Здравейте на всички. Чудех се къде да пост-на моето запитване,но накрая реших да се ориентирам по броя на мненията и темите. Дилемата ми е следната.Досега съм карал немски коли, втора ръка. Видях,че от Ауто италия са вкарали добри оферти се зачудих над възможността да си купя нова кола. Италианските коли винаги са били със страшен дизайн. Загледал съм се в Новото Браво или Гранде Пунто. Ако някой има някакви впечатления от количките,ако може да сподеи мнение и опит. Тъй като не разбирам много-много,ако може да ме посъветвате кои двигатели са по-добри (и разумн за джоба,разбира се) - пропускаме 150кс Т-джет за Браво Попринцип нали им се носи славата на калпави коли,но все си мисля,че чисто нова кола няма как да е чак толкова зле. Споделете мнение за качеството на материалите,комфорт и т.н. А да - и возия разбира се (Бях се возил в по-старо Пунто и в Албеа и друсаше яко).Благодаря на всички предварително)С пожелания за безаварийно шофиране
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво с/у Фиат Гранде Пунто
Collapse
X
-
Ти па намери къде да питаш колко лоши са фиатите. Я не се занимавай. Ходи си купи едно германско бръмчило ново. Опел са с по-добри оферти. А да не споменавам гоуф. Талянските го докарват от дизайн, а осталаното е пластмаса и китайски станиол.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
jenshen73 написа:Ти па намери къде да питаш колко лоши са фиатите. Я не се занимавай. Ходи си купи едно германско бръмчило ново. Опел са с по-добри оферти. А да не споменавам гоуф. Талянските го докарват от дизайн, а осталаното е пластмаса и китайски станиол.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Колега, че то Гранде Пунто друса повече от предишното Пунто А за 25’000лв. няма как да има кожа, дърво или алуминий в колата - ДА, скърцат му пластмасите и ДА има паразитни шумове в купето - ВСИЧКИ коли до 50’000лв. имат такива шумове и поскръцвания, без оглед на марка, модел и клас - обиколи магазините и ще се убедиш сам!Окачването на Гранде Пунто е по-шумно от нормалното, няма представа защо е така, а и при Браво също е така Бензините 1.2 с 65к.с., 1.4 с 77к.с. и дизела 1.3 с 75к.с. са слаби за купето и вървят по-трудно, по-мудно, а харчат колкото по-мощните двигатели.1.4 бензин с 95к.с. върви нормално - 180км/ч по километраж и харчи още по-нормално 8,7л./100км. градско в София.Профилактичното обслужаване на колата струва между 250лв. и 350лв. в зависимост от това в България или в Гърция ще се извършва, като разликата идва само от горивото за пътя до Гърция, иначе цената си е еднаква и там, и тук, обаче в Гърция работят около милион пъти по-добре и правят около милион пъти повече неща 1.3 дизела с 90к.с. е доста по икономичен, под 6л./100км. градско и върви наравно с аналогичния бензинов събрат, но съм чувал, че имат проблем с турбото... пак повтарям, САМО съм чувал.1.9 дизела във всичките си варианти 120к.с./130к.с./150к.с. е железарка, при това мощна железарка - с чип за 500лв. става 160к.с./180к.с., а ресурса му е.... МНОГО голямОборудването "Спорт" е за препоръчване и при бензиновите, и при дизеловите модели - въпрос на финансови възможности.За дизайна и сам можеш да прецениш, а в обобщение само ще кажа, че Браво е много по-хубава кола от Гранде Пунто
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар