Здравейте колеги понеже през декември имам пътуване в гърция с колата искам да ви попитам трябва ли да си вадя зелена карта към гражданската отговорност защото миналата година трябваше а тая не знам.Застрахован съм към булинс.Хайде нека някой който е пътувал наскоро до гърция да каже искат ли я на границата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за зелена карта
Collapse
X
-
Re: Питане за зелена карта
Harzulov написа:Здравейте колеги понеже през декември имам пътуване в гърция с колата искам да ви попитам трябва ли да си вадя зелена карта към гражданската отговорност защото миналата година трябваше а тая не знам.Застрахован съм към булинс.Хайде нека някой който е пътувал наскоро до гърция да каже искат ли я на границата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Не, не трябва.От 1-ви август т.г. в рамките на Европейския съюз отпадна контролът за автомобили с българска регистрация за наличието на застраховка "Гражданска отговорност" (която се доказва със сертификата "Зелена карта"). За доказателство за валидно сключена полица се приема регистрационният номер "BG". Експерти обаче съветват и тези, които пътуват с автомобила си в ЕС, все пак да вземат сертификата, тъй като при инцидентна проверка - не по границите, а във вътрешността на страните, съществува риск българската полица да не бъде разчетена, а проверката по регистрационния номер да отнеме време. "Зелена карта" за държавите от ЕС е безплатна. Източник: http://insurance.bg/society/?cat=soc...tion=864Ако полицата ви е само на български език, тогава е добре да си извадите зелена карта.Моята си е на Български и Английски.
Коментар
-
Ако стане нещо в Гърция, как ще ти разчетат Г.О. на български Извади си зелена карта - безплатна е и става за максимум 10мин.Като пътуваш в Гърция внимавай с ограниченията, не превишавай скоростта с повече от 10-15км/ч. и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си прибери радар-детектора, ако имаш такъв!!! Намерят ли радар-детектор в колата - прибират те на топло директно, а глобата е в хиляди!
Коментар
-
Моята полица е в Уника и е написана на български и английски.Гърчолята ще се справят с еднакъв успех и с двата езика, даже е по-вероятно в северна Гърция с българския по-добре да се справят.Зелената карта пък е само на английски Никога досега не са ми искали зелена карта в Гърция. Пък за ограниченията има си тактика... Гърците се славят като особено "изпълнителни" на ограниченията. Залепям се зад един такъв и си карам както той си кара...Досега не съм имал проблем (Никога не е късно за това, разбира се).Само ей този на снимката не можах да го стигна, ама... щот бях с Темпрата... ей ся да ми дойде
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар