Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробките за обездушаване на Браво/Брава 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробките за обездушаване на Браво/Брава 1.6 16V

Търся някаква изображение или снимки или каквото и да е било с показани точните места на Браво 1.6 16V на двигатела с пробките за обездушаване!Защото цял ден рова из форума и немога да открия нищо.Мерси предварително!

Изтегли си PDF файловете, там има всичко!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

В левият горен край на радиатора (ляв когато си застанал пред колата и гледаш към двигателя) и другото е между двигателя и купето,на маркуча,който отива към радиаторчето на отоплението.

Коментар

peho написа:
        и другото е между двигателя и купето,на маркуча,който отива към радиаторчето на отоплението.
        Eto:
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Мисля, че след тази снимка колегата се е отказал да обезвъздушава! Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Аха ясно , мерси много ще видя дали ще стане нещо!

Коментар

Мерси на колегата , който ми показа снимката!Така видях къде ми е пробката отзад , мислех че е на много гадно място но се достига много лесно.Днес направих две снимки на пробката , която е на радятора .... поне така мисля и искам да ми кажете дали това е пробката отпред на радятора!Защото , като спра и загася колата след малко се включва перката и почва да върти около 1 мин. !Имам познати с Брава и Мареа с 1.6 16V , a при тях няма такова нещо дори колата им е на 90 градуса и като загаси не се включва нищо.А при мен върти 1 мин. защо е така?Ето и снимките :
              Прикачени файлове

Коментар

Мисля , че като ми слагаха антифриз не са ми обездушили системата , защото ми казаха , че този двигател се обездушава сам.Вие как мислите?

Коментар

Без да претендирам за точност ще се опитам да ти помогна.Възможно е да има таква пробка и от другия край на радиатора - поне при мен има две.От тях става обезвъздушаването.Понеже датчикът за вентилатора на твоята кола се намира на радиатора и той загрява за да се включи, логично е системата да фунционира нормално - т.е. обезвъздушенаНо все пак развий тези две пробки и виж дали изтича антифриз от тях.Не си споменал кога се върти перката - винаги когато изключиш или само когато температурата е на максимума. Ако се включва винаги дори и стрелката на таблото да е долу е възможно проблемът да е в датчика за температура ...

Коментар

Това е пробката на радиатора, а доколкото знам са само тези 2 при този двигател.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

ilkor написа:
                      Без да претендирам за точност ще се опитам да ти помогна.Възможно е да има таква пробка и от другия край на радиатора - поне при мен има две.От тях става обезвъздушаването.Понеже датчикът за вентилатора на твоята кола се намира на радиатора и той загрява за да се включи, логично е системата да фунционира нормално - т.е. обезвъздушенаНо все пак развий тези две пробки и виж дали изтича антифриз от тях.Не си споменал кога се върти перката - винаги когато изключиш или само когато температурата е на максимума. Ако се включва винаги дори и стрелката на таблото да е долу е възможно проблемът да е в датчика за температура ...
                      Перката започва да се върти само тогава когато е достигнала 90 градуса (посредата на уреда) , но ако е някаде по-надолу стрелката на уреда (3 - 4 деления от уреда) не се включва.Днес ще пробвам да развия пробките и ще видя какво ще стане , но ще изчакам да отвори големия кръг.

Коментар

Това че като загасиш и перката ти продължава да охлажда е съвсем нормално щом колата ти е загряла.При този двигател са само тези две пробки,тази която си показал на радиатора и другата на маркуча към парното.

Коментар

пробките са двеи е нормално като изгасиш двигателя перката да върти щом температурата е висока (http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...=article&id=34)обаче от ФИАТ май са нпаравили и двете изпълнения, затова има различия - при едни работи при други нене се притеснявай, всичко е о.к.
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Aха ясно , ама е много гадно така , като загасиш и почва да върти!Днес развих пробките при 90 градуса и започна да тече и от двете веднага антифриз , следователно както казахте може да си е нормално!Но все пак мерси за всичко!

Коментар

Колега, само една молба. Промени заглавието на темата за да отговаря на съдържанието и.Така, ако някой по късно търси подобно упътване ще го намери по лесно.

Коментар

Working...
                              X