не съм в сериозна грешка, това, което казваш, колега, просто не е вярно. Каското затова е пълно защото покрива всички рискове (с някои изключения) освен тези възникнали извън територията на страната (ако това не е изрично упоменато) и освен тези, които са възникнали преди сключването или след изтичането на застраховката. 2. Застрахователната стойност се споменава поради наколко основни причини: а/ в случай на кражба застрахователят покрива до нея, б/ въз основа на нея се определя премията, в/ когато след настъпването на едно застраховано събитие сборът от щетите надвишава застрахователната стойност, се изплащат щети само до нея.3. Подзастраховането има смисъл само при определянето на частични щети - ако си на 50% подзастраховка ти се изплащат 50% от каталожната (да речем) стойност. При тотална щета ти плащат сума до застрахованата стойност. 4. Надзастраховането има някакъв юридически смисъл дотолкова, доколкото застрахователят а/ не би го допуснал поради потенциалните злоупотреби, които това предполага и б/ винаги ще ти покрие щети до "пазарната" стойност на автомобила, независимо от застрахователната сума.5. В момента, в който се постави някакво ограничение като процент или сума на самоучастие, праг на щета, таван на еднократна щета, максимален брой застрахователни събития и други ограничителни клаузи, пълното каско ПРЕСТАВА да бъде такова и се преминава в категорията на "Франшиза".Поради горните причини, не мога да се съглася, че каското ни се "амортизира" с всяка щета П.П. Ако забелязваш. дори и в цитираната по-горе статия се казва, че ако каското се прекрати предсрочно, следва да се върне премията за неизползвания период. Тоест, ако съм дал 500 лева премия, на 6-я месец ми се изплати обезщетение в размер на 500 лева и застрахователят реши да прекрати каското, освен, че трябва да ме уведоми за това надлежно, трябва да ми възстанови и 250 лева от премията. Да не говорим, че когато се заплаща на вноски, застрахователят синаги си приспада несъбраните вноски от премията от дължимото от него обезщетение.Всичко това е още едно доказателство, че застраховката е сключена за ВРЕМЕ, а не ДО някаква сумарна щета.Именно заради това застрахователният риск е предмет на изучаване и систематизиране от множество специалисти. Фактът, че една кола е имала щети за 20000, а пък самата тя струва 15000 си влиза в общия застрахователен риск. Щото следващите 150 коли струват по 15000 също, но изобщо не са търпели щети...
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Обади се на застрахователя си утре и попитай

Коментар

Куку е прав. При една случка след като се приключи с оглед всичко и застрахователния ми агент попита дали искам да си доплатя един вид за възстановяване на 100% на каското, защото следващия път (и тук идва разликата с Куку) щели да ми дадат примерно при 95% останали от застрахователната сума (след изплащането на първата щета) - 95% от стойността на щетата.

Коментар

Ааааа, разлика с мен няма - на предишната страница го казах, но май не се изразих правилно Клатене е яко...

Коментар

Ами тогава, четете си общите условия на застрахователния договор - ако някои застрахователи си позволяват да вмъкват такава клауза просто ги избягвайте. Аз такова нещо в автокаско досега не съм срещал И пак казвам - ако има такива ограничения, това вече не е пълно каско, а някакъв друг вид застраховка.

Коментар

Kuku написа:
                  Освен всичко останало, при сключването на застраховката, колата ви може да бъде НАДзастрахована или ПОДзастрахована и с оглед на овехтяването за периода пак да има разлики между застрахователната сума и изплатените обезщетения Разберете, сложно е, за съжаление.... тази сложност оставя отворени врати пред застрахователя!
                  Естествено, че им оставя отворени вратите. Аз имах нещастието до този момент да претърпя две щети - едната при паркирана на улицата кола, където ми отнесоха калника, огледалото и вратата, другата, когато преди една седмица един малоумник не ме вижда и излизайки на пътя ми отнесе цялата дясна страна, от калник до калник. Във втория случай е ясен виновника за ПТП-то, с протокол, в който са описани всички щети, акт за него и т.н. В случая моите застрахователи ДЗИ си взимат пълната щета по протокола от ПТП, но на мен ми обясниха, че няма да ми изплатят тази сума, а по-малко, защото колата ми била с по-ниска застрахователна премия и вече не влиза в "доверен сервиз". Да, добре, но какво общо има в случая това, след като те взимат парите от ГО и би трябвало само от това да се ръководят?!? Аз ако нямах каско щяха ли да ми изплатят всичко? В случая май доста широка врата са си оставили отворена и се питам къде е правното основание за това...
                  Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

Както и да го въртим и да го сучем, застраховането си е вид пирамида. Парите, които са в пирамидата, са на всички застраховани. При всяко положение най-големият печаливш е застрахователната компания, нейното никога не се губи (изключвам компании, които са застраховали "Титаник" например :D ). Печелят и неголям процент от застрахованите, които получават обезщетения, по-високи от сумата, която са заплатили за застраховката. Всички останали са губещи, но важното е, че живеят с някакво усещане за сигурност . И това ги кара следващата година пак да се застраховат...
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Т.е. ДЗИ са на далавера дето са те джаснали?? Ми те утре могат да пуснат обява ’Имате ГО не в ДЗИ? Елате при нас и ние ще ви кажем кого да блъснете и да спечелите 50лв’.

Коментар

ls1 написа:
                        Т.е. ДЗИ са на далавера дето са те джаснали?? Ми те утре могат да пуснат обява ’Имате ГО не в ДЗИ? Елате при нас и ние ще ви кажем кого да блъснете и да спечелите 50лв’.
                        Ако застраховат само 1 клиент и го блъснат, няма да са на далавера. Но знаем, че пирамида с 1 клиент не се прави. Та и застрахователите са се сетили и са застраховали няколко хиляди клиента и някак си сметките им винаги са на зелено .
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

somebody написа:
                          Естествено, че им оставя отворени вратите. Аз имах нещастието до този момент да претърпя две щети - едната при паркирана на улицата кола, където ми отнесоха калника, огледалото и вратата, другата, когато преди една седмица един малоумник не ме вижда и излизайки на пътя ми отнесе цялата дясна страна, от калник до калник. Във втория случай е ясен виновника за ПТП-то, с протокол, в който са описани всички щети, акт за него и т.н. В случая моите застрахователи ДЗИ си взимат пълната щета по протокола от ПТП, но на мен ми обясниха, че няма да ми изплатят тази сума, а по-малко, защото колата ми била с по-ниска застрахователна премия и вече не влиза в "доверен сервиз". Да, добре, но какво общо има в случая това, след като те взимат парите от ГО и би трябвало само от това да се ръководят?!? Аз ако нямах каско щяха ли да ми изплатят всичко? В случая май доста широка врата са си оставили отворена и се питам къде е правното основание за това...
                          От гражданската отговорност на виновния ще си възстановят само толкова, колкото са дали на теб и нито стотинка повече. От другата застрахователна компания, към която е ГО също не са пили нафта, че да им дадат повече, отколкото са се оръсили.Иначе си напълно прав да се ядосваш задето теб те И на мен ми се е случвало и знам - много нерви са с тези хомосексуалисти (да не кажа другата дума).

Коментар

Наскоро направих застраховка на една от служебните коли във варненския клон на Уника. Всъщност, ако зависеше от мен, дори и с пистолет опрян до челото не бих застраховал там, но в случая парите не ги давам аз КОлата е 2000 година и се оказа, че от няколко седмици имали и друга директива, съгласно която при застрахователна стойност под 10,000 лв колата няма право да влиза в доверен сервиз. Ако евентуално падне под 10к лв в следствие на някаква щета, то влизане в доверен сервиз щяло да е възможно само след дозастраховане.В момента личният ми автомобил е застрахован в ДЗИ. Последно там прагът за влизане в доверен сервиз беше 12 години. За ограничение по застрахователна стойност или премия не е ставало дума.Явно Уника си имат финансови тревоги. Има си други застрахователни компании с по-добри условия
                            _______
                            146 JTD

Коментар

За тва никви каскота :D Катината пред блока за колчето с бетона.А ако някой те отнесе бой бой бой докато ти даде пари за ремонт :D Ако ти отнесеш....дупе да ти е яко :D

Коментар

Dedra 2.0 написа:
                                За тва никви каскота :D Катината пред блока за колчето с бетона.А ако някой те отнесе бой бой бой докато ти даде пари за ремонт :D Ако ти отнесеш....дупе да ти е яко :D
                                Гледам снимката на аватара ти - сигурно голямо бъхтене е било :D

Коментар

Working...
                                X