Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатик.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

klima изглежда за сега ще познае причината защо не работи климатика.Заподозряна е бобината на четирипътният вентил,изглежда и тя работи така както си иска,а напрежение към нея се подава през цялото време.Беше заподозряно релето което я управлява,но когато бобината изключи я пробвахме директно на захранването на климатика и не работи,не създава никакво електро-магнитно поле.В тази връзка някой от колегите,занимаващи се с климатици,може ли да ми каже колко струва такава бобина?

Коментар

10лв
      еx-fiat bravo 1.6 16V
      now-fiat marea 1.8 16V

Коментар

Давай я.Съвсем сериозно ако имаш и работи,дай да се разберем да ми я пратиш по някоя куриерска служба.Тази моята когато е студена има верига,но като загреее и прекъсва.

Коментар

Бре добра цена каде е това защото в Плевен я купуваме на 18лв. Невярвам в Габрово да я няма виж в магазини за резервни части на битова техника.
          Обичам си работата.

Коментар

В Габрово техника който дойде искаше да ми я продаде за 42 лв. но тя не работеше дори колкото моята.Заради това не искам да ги викам тукашните,хем не разбират хем дерат кожи.После не намерих в магазин и друг сервиз за климатици,но сигурно и да намеря в сервиз,ще ми поискат пак някаква такава баснословна цена.Не знам дали би имало по магазините за битова техника,за какво друго може да се използват тези бобини.Поради това съвсем сериозно питам дали може някой да ми я изпрати?

Коментар

Тази цена е в един магазин за резервни части за битова техника в Шумен.А иначе и аз досега съм ги купувал на 14-18лв от Варна.
              еx-fiat bravo 1.6 16V
              now-fiat marea 1.8 16V

Коментар

Колеги ако някой от вас има възможност да ми изпрати такава бобина по куриер,нека ми напише телефона си ( може и на лично съобщение ) да му звънна да се разберем.Тук няма такива бобини по магазините.

Коментар

Климатикът вече работи,съвсем случайно намерих въпросната бобина,попаднах на бус който зарежда с такава стока и имаха това което ми трябва.Сега климатика работи,явно от много време съм имал този проблем с бобината,понеже сега вече не размръзява след 5 минути работа в началото (поне сега в топлото не направи така).Благодаря на колегите за съветите.Притесниха ме обаче с това че се върти много бавно вентилатора на външното тяло и беше нарочен един кондензатор за смяна,но се оказа че и с новият е същото ( сега си имам нов кондензатор,който не ми трябва ).Има ли защо да се притеснявам от това бавно въртене на вентилатора?Той всъщност си ги регулира доста плавно тези обороти.А климатика си духа топло.

Коментар

Ами свиркай си тогава, нали знаеш - правило 1: нещо, което работи, не се пипа. Добре, че си намерил и отстранил проблема.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Колега,извинявай!Ако бяхме се засекли на компа и аз щях да ти изпратя бобина.Що се отнася до ниската скорост на вентилатора не се притеснявай,така работи този модел.Ако има нужда оборотите ще се вдигнат.В момента температурите навън са положителни и ако засили вентилатора ще се вдигне много налягането в системата.Дано нямаш други проблеми с климатика и го ползваш още дълги години.
                      еx-fiat bravo 1.6 16V
                      now-fiat marea 1.8 16V

Коментар

Дано наистина да работи още много време без проблем.А вентилатора наистина си регулира оборотите,сега вечерта си духа доста по-силно.А "маистора" който идва,но нищо не направи,нито отстрани проблема нито го откри той,вчера като го питах преди да си тръгне дължа ли нещо,каза не нищо,обаче днес като му се обадих да не търси бобина понеже съм си намерил.Веднага вика ще трябва да минеш и да дадеш някой лев за това където идвах и ти давах съвети и си загубихме времето с колегата че и два пъти идвахме.Два пъти защото ходиха до някъде за бобина,която искаше да ми продаде за 42 лв,но тя не работеше.Тази аз си я купих за 10 лв.Както споменах си купих и един кондезатор,понеже се вслушах в съвета на "майстора",че вентилатора работи много слабо и сигурно кондензатора е повреден.Та значи като съм имал път към тях да съм занесял 10 лв. поне.Е това си е наглост вече.Вярно че се разкарва до тук,но също си е вярно че нищо не направи,освен това си е видно,от съвета му за вентилатора,че не разбира много много,а и искаше да ме измами с цената на бобината.Как мислите,трябва ли да му платя след като аз му давах напътствия (заради получените тук съвети и моите наблюдения и разсъждения) и благодарение на мен се насочи към бобината,той беше нарочил едно реле?

Коментар

Ами аз в подобна ситуация не бих взел пари.Ще ме е СРАМ!
                          еx-fiat bravo 1.6 16V
                          now-fiat marea 1.8 16V

Коментар

Интересен казус - климатичните техници няма как да кажат "Донесете го в сервиза да го видим" и според мен е справедливо да получат някакви пари за разходката, независимо от несвършената работа. Несправедливо обаче е да вземат пари некадърниците и за това според мен - нищо не им се полага.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

По ценоразпис посещение на адрес се заплаща при нас 5лв диагностика 5лв. А ремонта на бобината каквато е стойноста и тоес 18лв е тук по магазините значи 18лв е подмяната и. Така че тия 42лв са предполагам за всичко изброено но те явно могат само да монтират а не да ремонтират тези "майстори".
                              Обичам си работата.

Коментар

Грешиш,когато ходи да вземе бобината и я донесе ми показа залепено на нея едно етикетче с цена 42 лв. и ми вика виж колко струва тази бобина,така че това е цена само за нея.А иначе освен че се суетеше около климатика и почукваше по релето с отверката си,за да покаже че то не сработва и мъдро да заключи,че ми е изгорял един кондензатор и заради това ми се върти бавно вентилатора на външното тяло,което не било добре,друго не е правил.Е да монтира неговата бобина и тя изобщо не заработи,после върна моята и накрая я махна.Пита ме какво съм завършил че толкова ги разбирам тези работи ( даже знам думичката пресостат ,която той беше забравил,е случва се ) дори си призна че от електроника не разбира и не може да ми помогне ако е нещо по платката,даже не знае как се измерват транзистори,та аз му казах две-три думи и в тази насока.Изобщо колегата klima е много прав като казва че би се срамувал да поиска пари и аз бих се срамувал,отделно е въпроса че не бих поискал такава цена за бобината.Поне като ми вижда познанията и това че работя в интернет зала,не му ли идва на акъла че си имам понятие и бих могъл лесно да проверя каква е реалната цена на тази бобина.Много се дразня когато някой се опитва по такъв начин да ме мами.

Коментар

Working...
                                X