Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробките за обездушаване на Браво/Брава 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хм стана ми интересно, знчи развиваш пробките и трябва да потече антифриз? като потече гизавивм пак. ако не потече какъв е случая?
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
      Хм стана ми интересно, знчи развиваш пробките и трябва да потече антифриз? като потече гизавивм пак. ако не потече какъв е случая?
      Да колега , след като колата е достигнала 90 градуса при работещ двигател започваш да развиваш една по една пробките!Ако е обездушена правилно веднага трябва да почне от пробката на радиатора и отзад на малкото радиаторче (развивасе с права по-дълга отверка) да започне за сълзи антифриз , ако не е трябва да развиеш пробката докато напълно започне да тече антифриз.Първо развиваш отпред на радиатора и после отзад.

Коментар

PB 5976 BC написа:
        miro2177 написа:
        Да колега , след като колата е достигнала 90 градуса при работещ двигател започваш да развиваш една по една пробките!Ако е обездушена правилно веднага трябва да почне от пробката на радиатора и отзад на малкото радиаторче (развивасе с права по-дълга отверка) да започне за сълзи антифриз , ако не е трябва да развиеш пробката докато напълно започне да тече антифриз.Първо развиваш отпред на радиатора и после отзад.
        Супер! Мерси за точния отговор!А сега прочетох цялата тема, при мен ситуацията с перката е същата, много често като загася и колата е загряла перката продължава да работи и след 20-30сек спира в началото и аз мислех че има проблем но колегите ме увериха че няма.
        Brava 103HP
        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Поздрави !!!

Коментар

Sev написа:
            и е нормално като изгасиш двигателя перката да върти щом температурата е висока (http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...=article&id=34)обаче от ФИАТ май са нпаравили и двете изпълнения, затова има различия - при едни работи при други нене се притеснявай, всичко е о.к.
            Във връзка с това - за перката защо се получава така - преди 98-ма година колите са с датчик монтиран на радиатора, както спомена ilkor, и управлението на перката е съвсем аналогово, ако мога така да се изразя - радиатора се стопля, датчика се включва, и дава маса на перката, и тя започва да се върти, докато водата не изстине, и датчика не изключи, без значение дали колата работи или не. Системата е независима. А датчика за таблото е съвсем отделен, и няма нищо общо с останалото. Демек той може да се скапе, и да показва каквото си реши, но останалото да е наред.През 98-ма година някой невероятен мозък се сеща да монтира комбиниран температурен датчик на термостата, а тока на перката да минава през релета. Тези релета са захранени при контакт, а компютъра дава маса от време на време, в зависимост от показанието на двойния датчик на термостата. Затова и в момента в който извадиш контактния ключ, захранването на релетата спира, те изключват, съответно перката спира да се върти. Тва всъщност няма никаква полза за обезвъздушаването, ама аз да си кажа...

Коментар

Мерси много колега ogi28b , супер много ти благодаря за изчерпателния отговор !Сега всичко ми стана ясно!

Коментар

Въпрос!След като двигателя е изгасен, а колата - топла -> перката върти и охлажда антифриза в радиатора. А върти ли помпата за да циркулира охладения антифриз в двигателя?

Коментар

Working...
                X